شرکت روس‌اتم: برای ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای شناور در حال مذاکره با ایران هستیم

ایران اینترنشنال: الکسی لیخاچف، مدیرعامل شرکت دولتی روس‌اتم، تایید کرد که مسکو در حال گفت‌وگو با تهران درباره احتمال ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای شناور، در کنار رآکتورهای بزرگ و کوچک متعارف است.

او در گفت‌وگو با رسانه‌های روسیه گفت مقام‌های این کشور و جمهوری اسلامی در تابستان امسال توافق‌هایی درباره پروژه‌های هسته‌ای با ظرفیت بالا تبادل کردند.

به‌موازات این روند، کار بر روی یک یادداشت تفاهم برای نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک‌تر، از جمله طرح‌های شناوری که می‌تواند در مناطق ساحلی دورافتاده ایران مستقر شود، ادامه دارد.

مدیرعامل روس‌اتم گفت: «این گزینه برای شرکای ما نیز جذاب است، زیرا ایران مناطق ساحلی مناسب برای راه‌حل‌های شناور در مناطق دورافتاده دارد. این یک رویکرد هدفمندتر است و از نظر زمانی نیز سریع‌تر از ساخت یک نیروگاه بزرگ خواهد بود. بنابراین ما یک بسته کامل شامل پروژه‌های بزرگ و کوچک، از جمله گزینه‌های شناور، به ایران پیشنهاد داده‌ایم و همتایان ایرانی اکنون در حال بررسی فعالانه این طرح‌ها هستند.»

نمایندگان جمهوری اسلامی و روسیه چهار مهر موافقت‌نامه‌ای اجرایی برای ساخت چهار واحد نیروگاه اتمی نسل سوم و پیشرفته به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در منطقه سیریک استان هرمزگان امضا کردند.

این توافق در حاشیه نمایشگاه «اتم ۲۰۲۵» در مسکو، میان شرکت «ایران هرمز» و شرکت «پروژه روس‌اتم» به امضا رسید.

رسانه‌های داخلی ایران گزارش دادند ظرفیت هر یک از واحدهای نیروگاه جدید حدود یک‌هزار و ۲۵۵ مگاوات خواهد بود و در مجموع تولید برق این پروژه به پنج هزار و ۲۰ مگاوات خواهد رسید.

پیش‌تر در دوم مهر نیز محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی و لیخاچف، تفاهم‌نامه‌ای درباره همکاری در زمینه ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک در ایران امضا کرده بودند.

روس‌اتم این توافق را یک پروژه راهبردی توصیف کرده بود.

فروردین ۱۴۰۳، واشینگتن فری‌بیکن گزارش داد که شرکت‌های روس فعال در نیروگاه‌های هسته‌ای ایران مانند شرکت روس‌اتم که تحت کنترل دولت روسیه هستند، از معامله با جمهوری اسلامی سودی ۱۰ میلیارد دلاری به دست آورده‌اند.

در جریان توافق هسته‌ای موسوم به برجام، دولت اوباما معافیت‌هایی را صادر کرد که به روسیه، چین و کشورهای اروپایی اجازه می‌داد در ساخت بخش‌هایی از تاسیسات هسته‌ای با جمهوری اسلامی همکاری کنند.

دولت ترامپ در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ پس از خروج از برجام، این معافیت‌ها را لغو کرد، اما جو بایدن به عنوان بخشی از دیپلماسی خود، این معافیت‌ها را بازگرداند.

به‌نوشته واشینگتن فری‌بیکن، اعطا و تمدید این معافیت‌ها پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ باعث شد ایران و روسیه به شرکای نظامی یکدیگر تبدیل شوند.
+1
رأی دهید
-22

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    مگر خشکی کم داریم که برای شناور شدن کلی‌ حیف و میل انجام بشه؟!
    0
    10
    ‌سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    ASH. ASH - هنگ کنگ ، هنگ کنگ
    حتما هم باید تو سواحل ایران باشه؟ بی شرف تر از سیستم روسیه تو دنیا نیست
    0
    10
    ‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    karaji - کرج ، ایران
    پفیوز ها چل سال از بوشهر خوردند ، چل سال دیگه هم شناور رو ثروت ایران ! خاک بر سر وطن فروشان وقیح دزد ..
    0
    6
    ‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid4053 - اصفهان، ایران
    اول نیروگاه بوشهر را بعد از پنجاه سال تموم بکنید بعد دنبال غارت سرمایه های ملی ما باشید. لعنت بر حکومت احمق اشغالگر منحوس اسلامی به رهبری مفعوالدوله
    0
    6
    ‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    درسته شناور بودن برای کاهش هزینه های سیستم های خنک کننده که عمدتا غربی هستند مناسب هستش ولی نگهدار و امنیت آن روی دریا بسیار سختر و پر هزینه تر است. روسها همین نیروگاه بوشهر را هم کامل تحویل ایران نداند و اگر ایران تحریم نبود قطعا برای ساخت نیروگاه گامهای بزرگی برمیداشتند دانشمندان ایران.
    1
    0
    ‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.