افسر ارشد نظام پیشین سوریه : اسد شخصا دستور قتل «آستین تایس»، خبرنگار آمریکایی را صادر کرد

العربیه: در حالی که سرنوشت آستین تایس، خبرنگار آمریکایی که در سال 2012 در نزدیکی دمشق بازداشت شد، همچنان در هاله‌ای از ابهام است، یک افسر بلندپایه نظام پیشین سوریه، اطلاعات جدیدی را در این باره فاش کرد.

طبق گزارش«سی‌ان‌ان»، بسام الحسن، ژنرال سوری و از مشاوران ارشد بشار اسد، که پس از سقوط رژیم در هشتم دسامبر 2024 ابتدا به ایران و سپس به لبنان گریخت، مدعی شد آستین تایس کشته شده است.

الحسن که اکنون در بیروت اقامت دارد، تأیید کرده این خبرنگار آمریکایی جان باخته است.

او در این گفت‌وگو فاش کرد پس از ناکامی تایس در تلاش برای فرار از زندان، بشار اسد شخصاً دستور اعدام او را در سال 2013 صادر کرد. به گفته الحسن، او کوشیده بود اسد را از اجرای حکم منصرف کند، اما رئیس‌جمهوری پیشین بر تصمیم خود پافشاری کرد.

الحسن در ادامه گفت: «نمی‌خواهم از اسد دفاع کنم، چون او از ما دست کشید و ما را رها کرد.»

او افزود: «نمی‌خواهم از روسیه یا ایران نیز دفاع کنم، زیرا ایالات متحده گمان می‌کند این دو کشور در این پرونده نقش دارند، اما تأکید دارم که این درست نیست. این موضوع فقط به شخص بشار اسد مربوط است.»

الحسن مدعی شد که اسد دستور اعدام را به یکی از زیردستانش در «نیروهای دفاع ملی» (گروه شبه‌نظامی بدنام مورد حمایت ایران و وفادار به اسد) تحویل داد.

الحسن محل دفن جسد تایس را نگفت، اما احتمال داد که پیکر او در اطراف دمشق دفن شده باشد.

آستین تایس که پیش‌تر افسر نیروی تفنگداران دریایی آمریکا بود، در سال‌های نخست جنگ داخلی سوریه به عنوان خبرنگار آزاد برای «واشینگتن پست» کار می‌کرد. او که در اوت 2012 در نزدیکی دمشق ناپدید شد، در آن زمان 31ساله بود.
+10
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.