رمزگشایی نشریه پولیتیکو از شگرد آمریکا برای مداخله نظامی: اسرائیل بزند، ایران تلافی کند، آمریکا وارد شود

نشریه آمریکایی پولیتیکو به نقل از دو مقام آگاه دولت ترامپ نوشت:شاید بهترین گزینه این باشد که ابتدا اسرائیل به ایران حمله کند و پس از واکنش تلافی جویانه ایران، آمریکا وارد عمل شود.

به گزارش عصرایران، در ادامه گمانه زنی ها و جنگ روانی- تبلیغاتی رسانه های آمریکایی برای دمیدن بر تنور" جنگ با ایران" نشریه پولیتیکو نوشت: مشاوران ارشد دونالد ترامپ، ترجیح می‌دهند اسرائیل قبل از حمله ایالات متحده به ایران، به این کشور حمله کند.

این دو مقام آمریکایی گفتند: حمله اسرائیل باعث می‌شود ایران تلافی کند و به جلب حمایت رای‌دهندگان آمریکایی برای حمله ایالات متحده کمک کند. حمایت افکار عمومی آمریکایی ها از اقدام نظامی علیه ایران خیلی پایین و حدود 20 درصد است در حالی که حدود دو سوم از آمریکایی ها مخالف ماجراجویی نظامی جدید کشورشان در "خاورمیانه" هستند.

این محاسبه یک محاسبه سیاسی است - اینکه اگر ایالات متحده یا یک متحد آن ابتدا مورد حمله قرار گیرند، آمریکایی‌های بیشتری به گزینه جنگ با ایران جلب خواهند شد.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که طبقه الیت آمریکا، و به ویژه جمهوری‌خواهان، از گزینه تغییر رژیم در ایران حمایت می‌کنند، اما حاضر نیستند برای رسیدن به آن، متحمل تلفات آمریکایی‌ شوند. این بدان معناست که تیم ترامپ علاوه بر سایر توجیهات - مانند برنامه هسته‌ای ایران - در حال بررسی نحوه انجام حمله به منظور جلب حمایت بیشتر در داخل آمریکا است.

یکی از افراد آشنا با این بحث‌ها به پولیتیکو گفت: "در داخل و اطراف دولت این تفکر وجود دارد که اگر اسرائیلی‌ها اول و به تنهایی اقدام کنند و ایرانی‌ها علیه ما تلافی کنند، سیاست‌ها بسیار بهتر می‌شوند و دلیل بیشتری برای اقدام به ما می‌دهند." 

با کم شدن امیدها در واشنگتن برای حل دیپلماتیک بن‌بست با ایران، سوال اصلی این است که ایالات متحده چه زمانی و چگونه حمله خواهد کرد. این دو مقام گفتند صرف نظر از تمایل اسرائیل برای اقدام اول، محتمل‌ترین سناریو ممکن است یک عملیات مشترک ایالات متحده و اسرائیل باشد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اخیرا در کاخ سفید حضور داشت و از دولت ترامپ خواست تا هر کاری را که لازم است برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران، زیرساخت موشک‌های بالستیک آن و حمایت آن از "شبه‌نظامیان نیابتی" در منطقه انجام دهد. در همین حال، تیم مذاکره‌کننده‌ مورد اعتماد رئیس‌جمهور، متشکل از استیو ویتکاف، فرستاده‌ی ویژه، و جرد کوشنر، داماد ترامپ، روز پنجشنبه برای تلاش جهت دستیابی به توافق با ایرانی‌ها در ژنو مذاکره می کنند.

به گفته‌ یک فرد آشنا با مذاکرات، این یک تلاش جدی است، اما تفکر نزدیکان رئیس‌جمهور این است که "ما آنها را بمباران خواهیم کرد."

با این حال، مساله دامنه این تلاش نیز همچنان پابرجاست. فرد آشنا با مذاکرات گفت دو ملاحظه‌ کلیدی شامل خطرات ناشی از اتمام ذخایر مهمات ایالات متحده است که دولت نگران است که این امر می‌تواند به چین فرصتی برای تصرف تایوان بدهد، و احتمال تلفات آمریکایی‌ها در صورت انتخاب تهاجمی‌ترین گزینه توسط ایالات متحده.

مقام آشنا با مذاکرات گفت: "اگر ما در مورد یک حمله در مقیاس تغییر رژیم صحبت می‌کنیم، ایران به احتمال زیاد با تمام توان خود تلافی خواهد کرد. ما دارایی‌های زیادی در منطقه داریم و تک تک آنها یک هدف بالقوه هستند. و این دارایی ها زیر گنبد آهنین نیستند. بنابراین احتمال تلفات آمریکایی‌ها زیاد است. و این با خطرات سیاسی زیادی همراه است."

حتی در زمان‌های آرام‌تر، ایالات متحده هزاران سرباز مستقر در پایگاه‌های سراسر خاورمیانه دارد. اکنون، ترامپ دو گروه تهاجمی ناو هواپیمابر و ده‌ها جت جنگنده، هواپیمای نظارتی و سوخت‌رسان هوایی را برای هدف قرار دادن ایران اعزام کرده است که بزرگترین تجمع آتش ایالات متحده در منطقه از زمان حمله ایالات متحده به عراق در سال 2003 است.

در هفته‌های اخیر، مقامات پنتاگون و قانونگذاران کنگره به طور فزاینده‌ای هشدار داده‌اند که حملات طولانی مدت ایران می‌تواند ذخایر نظامی ایالات متحده را تحت فشار قرار دهد. به گفته یک مقام ارشد اطلاعاتی ایالات متحده، جامعه اطلاعاتی ایالات متحده نگران انتقام نامتقارن احتمالی ایران علیه تاسیسات و پرسنل ایالات متحده در خاورمیانه و اروپا است.

ترامپ مجموعه‌ای از گزینه‌ها را برای نحوه حمله به تهران دارد. به گفته یک مقام آمریکایی آشنا با مذاکرات ایران، این گزینه‌ها شامل یک حمله اولیه و محدود است که می‌تواند به عنوان اهرمی برای وادار کردن ایران به توافقی که ایالات متحده بتواند بپذیرد، عمل کند. این مقام گفت اگر توافقی حاصل نشود، ترامپ می‌تواند بعدا دستور حملات گسترده‌تری را صادر کند.

این مقام گفت که گزینه‌های نظامی تقریبا مطمئنا سایت‌های هسته‌ای ایران - یا بقایایی که پس از حملات ایالات متحده در ژوئن گذشته وجود دارد - را هدف قرار می‌دهند. همچنین مطمئنا زیرساخت‌های موشک‌های بالستیک ایران که اسرائیل آن را تهدیدی بزرگ برای امنیت خود می‌داند، مورد هدف قرار خواهد گرفت.

این مقام گفت که در مورد آسیب به خود رژیم، "حمله سربریدن" یک گزینه است، به این معنی که رهبری و مقامات ارشد تهران را هدف قرار خواهد داد.

با این حال، سیستم حکومتی ایران از بیش از یک نفر تشکیل شده است و به گونه‌ای طراحی شده است که امکان جایگزینی سریع گزینه ها و مهره ها برای مناصب خالی را دارد. با این حال، ایالات متحده همچنان می‌تواند تاسیسات و لایه‌های مختلف حکومت، از جمله رده‌های بالای سپاه قدرتمند پاسداران ایران را هدف قرار دهد.

چنین عملیاتی می‌تواند روزها یا هفته‌ها طول بکشد و نتایج آن می‌تواند غیرقابل پیش‌بینی باشد، به خصوص اگر ایالات متحده صرفا به نیروی هوایی متکی باشد. ژوئن گذشته، در جریان جنگ اسرائیل با ایران، که ایالات متحده به آن پیوست، نتانیاهو از ایرانیان عادی خواست که از فرصت استفاده کنند و حاکمان خود را سرنگون کنند، اما چنین اتفاقی هرگز نیفتاد.

ترامپ نیز ادعا کرد که حملات ایالات متحده در ژوئن گذشته برنامه هسته‌ای ایران را "نابود" کرده است. اما در هفته‌های اخیر، ترامپ اظهار داشته است که متقاعد نشده است که تهران از داشتن چنین برنامه‌ای دست کشیده باشد.

"مایک راجرز"، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا (جمهوری‌خواه-آلاباما)، گفت که صبح چهارشنبه از مقامات دولت گزارشی دریافت کرده است که جزئیات تلاش‌های ایران برای از سرگیری برنامه هسته‌ای خود را ارائه می‌دهد. او گفت که شواهد روشن است و دلیل قانع‌کننده‌ای ارائه می‌دهد که مقامات آمریکایی ممکن است نیاز به مداخله نظامی داشته باشند. او گفت: "آنها در تلاشند تا آن تجهیزات را به دست آورند."

اما راجرز نتوانست بگوید که چه زمانی ممکن است اطلاعات طبقه‌بندی شده به طور گسترده‌تری به اشتراک گذاشته شود. نماینده "دان بیکن" (جمهوری‌خواه-نبراسکا) نیز گفت که به او گفته شده است که قانونگذاران به زودی جزئیات بیشتری در مورد تهدیدات هسته‌ای ایران دریافت خواهند کرد. دموکرات‌های این کمیته گفتند که آنها در مورد زمان دریافت پاسخ سوالات خود در مورد ایران، توجیه یا اطلاعی دریافت نکرده‌اند.
+45
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    پهلوی ولمون کن - جزایر، جزایر مک دونالد

    فوقش سیدعلی را هم در سولاخش بزنند. باقی نظام سرجایش است و چیزی از عذاب ملت کم نمیشود. بدبخت مردمی که فکر میکنند یک نظام سیاسی این شکلی تغییر میکند. جنبش فعلی محصول ناامیدی از همه جنبش های اجتماعی و سیاسی و سرکوب کامل جامعه مدنی ایرانی و نتیجتا یک جنبش ضدجامعه است. جنبش پهلوی بر نفرت و کینه استوار است و توان توجیه ماهوی خود در شرایط منطقی را ندارد. چنین جنبشی فقط منجر به تخریب میشود.
    27
    7
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    سیمرغ ایران - برلین، آلمان
    پهلوی ولمون کن - جزایر، جزایر مک دونالد
    باد معده پهلوی، حالا از کینه طرفداران پهلوی می‌ترسی مارمولک وقتی هزاران هزار نفر بی سلاح رو تو خیابون قلع و قمع می‌کردید باید فکر خشم و انتقام رو هم میکردید
    2
    12
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    کاوه۲۰۰۰ - ناکجا آباد، پیتکایرن
    پهلوی ولمون کن - جزایر، جزایر مک دونالد . این نظریات تو را باید با آب طلا نوشت الکی عمر خودتو اینجا هدر نده برو یکجا دیگه ارزشتو بدونند راستش غلامحسین صدیقی ،احمد اشرف ،یوسف اباذری و خیلی دیگه از اساتید جامعه شناس ایران باید جلو تو لنگ بندازند تو کجا بودی تا حالا مغز کل؟
    0
    2
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۱
    گشتاسپ - تهران، ایران
    پهلوی ولمون کن - جزایر، جزایر مک دونالد
    فقط سید علی نه،پوزیده،قالیباف لاریجانی،اژه ای ،سرات سپاع و بسیح و نیروهای مسلح،پلدگان های سپاه،نیروی انتظامی،قرارکاه بسیح،ثاراله،بقیه اله،و....مقتی اینا منهدم شده . خود بخود نظام فرو میپاشد،گله و رمه که چوپون و سگ نداشته باشه،فرومیپاشه.
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۷
    romano - تهران، ایران
    زمانی که رئیس جمهورهای دنیا یک عده خل و چل و بچه باز و گی باشن مطبوعاتش هم ایران اینترنشنال تحلیل پولیتیکو هم میشه این. اسرائیل دوتا شهر داره زیر ۵۰۰ هزار نفر چقدر زیر ساخت میشه؟ بعد ایران ۸۰ بار بزرگتر از اسرائیله. خوب حالا این خیلی نشان دهنده نبوغ اسرائیله یا خریتش که اسرائیل بزند، ایران تلافی کند، آمریکا وارد شود، اینجوری که اسرائیل ازش چیزی نمیمونه. اینها نشان میده نویسنده فرض رو بر این میزاره که خواننده ایرانی عوامه و قدرت تحلیل نداره. حالا تحلیل من! اسرائیل میزنه که آمریکا رو وارد یک جنگ به تمام عیار کنه تا حدی هم موفق شد. در زمان درگیری‌های ماه ژانویه بار دیگه نیروهاشون رو تو میدان ریختن و متاسفانه کشته سازی کردند، اما مشکلشون اینه که فکر نمیردند رژیم سفاک ایران برق اینترنت و تلفن رو میکشه و دو روز شروع به قلع و غم میکنه. آمریکا محدودیت نیرو داره پس نمیدونست که درگیریها بالای دو روز طول میکشه که ورود کنه لذا بیخیال شدن. قصد دوم اسرائیل اینه جنگ نشد ایران تکه تکه نشد. ایران اتمی بشه تا جنگ سرد شروع بشه اما انتخاب بهترش نیست. در هر صورت مشت ارتش پارس لهشون کرد. لعنت بر ج ا
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.