ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد

ترامپ تأکید کرد اجازه نمی‌دهد جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست یابد
دویچه وله: رئیس‌جمهور ایالات متحده در سخنرانی سالانه خود در کنگره درباره "وضعیت آمریکا" بیش از همه به "موفقیت‌های دولتش" در یک سال گذشته پرداخت. ترامپ بار دیگر تأکید کرد که اجازه نمی‌دهد، جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست یابد.

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا سه‌شنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند) سخنرانی سالانه خود درباره "وضعیت ایالات متحده" را در کنگره ایراد کرد. در این نطق که حدود دو ساعت طول کشید، نمایندگان، سناتورها، مقام‌های غیرنظامی و نظامی و همچنین قاضیان دیوان عالی آمریکا حضور داشتند.

ترامپ در سخنان خود ضمن ستایش از "دستاوردها و موفقیت‌های" دولتش مدعی شد که دولت آمریکا پس از یک سال، "تحولی بی‌سابقه" را رقم زده است.

بخشی از سخنرانی طولانی ترامپ در کنگره به موضوع ایران اختصاص داشت و او به سرکوب اعتراضات مردمی و تهدیدات موشکی جمهوری اسلامی اشاره کرد.

او با اشاره به اعتراضات دی‌ماه در ایران و سرکوب خونین آن توسط حکومت جمهوری اسلامی گفت: «به نظر می‌رسد که در همین چند ماه گذشته دست کم ۳۲ هزار معترض کشته شده‌اند.» ترامپ رهبران جمهوری اسلامی را "افرادی وحشتناک" توصیف کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد که جمهوری اسلامی "موشک‌هایی توسعه داده است که می‌توانند اروپا و پایگاه‌های ایالات متحده در خارج از آمریکا را تهدید کنند". به گفته او ایران همچنین سرگرم توسعه و ساخت "موشک‌هایی است که به زودی به ایالات متحده خواهند رسید".

بنا بر ارزیابی سرویس پژوهشی کنگره آمریکا، جمهوری اسلامی در حال حاضر موشک‌های بالستیک با برد کوتاه و متوسط در اختیار دارد که می‌توانند اهدافی تا ۳ هزار کیلومتر را مورد حمله قرار دهند.

برای حمله به خاک آمریکا به موشک‌هایی دوربرد نیاز است که می‌توانند مسافتی دو برابر این فاصله را پشت سر گذارند. سازمان اطلاعاتی ارتش آمریکا سال گذشته هشدار داده بود که ایران ممکن است تا سال ۲۰۳۵ میلادی به موشک‌های قاره‌پیما دست پیدا کند.

اتهام ترامپ در مورد تهدید موشکی جمهوری اسلامی  در حالی مطرح می‌شود که سایت خبری اسرائیلی "وای‌نت" ۲۰ فوریه (اول اسفند) در گزارشی تحلیلی به نگرانی‌های اسرائیل  از برنامه موشک‌های بالستیک ایران پرداخته و نوشته بود بنا بر اظهارات مقامات ارتش اسرائیل، برنامه موشکی ایران ممکن است طی دو سال آینده به تولید هزاران موشک فعال بیانجامد.

وای‌نت در گزارش خود به گفت‌وگوها و رایزنی‌های محرمانه مقامات ارشد ارتش اسرائیل و آمریکا اشاره کرده و نوشته بود طبق برآورد آنان، دست کم ۵ هزار موشک بالستیک ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۷ در اختیار جمهوری اسلامی قرار داشته باشد.

به باور منابع دفاعی اسرائیل اگر طی حمله اسرائیل به ایران در ژوئن سال ۲۰۲۵، مجموعه اقدامات رهگیری و اخلال صورت نمی‌گرفت، شمار این موشک‌ها می‌توانست تا پایان دهه به حدود ۸ هزار فروند برسد. وای‌نت در گزارش خود همچنین اشاره کرده بود، هماهنگی اسرائیل با وزارت دفاع آمریکا و فرماندهان ارشد ارتش ایالات متحده ادامه دارد و آنگونه که منابع اسرائیلی گفته‌اند، در واشنگتن هم درک فزاینده‌ای در مورد "خطر منطقه‌ای زرادخانه موشکی" ایران شکل گرفته است.
تأکید ترامپ بر عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای
ترامپ در نطق سالانه خود در کنگره تصریح کرد، بعد از عملیات "چکش نیمه‌شب" به تهران هشدار داده شد که "هیچ تلاش دیگری برای بازسازی برنامه تسلیحاتی، به ویژه سلاح‌های اتمی انجام ندهد"، اما به گفته او جمهوری اسلامی "دوباره همه چیز را از سر گرفته است".

او بر سیاست دولتش در قبال جمهوری اسلامی تأکید کرد و گفت، به عنوان رئیس‌جمهور هر جا که بتواند صلح برقرار خواهد کرد، اما "هر جا که نیاز باشد، هرگز در مقابله با تهدیدات علیه ایالات متحده تردید نخواهد کرد".

ترامپ افزود: «ترجیح من بر این است که این مساله را از طریق دیپلماسی حل کنیم. اما یک چیز قطعی است: هرگز اجازه نخواهم داد بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان - که بدون تردید همین‌طور است - به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. چنین اتفاقی نباید بیافتد.»

او در اظهارات خود بر سیاست‌های چند دهه‌ای آمریکا در راستای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح‌ هسته‌ای  تأکید کرد و همچنین با اشاره به مذاکرات جاری میان تهران و واشنگتن گفت: «ما با آن‌ها سرگرم مذاکره هستیم؛ آنها می‌خواهند توافقی حاصل شود، اما ما هنوز آن کلمات کلیدی را [از زبان آنان] نشنیده‌ایم: "ما هرگز سلاح هسته‌ای نخواهیم داشت".»

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا  روز پنجشنبه، ۲۶ فوریه (۷ اسفند)، در ژنو برگزار می‌شود. ضرب‌الاجل ۱۰ روزه دونالد ترامپ آخر فوریه به پایان می‌رسد و تمرکز و بسیج نظامی گسترده ایالات متحده در منطقه، این دور مذاکرات را از نظر مقام‌های آمریکایی به "آخرین پنجره دیپلماسی" بدل کرده است.

با توجه به محدود بودن زمان، مقام‌های جمهوری اسلامی‌ می‌کوشند آنچه را که قرار است برای بررسی در ژنو روی میز بگذارند پیشنهادهایی بی‌سابقه  حاوی انعطاف و امتیاز معرفی کنند. در همین راستا معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند) گفت که ایران آماده است برای دستیابی به توافق با ایالات متحده هر گامی را که لازم باشد بردارد.

مجید تخت‌روانچی که با شبکه "ان‌پی‌آر" آمریکا مصاحبه می‌کرد، گفت هرگونه حمله ایالات متحده به ایران "یک قمار واقعی" است و تهران آماده است هرچه سریع‌تر با واشنگتن به توافق برسد. او در مورد حمله احتمالی آمریکا، گفت که "ما طبق برنامه‌ریزی دفاعی خود پاسخ خواهیم داد" و "همه باید بدانند که شروع جنگ ممکن است، اما پایان دادن به آن آسان نیست".

به گفته کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید "گزینه نخست دونالد ترامپ در قبال تهران همواره دیپلماسی است، اما در صورت لزوم آمادگی استفاده از نیروی مرگبار را نیز دارد." این اظهارات روز سه‌شنبه و در آستانه ارائه گزارش وزیر خارجه آمریکا به رهبران ارشد کنگره درباره ایران مطرح شد.

تأکید دوباره لیویت بر "مسیر دیپلماسی" به عنوان گزینه نخست در حالی است که پس از سخنرانی ترامپ در کنگره، برخی‌ اظهارات او را تشدید نشانه‌های نظامی ارزیابی کرده‌اند.

جیسون برادسکی، مدیر سیاست‌گذاری سازمان فراحزبی "اتحاد علیه ایران هسته‌ای"، در واکنش به سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره مدعی شد که اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا "آغاز آماده‌سازی افکار عمومی برای حمله نظامی علیه رژیم ایران" بوده است.

برادسکی با انتشار پیامی در شبکه ایکس از جمله نوشت، ترامپ در هنگام پرداختن به موضوع ایران، اظهارات خود را با این جمله آغاز کرد که "هر جا بتوانم به دنبال صلح خواهم بود"، اما عمده سخنان او در مورد "تشریح تهدید و ماهیت مرگبار رژیم" بود و به نظر نمی‌رسید که به مذاکرات در پیش‌رو چندان خوشبین باشد
+46
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۱
    گشتاسپ - تهران، ایران
    اینم کریدیت واسه حمله ،ایم هفته جاری پ هفته بعدیش سرنوشت سازه
    9
    15
    ‌چهارشنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    فاطی کماندو - قرچک، ایران
    ماهیت تروریستی و ادمکش این نظام کثیف بر کسی پوشیده نیست متاسفانه احزاب چپول و دمکرات با مماشات کردن با این جنایتکاران انها رو از یک کرم به مار تبدیل کردن و وظیفه ما مردم و حتی دولت امروز امریکا قطع سر این مار کثیف هست قبل از دست یافتن به بمب اتم و تبدیل شدن به یک اژدهای ادمخوار.
    10
    15
    ‌چهارشنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    hamid4053 - اصفهان، ایران
    این اشغالگران بارها ریا کاری و دغل بازی که نشعت گرفته از مذهبشان است ثابت کرده اند که به هیچ اصول انسانی پایبند نبوده نیستند و نخواهند بود. اشغالگرانی که ولی نعمتهای خود را وحشیانه و بی رحمانه به رگبار ببندند با داشتن بمب اتمی به هیچ اصولی پایبند نبوده و به دلخواه از آن در هر کجا استفاده خواهند کرد
    11
    14
    ‌چهارشنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    We-Texas-Iran - تگزاس، ایالات متحده امریکا
    آفرین همیشه حق رو بگید ....آخوند چش به آبگرمکن پرنده؟
    1
    8
    ‌چهارشنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.