سخنان دردناک یک متخصص تغذیه : من اول باید از بیمارهام بپرسم چه چیزی رو برای خوردن میتونید تهیه کنید

سخنان دردناک یک متخصص تغذیه : من اول باید از بیمارهام بپرسم چه چیزی رو برای خوردن میتونید تهیه کنید .
 
بیمارم دیابت داره ولی مرتب نون لواش میخوره، بهش میگم نون سبوس دار باید تهیه کنی میگه هزینه داره نمیتونم. از بیمارهام باید بپرسم که میتونید روزانه تخم مرغ تهیه کنید، پروتئین گوشت و مرغ که بماند.

بعد از «سیم‌کارت سفید» چشممان به «بیمه سفید( بیمه مخصوص مسئولین)»هم روشن شد! افشاگری بزرگ: بیمه مسئولین با مردم فرق می‌کند! وقتی بیمه درمانی شان با مردم عادی فرق میکند ، وقتی ترددشان با خودرو از مسیر ویژه اتوبوس ها است ، وقتی براحتی وام بانکی میگیرند ، وقتی حقوق خیلی بالا میگیرند ، وقتی مشکل مسکن ندارند و .... آیا اینها دغدغه مردم عادی را خواهند داشت ؟!! بقول ضرب المثل قدیمی : ایا سواره خبر از حال پیاده خواهد داشت ؟!!

 نماینده مجلس: پتروشیمی خلیج فارس برای ۲۵۰۰ عینک آفتابی برند علی دایی ۱۵ میلیارد تومان هزینه کرده یعنی هر عینک آفتابی 6 میلیون تومنخضریان، نماینده مجلس: نامه پتروشیمی خلیج فارس نشان میدهد که آنها برای خرید ۲۵۰۰ عینک آفتابی برای پرسنل خود از فروشگاه برند علی دایی هزینه ۱۵ میلیارد تومان هزینه کرده اند! یعنی هر عینک آفتابی 6 میلیون تومان هزینه برداشته.

جمهوری اسلامی در تلاش برای بازتعریف معادله اقتصاد ایرانایران اینترنشنال: محمد ماشین‌چیان
جمهوری اسلامی در حال بازتعریف معادله اقتصاد ایران است. معادله‌ای که حذف یک طرفه سهم جامعه از منابع ملی و رفع یک طرفه تعهدات دولت را به مردم ایران تحمیل می‌کند.

با توجه به شرایط بحرانی موجود، تردیدی نیست که اقتصاد ایران نیازمند یک بازنگری اساسی و چه‌بسا تدوین یک قرارداد عمومی جدید برای تنظیم مجدد رابطه دولت و ملت است. فارغ از اینکه چنین بازنگری بزرگی در چارچوب سیاسی فعلی اساساً امکان‌پذیر است یا خیر، منطق حکم می‌کند که این تغییر با طرح عمومی مساله، تشریح شفاف هزینه و فایده، و تقسیم منصفانه سهم و تعهدات میان طرفین همراه باشد. اما در عمل، حکومت می‌کوشد تا بی‌سروصدا و از طریق مجموعه پیچیده‌ای از سیاست‌های غیرشفاف، قراردادی غیرمنصفانه را به جامعه ایران تحمیل کند.

برای پیشبرد این پروژه، جمهوری اسلامی زیرکانه به کلیشه‌ جاافتاده‌ «دولت هیچ‌کاره» متوسل شده است؛ اما با یک تفاوت ماهوی بنیادین. اگر در ادوار گذشته، ناتوانی دولت‌ها محصول کشمکش و تعارض منافع با هسته سخت قدرت بود، استیصال امروز در دولت پزشکیان، حاصل هماهنگی و تقسیم کار میان ارکان نظام است. در این نمایش، دولت پاسخ هر اعتراضی را با گردن کج می‌دهد و رییس‌جمهوری با اعتراف پیش‌دستانه به فساد و اشتباهات گذشته، جراحی‌های اقتصادی را نه یک انتخاب سیاسی از بین بدیل‌های متنوع، بلکه سرنوشتی محتوم و تنها راه باقی مانده وانمود می‌کند.

این در حالیست که مطالعه‌ بودجه و برنامه‌های دولت، تصویر متفاوتی به دست می‌دهد. به‌عنوان نمونه می‌توان به معماری پیچیده‌ سیاست بنزین اشاره کرد. بی‌سروصدا، حساس‌ترین پرونده‌ اقتصادی ایران از شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا به دولت واگذار شد و نه تنها برنامه ریزی و اجرا، بلکه تصمیمات آتی برای افزایش قیمت نیز در حوزه اختیارات شورای وزیران قرار گرفت. به این ترتیب، دولت با اختیار کامل، یک نظام چندلایه قیمت‌گذاری مشتمل برهزینه‌های پنهان نامحسوس، مکانیزم‌های شناور برای افزایش قیمت، و حذف تدریجی یارانه را به فاصله چند هفته پس از نشت و انکار تدریجی، نه تنها معرفی، بلکه اجرا کرد. همزمان در ویترین عمومی، تیم رسانه‌ای دولت، با تاکید مدام بر ناترازی‌ها و کاستی‌های مدل فعلی، تمام گزینه‌های جایگزین را (که می‌توانست فشار را از دوش مصرف‌کننده بردارد) نادیده گرفت.

در شرایطی که اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری به درآمدهای نفتی نیازمند است، دولت سهم نفت را در بودجه عمومی به حدود پنج درصد تقلیل داده، اما سهمیه‌های نفت نیروهای مسلح و سایر دریافتی‌های کالایی نهادهای خاص، کماکان برقرار و معاف از ریاضت باقی مانده است.

به موازات این تغییر یکباره، تمام هزینه‌های اداره کشور به‌صورت یک‌طرفه به مردم تحمیل شده است. در عرف جهانی، افزایش بار مالیاتی همواره با افزایش سطح پاسخگویی و مشارکت مردم در اداره کشور همراه است؛ اما در اینجا معادله معکوس است. مالیات‌ها چندبرابر می‌شوند، اما شهروندان هیچ امتیاز سیاسی، کالای عمومی، یا حق نظارتی جدیدی دریافت نمی‌کنند، زیرا دولت مدام یادآوری می‌کند که «کاره‌ای نیست» تا بتواند امتیازی بدهد. نتیجه، تحمیل یک زیست اقتصادی پرتناقض است: قیمت‌ها به بهانه‌ واقع‌گرایی، کماکان به‌صورت دستوری بالا می‌روند، اما اقتصاد و بازار همچنان در انحصار حکومت باقی می‌ماند تا مردم هزینه‌ بازار آزاد را بپردازند، اما در قفس اقتصاد دولتی زندگی کنند.

نکته‌ جالب اینجاست که تمام سیاست‌های انقباضی، از گرانی‌ها و افزایش مالیات‌های متنوع گرفته تا قطع یارانه‌ها، دارای تقویم و شیب دقیق، اعداد مشخص و برنامه‌ اجرای فوری هستند. اما در کفه‌ مقابل، سیاست‌های حمایتی و وعده‌های جبرانی، همواره در هاله‌ای از ابهام، موقتی، بدون عدد و رقم دقیق و در حد وعده‌های نسیه، موکول به آینده‌ای نامعلوم یا شرایط اضطراری می‌شوند. این عدم تقارن در برنامه‌ریزی، تصادفی نیست؛ بلکه نشان می‌دهد دولت دقیقاً می‌داند چه می‌کند: نقد کردن هزینه‌ها از جیب مردم و نسیه کردن خدمات به آن‌ها.

اعتراضات مردمی در روزهای اخیر، اگرچه سرعت پیشروی این پروژه را کند کرد، اما ماهیت ماجرا را تغییر نداد. تغییرات جزئی و پارامتری دولت در بودجه جدید، پیامی روشن دارد: حکومت در اجرای این بازتعریف اقتصادی مصمم است و صرفاً به دنبال کشف شیب مجاز می‌گردد؛ نقطه‌ای تعادلی بین نارضایتی عمومی و اولویت‌های حکومت. موفقیت در این پروژه، تعبیر رویای کهنه‌ حکومت خودکفای مقاومتی برای جمهوری اسلامی است؛ وضعیتی که در آن اقتصاد ایران با منطق تحریم هم‌ساز می‌شود و منابع طبیعی در فرآیندی رسمی اما غیرشفاف، در انحصار مطلق اولویت‌های بقای حکومت قرار می‌گیرد. با این حال، معماران این طرح یک واقعیت مهم را نادیده گرفته‌اند: جامعه‌ ایران دیگر آن فنر فشرده‌ سابق نیست که بتوان فشار بر آن را مهندسی کرد. دولت پزشکیان با این آزمون و خطا برای پیدا کردن نقطه تعادل، در حال قدم زدن روی میدان مینی است که فاصله ضامن تا انفجارش، نه به سال، که به روز رسیده است.
+44
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    سیمرغ ایران - برلین، آلمان

    حتما سایبری ها جواب میدند ما فضولات موشعلی رو برای خوردن داریم
    4
    26
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    چلیپا - جزایر سلیمان، جزایر سلیمان

    چرتو پرت.متخصص تغذیه . نمیاد بگع من مشکل مادی دارم.دیابت ربط کمی ب نون لواش داره.یه دیابتی زیاد تشنه میشه. زودم خسته میشه. شایدم یه وقتا چشماش تار ببینه. دیابت با طب اسلامی-ایرانی زود خوب میشه.من بخاطر اینکه تبلیق حساب میشه نمتونم بگم برید پیش کدوم دکتر تو تهران.در 10 جلسه درمان میکنه.اصلن ثابت کن این متخصص تقذیه است .چن بار گفتم. لایک و دیده شدن و ویو دمار از روزگاره همه درمیاره .ی آدم با چهره موجه بیار.جلو دوربین.بگو این فلانه.کی باور میکنه?همینarian آبادان مگه نیست ? هرکی ندونه میگه این فوق دوکتورا داره در حرافی و کامنت بار گزاشتن.
    32
    3
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    paksan - ایران، ایران
    از طرف یک مزدور. نان سبوسدار میشه همون نان سیاه یعنی آرد با پوست گندم و خنده داره طرف مشخصه دوست نداره بره نان کامل بخره و اصلا ایرانی ها کلا نان سیاه را دوست ندارند و نمی خرند و نانوایی ها هم نمی آورند و نمی پزند چون خریدار نداره. اصلا آرد با پوست برای دولت به صرفه تر هستش چون همون پوست که بمانه در آرد حجم آرد را بالا می برد و هزینه را هم کمتر میکند چون نیاز به پوست گیری نداره.
    8
    2
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.