حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر

ایران اینترنشنال: مراسم هفتم خسرو علی‌کردی، وکیل دادگستری جان‌باخته در مشهد، شماری از حاضران در این مراسم از جمله نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل بازداشت شده‌اند. جمعیت حاضر در این مراسم در حمایت از شاهزاده رضا پهلوی شعار دادند.

مراسم هفتم این وکیل جان‌باخته از صبح جمعه ۲۱ آذر در مسجد غدیر مشهد آغاز شد.

شهروندان حاضر در آن با سردادن شعارهای اعتراضی یاد او را گرامی داشتند.
حاضران در این مراسم همچنین شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای، «مرگ بر دیکتاتور»، «امسال سال خون است، سیدعلی سرنگون است»، «می‌جنگیم، می‌میریم، ذلت نمی‌پذیریم»، «زن، زندگی، آزادی»، «این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی»، «رضاشاه، روحت شاد» و «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» سردادند.
در همین حال، بنیاد نرگس محمدی اعلام کرد که این برنده نوبل صلح در مراسم هفتم علی‌کردی در مشهد و با خشونت از سوی ماموران امنیتی و انتظامی بازدا

این بنیاد همچنین خبر داد سپیده قلیان، هستی امیری، پوران ناظمی، عالیه مطلب‌زاده و چند تن دیگر از حاضران نیز در جریان این یورش بازداشت شده‌اند.

هم‌زمان جواد علی‌کردی، برادر خسرو علی‌کردی در یک فایل صوتی ضمن تایید خبر بازداشت محمدی و قلیان، اعلام کرد که ماموران لباس‌شخصی آن‌ها را مورد ضرب‌وجرح قرار داده و با خود برده‌اند.

او در یک لایو اینستاگرامی هشدار داد تا شامگاه جمعه به جمهوری اسلامی فرصت می‌دهد تا محمدی و دیگر بازداشت‌شدگان مراسم هفتم برادرش را آزاد کند، وگرنه «متن محرمانه‌ای» را منتشر خواهد کرد.
ساعاتی پس از آن، مرضیه آدینه‌زاده، خواهر ابوالفضل، از کشته‌شدگان خیزش انقلابی در استوری اینستاگرام خود خبر داد که جواد علیکردی در مشهد بازداشت شده است.

ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌‌دهد، محمدی در این مراسم مجیدرضا رهنورد، معترض اعدام‌شده را «سر به دار عاشق» خواند و نام او را همراه با مردم در مشهد فریاد زد.


کمیته جایزه صلح نوبل «بازداشت خشن» نرگس محمدی را محکوم کرد
کمیته نروژی جایزه نوبل، نهاد اعطاکننده جایزه صلح نوبل با اعلام اینکه این فعال حقوق بشر ایرانی به شکلی «خشن» بازداشت شده است، خواستار آزادی فوری او شد.

محمدی در سال ۲۰۲۳، در پی سه دهه فعالیت و مبارزه مستمر برای حقوق زنان و لغو مجازات اعدام در ایران، موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شد.

او ششم آذر در پیامی در شبکه‌های اجتماعی، اعلام کرد که مقام‌های جمهوری اسلامی او را به‌طور «دائم» ممنوع‌الخروج کرده‌اند.
او که از آذر ۱۴۰۳ با مرخصی استعلاجی بیرون از زندان بود، تا کنون بیش از ۱۰ سال را در حبس گذرانده و از آغاز فعالیت‌هایش با احکامی جمعا بیش از ۳۶ سال زندان و ۱۵۴ ضربه شلاق روبه‌رو بوده است.

این فعال حقوق بشر با وجود تایید سازمان پزشکی قانونی برای تمدید تعلیق حکم، در ماه‌های گذشته بارها برای بازگشت به زندان اوین تحت فشار قرار گرفت.

گزارش‌هایی از بازداشت حسن باقری‌نیا، ابوالفضل ابری، اسدالله فخیمی و اکبر امینی نیز منتشر شده است.

بنا بر اطلاعات تاییدشده از سوی منابع نزدیک به خانواده‌های افراد بازداشت‌شده، بازداشت‌شدگان به یکی از بازداشتگاه‌های وابسته به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در مشهد منتقل شده‌اند.
مرضیه آدینه‌زاده، خواهر ابوالفضل نیز اعلام کرد که علی آدینه‌زاده، پدر او، پس از خروج از مسجد غدیر باباعلی در مشهد از سوی ماموران لباس‌شخصی بازداشت شده است.

او افزود که تاکنون هیچ اطلاعی از وضعیت رضا آدینه‌زاده، عموی او، در دست نیست و خانواده همچنان در بی‌خبری به سر می‌برند.

هم‌زمان، فرماندار مشهد بازداشت محمدی و تعدادی از فعالان سیاسی را تایید کرد و گفت آن‌ها به‌طور موقت بازداشت شده‌اند.

او افزود این اقدام با حکم دادستانی و به‌دلیل «بیان شعارهای هنجارشکنانه» در مراسم علی‌کردی انجام شده است.

خبرگزاری میزان، رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز بازداشت‌شدگان را «افراد با سابقه‌های محکومیت امنیتی» معرفی و آن‌ها را به انجام «رفتار غیرقانونی و اقدامات مجرمانه» متهم کرد.

میزان بدون اشاره به حمله ماموران امنیتی به حاضران در مراسم هفتم علی‌کردی، وضعیت افراد بازداشت‌شده و محل نگهداری آن‌ها اعلام کرد که در حاشیه این مراسم، یک فرمانده و یک مامور انتظامی زخمی شدند.
پیکر علی‌کردی صبح ۱۵ آذر در دفتر کارش در مشهد پیدا شد و بسیاری از کاربران رسانه‌های اجتماعی و برخی وکلا و فعالان سیاسی و مدنی، مرگ او را «قتل حکومتی» خواندند.

این وکیل دادگستری در شبکه اجتماعی ایکس، خود را «وکیل معترضان جنبش زن، زندگی، آزادی، زندانی سیاسی پیشین، محروم از تحصیل دکتری حقوق عمومی دانشگاه تهران و دانشجوی ستاره‌دار مقطع ارشد دانشگاه علامه» معرفی کرده بود.

ویدیو رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد مادر مریم آورین، وکیل کشته‌شده در جریان خیزش مهسا نیز در این مراسم شرکت کرده گفته است: «خسرو یار و یاور همه ما بود.»

خبرگزاری حکومتی مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، ۲۰ آذر ویدیویی را با عنوان تصاویر مربوط به «درگذشت خسرو علی‌کردی» منتشر کرد و جان باختن او را مربوط به «سکته قلبی» خواند.

این در حالی است که دوربین‌های مداربسته دفتر این وکیل منتقد حکومت پس از جان‌باختنش از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ضبط شد و در اختیار خانواده‌اش قرار نگرفت.

برادر این وکیل جان‌باخته خبر داد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، ۱۶ دوربین مداربسته دفتر کار برادرش را ضبط کرده‌اند و هشدار داد اگر تصویر همه دوربین‌ها بدون کم‌وکاست در اختیار خانواده قرار نگیرد، فریاد خون‌خواهی برادرش را در مجامع بین‌المللی مطرح خواهد کرد.

در ۱۹ آذر ۸۲ وکیل دادگستری ساکن ایران با انتشار بیانیه‌ای آمادگی خود را برای همراهی با خانواده علی‌کردی و پشتیبانی از آن‌ها در مسیر روشن شدن حقیقت اعلام کردند.

در این بیانیه تاکید شد: «تمامی مستندات و اطلاعات مرتبط در سریع‌ترین زمان ممکن در اختیار خانواده محترم دکتر علی‌کردی قرار گیرد تا تمامی ابعاد موضوع با شفافیت کامل و بدون هیچ‌گونه ابهام یا اغماض روشن شود.»
+49
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    من نشنیدم که کسی شعار بده “ چپول میاد به خونه - ضحاک سرنگونه”، یا “مصدق روحت شاد” یا “ اینست شعار ملی - لنین، چپول، گلسرخی”!!
    2
    15
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    Javid shah VA pahlavi - اهواز ، ایران

    شغالای چپول و چصدقی و عرزشی بیلاخ، متوهم های ضد ایرانی، نرگس خانم ، سوپاپ اصلاح طلب ، دیگه حناتون رنگی نداره . مرگ بر سه فاسد ملا ، چپول بی وطن ، مجاهد . زنده باد خاندان ایرانساز و ایراندوست پهلوی
    0
    20
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    با آوردن نام فرهمند شاید یکی از نِمادی‌ترین, موثرترین و کارسازترینِ کُنش‌ را را نشان داد. قهر هم نکرد چون ملت فریاد روحت شاد رضا شاه دادند. ببینم تا چه اندازه قادر است راه خود از راه همسر جدا کند.و مستقل. و منتظر تحلیل ملا مارکس‌ها این سایت هستیم از قبیل پیرزن و زن زندگی‌ .چه زمانی سرافحش خواهر مادر را به ایشون می‌‌کشند چون نام فرهمند را آورد. از آن طرف هم چقدر طول می‌‌کشد تا پاکسان موساد شناس کارت همکاری با موساد را به ایشون چسباند
    0
    11
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    Ali Nazari - میامی، ایالات متحده امریکا

    ۴۷ سال است که اخوندها و مجاهدین و کمونیستها باعث فقر و فلاکت و بدبختی و بیچارگی و اوارگی ملت ایران شده‌اند . ملا ، چپی و مجاهد باعث از بین رفتن ایران شده‌اند . صدها هزار ایرانی بدست اخوندها اعدام و شکنجه شده‌اند . اخوندها ثروت ایران را دزدیده و بین خودشان و اعراب ضد ایرانی تقسیم کرده‌اند . تنها خاندانی که باعث ترقی و پیشرفت و سر بلندی و رفاه ایران و ایرانیان شد، خاندان ایرانساز پهلوی بود. ۹۵ درصد مردم بعد از این تجربه تلخ تر از زهر جمهوری اسحالی خواهان بازگشت به دوران شکوه و جلال و طلایی پهلوی هستند. همیشه جاوید شاه. مرگ بر خامنه ای و حکومت کثیف اسلامی‌اش . لعنت به علی و حسن و‌حسین بقیه امامان فاسد دزد و دروغگو و آدمکش
    0
    21
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    مهدی52 - روتردام، هلند

    زنده و جاوید باد خاندان ایرانساز پهلوی ❤️ پاینده ایران
    0
    20
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    کلا چند نفر بودند؟ خخخ واقعا !! حالا خنده داره نرگس محمدی با شاه آمدن مخالفه و خودشم گفته خخخ
    17
    2
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    بوی سوز چپچیان آید همی! 😂😂 خیلی ها پرسیدن چرا خانواده جاوید نام علیکردی گذاشتن این اشغال بره بالا. بسیار کار هوشمندانه ای کردن. دقیقا همین عکس العمل رو از مردم میخواستن و با کمتر از دو دقیقه فرصت به طرف وجودش رو بردن زیر سوال. گوش کر و چشم کورتون رو باز کنید مردم میگفتن مرگ بر سه فاسد ملا چپی مجاهد.
    0
    16
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    دو نفر در این ویدیو هستند که تغییر قیافه داده اند ! منتهی چون لب خوانی و تطابق صدا با شعارها جور در نمی اید و صدا ها مردانه است ! به احتمال زیاد یکی از انها سپیده قلیان است و ان دیگری نرگس محمدی . مشهدی های عزیز و ملت بزرگوار ایران ! تسلیت !
    8
    1
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    Ali Nazari - میامی، ایالات متحده امریکا
    ین متن را ( آغاز شکل‌گیری جریان ملی گارد جاویدان؛ موج تازه‌ای برای نجات ایران /bahman kiani) را سرور یوتیوب وارد تا باهم کمی به فراخوان ها و طرفداران ملیونی و سخنرانان این فرقه بخندیم 🥲 بدون استفاده از عالیجناب ،هوش مصنوعی و با چاشنی واقعیت 😅
    8
    1
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    Javid shah VA pahlavi - اهواز ، ایران
    ععجب ادم نمک نشناسی است این ماچادو ! پیام تبریک ( نوبل جنگ )جایزه تشویق حمله نظامی به ونزوئلا را رضا گاو می دهد . عیش و نوشش با این سلیطه فرصت طلب یار غار فریبا خاتمی و ارازل و اوباش یاسمین در جرج تاون است ! کسی ازژنرال ابو نور الزهرا. ,فرمانده جنگ های تخیلی و توهمی در مریلند و جزایر خیلییییییییییییییییییییییییییی دور از میدان جنگ. خبری دارد ؟ مدتی است در فضای مجازی حضور ندارند !.
    7
    1
    جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    شما بجای آب، اسید رو بریزید اونجا که میسوزه. بلکه بیشتر بسوزید!
    0
    1
    شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    سپیده قلیان ، و نرگس محمدی ، در میدان جنگ واقعی،جلوی چشمان جهانیان ، وسط مردم ، در میان ماموران اطلاعاتی و مزدوران سید علی ، رضا پهلوی ، در جزایر مریلند، خیلی خیلی دور تر از میدان جنگ واقعی ، با کت و شلوار و کراوات ،در حال دادن اعلامیه و اطلاعیه ، اخذ پروانه وکالت و تصدیق پایه یک و حفاظت از اصول و مبانی دین مبین اسلام و ازادی های شخصی اش ، ان وقت نادان سطلی با وقاحت تمام از من سراغ رهبر و الترناتتیو می گیرد ، دوستان سطلی ما ، جناب زرتشت ، سبک بال ، حمید ۴۰۰ و سیمرغ ، مرغ عاشق رضا گاو ! ازژنرال ابو نور الزهرا. ,فرمانده جنگ های تخیلی و توهمی در مریلند و جزایر خیلییییییییییییییییییییییییییی دور از میدان جنگ. خبری دارید ؟ یا ما فعلا به داشتن رهبرانی چون این دو بانو ، دل خوش کنیم ؟
    1
    0
    شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.