سخنگوی وزارت خارجه: عراقچی ژنرال نظامی و جنگ‌دیده است؛ توجیه دست‌دادن عراقچی با ویتکاف و کوشنر

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص حضور فرمانده سنتکام در مذاکرات مسقط و احتمال حضور فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی در مذاکرات، گفت: «وزیر خارجه ما به نوعی یک ژنرال نظامی و جنگ‌دیده است و فرماندهان نظامی ما کارهای مهمتری از حضور در محل مذاکرات دارند.»

او ادامه داد: «فرماندهان نظامی ما به تیم مذاکره‌کننده اعتماد کامل دارند.»

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه، در نشست خبری روز سه‌شنبه خود گفت: «اگر جمهوری اسلامی مورد تعرض نظامی قرار گیرد، قطعا پاسخ کوبنده‌ای خواهیم داد و تجربه نشان داده که اقدامات اسرائیل بدون هماهنگی با آمریکا ممکن نیست.»

او افزود: «در صورت هرگونه شرارت از سوی هر طرفی، پاسخ ما پشیمان‌کننده خواهد بود.»

بقایی درباره دست‌دادن عراقچی با ویتکاف و کوشنر: در برخورد مستقیم با هیئت آمریکایی احساس کردیم این تفاهم وجود دارد که روند دیپلماتیک ادامه پیدا کند.

مذاکرات ایران و امریکا در مسقط، پایتخت عمان با میانجیگری این کشور انجام شد. عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران و هیئت همراهش به طور غیر مستقیم و از طریق دیپلمات‌های عمانی با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ و جارد کوشنر، داماد آقای ترامپ گفت‌وگو کردند.

آقای عراقچی تایید کرد که در پایان این مذاکرت«یک برخورد کوتاه» با طرف آمریکایی داشت. او گفته بود:

«حالا اسمش را هرچه باید گذاشت و از باب نزاکت دیپلماتیک این برخورد انجام شد. وقتی هیأت‌ها وارد می‌شوند، در حد دست دادن، یک نزاکت اولیه صورت می‌گیرد که در گذشته هم انجام می‌شد. 

در همه ادوار گذشته که مذاکرات غیرمستقیم انجام می‌شد، موقع خروج این اتفاق بوده و این یک امر رایج است و در باب رعایت نزاکت‌های دیپلماتیک در مذاکرات غیرمستقیم انجام می‌شود.»

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به اینکه آیا دولت ترکیه از برگزاری مذاکرات در عمان آزرده شده است، گفت «فکر نمی‌کنم برگزاری مذاکره در مسقط دلیلی بر ناراحتی کشورهای دیگر باشد.»

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت «از ابتدا قرار نبود این نشست جای دیگری جز عمان برگزار شود.»

به گفته آقای بقایی، تمام کشورهای منطقه که برای برگزاری مذاکره کمک کرده بودند، برای میزبانی هم آمادگی داشتند. اما از آنجا که ما طرف مذاکره هستیم و تجربه خوبی از عمان داشتیم و بنای ما هم این بود که روی موضوع هسته‌ای متمرکز باشیم و در نهایت به این دلایل و دلایل دیگر، تصمیم گرفتیم این مذاکره در مسقط باشد.»
نتانیاهو سه‌شنبه برای دیدار با ترامپ به واشینگتن می‌رود
در آستانه دیدار رهبران آمریکا و اسرائیل در کاخ سفید، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که احتمال اقدام نظامی بیشتر علیه ایران احتمالا در گفت‌وگوهای میان دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو مطرح خواهد شد.

آسوشیتدپرس افزود که نخست‌وزیر اسرائیل سه‌شنبه راهی واشنگتن می‌شود تا ترامپ را ترغیب کند دامنه مذاکرات با ایران را از از موضوع هسته‌ای به دیگر موضوعات گسترش دهد.

این مذاکرات جمعه گذشته و در سایه تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه از سر گرفته شد.

اسرائیل سال‌هاست از جمهوری اسلامی می‌خواهد همه فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند، برنامه موشک‌های بالستیک خود را کاهش دهد و حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی در سراسر منطقه را قطع کند.

جمهوری اسلامی همواره این مطالبات را رد کرده و گفته است تنها در ازای لغو تحریم‌ها، حاضر به پذیرش برخی محدودیت‌ها در برنامه هسته‌ای خود خواهد بود.

نتانیاهو تا چهارشنبه در واشینگتن خواهد بود.
وزارت خارجه آمریکا خواستار آزادی فوری نرگس محمدی و زندانیان عقیدتی شد
حساب فارسی وزارت خارجه آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس به حکم جدید صادر شده علیه نرگس محمدی واکنش نشان داده و خواستار آزادی فوری او و سایر زندانیان عقیدتی در ایران شده است.

در این حساب نوشته شده: «برنده جایزه صلح نوبل، نرگس محمدی به‌خاطر دفاع از حقوق بشر به ۷/۵ سال زندان دیگر محکوم شده است. پس از ۵۹ روز بازداشت بدون دسترسی به وکیل و در حالی که وضعیت سلامتی او رو به وخامت بود، او در یک دادگاه صوری محاکمه شد که حتی حداقل استانداردهای دادرسی عادلانه را رعایت نکرد.»

وزارت خارجه آمریکا نوشته است: «ایالات متحده از رژیم جمهوری اسلامی می‌خواهد فورا نرگس محمدی و تمامی زندانیان عقیدتی را آزاد کند.»

مصطفی نیلی، وکیل نرگس محمدی دو روز پیش خبر داد که دادگاه انقلاب مشهد موکلش را به حبس تعزیری طولانی مدت و دو سال تبعید محکوم کرده است.

آقای نیلی گفت که خانم محمدی در تماسی تلفنی گفته است که او را به شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد بردند و حکم صادر و ابلاغ شده است.

آقای نیلی نوشت که خانم محمدی به اتهام «اجتماع و تبانی به شش سال حبس و از بابت فعالیت تبلیغی به یک سال و نیم حبس و به عنوان مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال تبعید به شهرستان خوسف محکوم شده است.»

خوسف شهری در خراسان جنوبی است.

تقی رحمانی، همسر خانم محمدی در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی، این حکم را «بی‌رحمانه» خواند.

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، و شماری دیگر از فعالان آذرماه امسال در مراسم هفتم خسرو علیکردی، وکیل حقوق بشر بازداشت شدند.
+3
رأی دهید
-17

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    setayeshz565 - وین، اتریش
    این تاپاله ژنرال ارتش باشه؟این فقط یه تاپاله رژیم منحوس هست،ملیجک خانه ای ملعون همین و بس
    0
    13
    ‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.