زلنسکی: اوکراین باید بین عزت ملی خود و شریک اصلی‌اش یکی را انتخاب کند

بی بی سی: ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، امروز، جمعه، در پیامی ویدئویی گفت که آماده است با آمریکا «به‌سرعت» و «سازنده» بر روی طرح صلح کار کند اما تأکید کرد که منافع ملی کشورش را فدا نخواهد کرد. او گفت اوکراین با انتخابی دشوار روبه‌روست و «باید بین از دست دادن عزت ملی خود یا خطر از دست دادن شریک اصلی‌اش یکی را انتخاب کند.»

به نظر می‌رسد این اشاره روشنی به آمریکا باشد.

در این پیام ۱۰ دقیقه‌ای آقای زلنسکی گفت که هفته آینده اوکراین با «فشارهای زیادی» برای «تضعیف» و «تفرقه» روبه‌رو خواهد شد چراکه «دشمن در خواب نیست.»

او از مردم اوکراین خواست در «یکی از دشوارترین لحظات تاریخ کشور» متحد باقی بمانند.

او همچنین گفت: «ما بیانیه‌های پر سر و صدا صادر نمی‌کنیم اما با آرامش با آمریکا و همه شرکا کار خواهیم کرد.»

رئیس‌جمهور اوکراین گفت که «با شریک اصلی خود به‌دنبال راه‌حل‌های سازنده» خواهد بود و «استدلال‌ها» و «راه‌‌های جایگزین» را مطرح خواهد کرد.

ولودمیر زلنسکی با جی‌دی ونس معاون، دونالد ترامپ، و رهبران آلمان، فرانسه و بریتانیا در باره طرح صلح تماس تلفنی داشته است. آلمان می‌گوید سه کشور از تلاش‌ آمریکا استقبال و بر ضرورت حفظ منافع اروپا و اوکراین تأکید کرده‌اند.

کرملین می‌گوید پیشروی‌های ارتش روسیه، جای چانه‌زنی کمی برای رئیس‌جمهور اوکراین گذاشته است. روسیه امروز گفت شهر کوپیانسک در منطقه خارکیف را تصرف کرده است اما اوکراین این را تکذیب کرد و گفت در تلاش است نیروهای روسیه را که به شهر نفوذ کرده‌اند بیرون براند.

خبرگزاری رویترز می‌گوید طرح صلح آمریکا را دیده است و آن را منتشر کرده است. بخشی از خواسته‌های روسیه در این طرح گنجانده شده اما شامل مواردی هم هست که پذیرشش برای مسکو آسان نیست و این کشور را ملزم به عقب‌نشینی از برخی مناطقی می‌کند که اشغال کرده است.

برخی از مهم‌ترین نکات طرح بر اساس آنچه رویترز منتشر کرده است به این ترتیب هستند:
سرزمین
*    اوکراین باید بقیه منطقه دونتسک را به روسیه واگذار کند؛ منطقه‌ای بزرگ شامل شهرهای اسلوویانسک و کراماتورسک که هنوز در کنترل اوکراین هستند.

*    تسلط روسیه بر چهار منطقه که از فوریه ۲۰۲۲ اشغال کرده است دائمی می‌شود؛ دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا، خرسون. الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ نیز دائمی خواهد شد. این دائمی شدن دوفاکتو خواهد بود که شاید مسکو آن را نپذیرد.

*    اوکراین باید درباره وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا که اکنون در دست روسیه است مصالحه کند؛ نیروگاه راه‌اندازی و برق آن به تساوی بین روسیه و اوکراین تقسیم شود.

*    روسیه باید از مناطق اشغالی در خارکیف و دنیپروپتروفسک عقب‌نشینی کند.
پول
*    دولت‌های غربی حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌های روسیه را عمدتا در اروپا مسدود کرده‌اند.

*    روسیه خواستار آزاد شدن این دارایی‌هاست اما طبق طرح آمریکا باید ۱۰۰ میلیارد دلار به واشنگتن بدهد تا صرف بازسازی اوکراین شود و نیمی از سود بازسازی هم به آمریکا برسد.

*    بخشی از دارایی‌های مسدودشده به صندوق سرمایه‌گذاری مشترک آمریکا-روسیه منتقل می‌شود.

*    نه روسیه نه اوکراین در خرج کردن دارایی‌هایی که آزاد می‌شوند اختیار کامل نخواهند داشت. تحریم‌ها نیز مرحله‌ای و موردی لغو خواهند شد.

*    اوکراین نمی‌تواند در دادگاه‌ از روسیه طلب غرامت جنگی کند.
امنیت
*    ولودمیر زلنسکی باید برای همیشه از آرزوی درازمدت پیوستن به ناتو صرف‌نظر کند و قانون اساسی اوکراین اصلاح شود.

*    ناتو متعهد می‌شود که دیگر به سمت شرق گسترش نیابد و در عوض انتظار می‌رود مسکو دیگر به همسایگانش حمله نکند.

*    اوکراین تضمین‌های امنیتی آمریکا را «مبهم» اما «قوی» توصیف کرده است.

*    نیروهای ناتو نمی‌توانند در اوکراین مستقر شوند و کی‌یف باید متعهد شود که به کشوری هسته‌ای تبدیل نشود.

*    ارتش اوکراین باید به سقف ۶۰۰ هزار نفر محدود شود در حالی که اکنون می‌گوید حدود یک میلیون نفر در خدمت دارد. روسیه پیش‌تر خواستار کاهش نفرات ارتش اوکراین به کمتر از ۱۰۰ هزار نفر شده بود.
حقوقی
*    اوکراین باید از پیگیری پرونده‌های حقوقی برای اثبات جنایات جنگی روسیه صرف‌ نظر کند.

*    روسیه می‌تواند دوباره به گروه هشت بازگردد و در اقتصاد جهانی ادغام شود.

*    همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری گسترده آمریکا و روسیه در حوزه‌هایی مانند انرژی، عناصر نادر و قطب شمال در نظر گرفته شده است.

*    اوکراین باید «نازی‌زدایی» شود که اشاره‌ای است به یگان‌های ملی‌گرای ضدروس ارتش اوکراین. کی‌یف چنین توصیفی را فریبکارانه می‌داند.

*    طرح بدون اشاره به نام اوکراین می‌گوید «هرگونه ایدئولوژی یا فعالیت نازی باید نکوهش یا ممنوع شود.»
+17
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    یعنی اکراین را باید شوهر داد. بدترین اشتباه روسیه این خواهد بود که با این معامله موافقت کند. این تله ای شبیه آلمان شرقی و غربی است که دامن روسیه را خواهد گرفت. این یک معامله دادن یک تکه از سرزمین نیست آنها به خوبی میدانند که چکار میکنند و دادن آن مناطق را اکراین شرقی خواهند کرد و پایان جنگ فرصت عالی برای غرب و آمریکاست که در اکراین استقرار کامل امنیتی و نظامی (البته بطور پنهان) داشته باشند. آمریکا قطعا پایگاههایی شبیه پایگاه قطر ایجاد خواهد کرد برای کنترل هوا و زمین روسیه. امروز می بینیم کاری که با 35 پایگاه نظامی در اطراف ایران انجام دادند برای محافظت از اسرائیل است نه کشورهای دیگر و برای محافظت از آمریکا هم باید در اطراف روسیه حضور شبه نظامی اطلاعاتی داشته باشند.اکراین بعد از این جنگ کاملا با قراردادهایی که بسته و شرایطی که به روسیه تحمیل کردند کاملا آماده این وضعیت است و روسها را هم با تکه زمینی سرگرم خواهند کرد ولی هدف فروپاشی مجدد روسیه خواهد بود و اکراین شرقی و غربی و ایجاد دو قطبی های رایج و تحریمهای مختلف قطعا خیلی زود دوباره شروع خواهد شد
    8
    10
    جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.