وزیر خارجه اسرائیل: جمهوری اسلامی مانند دزدان دریایی عمل می‌کند

ایران اینترنشنال: گیدئون سعار، وزیر امور خارجه اسرائیل، در واکنش به اقدام سپاه پاسداران در توقیف یک نفتکش در آب‌های خلیج فارس هشدار داد حکومت ایران مانند دزدان دریایی عمل می‌کند.

او شنبه ۲۴ آبان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت جمهوری اسلامی «آشکارا به ربودن یک کشتی با پرچم جزایر مارشال اعتراف می‌کند».

سعار افزود: «جمهوری اسلامی همانند حوثی‌ها، گروه نیابتی‌اش، به‌صورت یک دولت دزد دریایی عمل می‌کند و امنیت مسیرهای دریایی را به خطر انداخته است.»

نیروی دریایی سپاه پاسداران ۲۴ آبان تایید کرد نفتکش «تالارا» با پرچم جزایر مارشال را توقیف کرده است. این نفتکش با ۳۰ هزار تن محموله مواد پتروشیمی در حال حرکت به سوی سنگاپور بود.

سپاه پاسداران این نفتکش را به «حمل‌ بار غیرمجاز» متهم کرد.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، نیز نوشت «متخلف» فرد یا شرکتی ایرانی است که قصد داشت «با سوء‌استفاده»، این محموله را «به‌صورت غیرقانونی» به سنگاپور منتقل کند.

این نفتکش تحت مدیریت شرکت «کلمبیا شیپ‌منجمنت» است و مالکیت آن نیز به شرکت «پاشا فایننس» در قبرس تعلق دارد.

جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته بارها اقدام به توقیف کشتی‌های خارجی در دریای عمان و خلیج فارس کرده است.
«جهان آزاد سپاه پاسداران را سازمان تروریستی اعلام کند»
وزیر خارجه اسرائیل در ادامه پیام خود در ایکس، جمهوری اسلامی را «نه‌تنها تهدیدی برای خاورمیانه، بلکه تهدیدی برای صلح جهانی و تجارت جهانی» توصیف کرد.

سعار از «جهان آزاد» خواست «در اسرع وقت» سپاه پاسداران را به‌عنوان «یک سازمان تروریستی» اعلام کند.

ادموند فیتون-براون، سفیر پیشین بریتانیا در یمن، نیز ۲۴ آبان در واکنش به توقیف نفتکش تالارا در ایکس نوشت: «این بی‌قانونی در دریا نیاز به واکنش نظامی دارد. زمان غرق کردن قایق‌های سپاه پاسداران فرا رسیده است.»

عربستان سعودی و بحرین نخستین کشورهایی بودند که سپاه پاسداران را به دلیل «حمایت از گروه‌های تروریستی در منطقه، به‌ویژه در یمن» به‌عنوان سازمان تروریستی معرفی کردند.

آمریکا در دوره نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در سال ۱۳۹۸، کانادا در خرداد ۱۴۰۳، پاراگوئه در اردیبهشت امسال، و اکوادور در شهریور امسال، نام سپاه را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دادند.

پارلمان استرالیا ۱۵ آبان قانونی را تصویب کرد که به دولت اجازه می‌دهد نهادهای دولتی خارجی یا اعضای آن را که «عامل یا حامی تروریسم علیه استرالیا» هستند، در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.

این لایحه پس از انتشار گزارش‌های رسمی مبنی بر نقش سپاه پاسداران در حملات یهودستیزانه در استرالیا تصویب شد.

پیش از آن نیز پارلمان سوئد در قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست تا سپاه پاسداران را به‌عنوان سازمان تروریستی معرفی کند.

پارلمان اروپا هم با تصویب قطعنامه‌ای خواستار معرفی سپاه به‌عنوان سازمان تروریستی شد.
+69
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۲
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
    هر موقع که یه پس گردنی جانانه میخورند شروع می‌کنند ننه من غریبم بازی، ترسوهای مفنگی.
    22
    9
    یکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    dreamOFpersia - لندن، انگلستان
    اینا که خودشون از دزد دریایى هم درجه شون بالاتره و زمین دزد هستن!!!
    14
    7
    یکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.