مجلس ایران با حذف چهار صفر از پول ملی موافقت کرد

بی بی سی: مجلس پس از بررسی و رفع ایرادات شورای نگهبان به لایحه اصلاح قانون پولی بانکی ایران با حذف چهار صفر از پول ملی موافقت کرد.

نمایندگان در جلسه امروز با ۱۴۴ رأی موافق، ۱۰۸ رأی مخالف و سه رأی ممتنع «با برخی از مواد لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور اعاده شده از شورای نگهبان» موافقت کردند.

این مصوبه باید به تایید شورای نگهبان برسد.

شمس‌الدینی حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ایران گفت «آنچه امروز مجلس به آن رسیدگی می‌کند، سه دولت و سه مجلس را پشت سر گذاشته است.»

با وجود حذف چهار صفر، واحد پولی ایران همچنان «ریال» باقی خواهد ماند.

بر اساس این لایحه «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است ظرف دو سال از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، ترتیبات اجرایی لازم را جهت آغاز دوره‌گذار فراهم کند.»

بانک مرکزی آیین‌نامه اجرایی را «ظرف سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن» تهیه می‌کند که بعد باید به «تایید هیئت عالی» و «تصویب هیئت وزیران» برسد.

بر اساس تبصره یکم این لایحه «برابری پول‌های خارجی نسبت به ریال و نرخ خرید و فروش ارز توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب نظام ارزی حاکم، با رعایت ذخایر ارزی و تعهدات قانونی کشور محاسبه و تعیین می‌شود.»

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره تاثیر این اقدام بر تورم گفت «برخی از دوستان ممکن است مطرح کنند که آیا این اقدام اثری بر تورم و کنترل آن دارد؟ خیر»

او اضافه کرد «ما تاثیر معناداری بر تورم قائل نیستیم و این اقدام را به عنوان یک سیاست اصیل پولی نمی‌دانیم، اما آنچه این اصلاح را اجتناب‌ناپذیر کرده، تورم‌های پیاپی سال‌های اخیر است.»

شمس‌الدین حسینی گفت «حذف چهار صفر از پول ملی، برای کارآمدسازی اسکناس‌ها و تسهیل مبادلات مالی اهمیت زیادی دارد. متأسفانه امروز پول ایران به لحاظ تعداد صفرها، یکی از ضعیف‌ترین پول‌هاست و مشکلات محاسباتی را برای ما ایجاد کرده که باید این وضعیت را اصلاح کنیم.»

بزرگی بی‌سابقه اعداد در گزارش‌های رسمی دولت ایران، بانک مرکزی و شرکت‌های بزرگ در ایران سبب شد تا در سال‌های اخیر عملا استفاده از واحد ریال دشوار شود.

به دنبال همین مشکلات بود که اصطلاحاتی نظیر «همت» (هزار میلیارد تومان) در ادبیات اقتصادی ایران جای خود را باز کرد.
+7
رأی دهید
-31

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۵
    درویش بیخیال - استکهلم، سوئد

    شایع است که به میرزا رضای کرمانی که قاتل ناصر الدین شاه بود شب قبل از اعدامش نگهبانان به او گفتند لاقل ریشهایت را کوتاه بکن. او در جواب گفت بگذارید ببینم این سر تا به فردا روی تن باقی می ماند یا خیر و بعدا فکر سر و ریش کنیم. حالا مصداق کامل ج.ا. شده است که اول ببینید شما تا به فردا سر قدرت باقی خواهید ماند یا خیر و بعدا فکر کم کردن واحذ صفرهای پول را بکنین. هی ....
    2
    23
    یکشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
    درویش بیخیال - استکهلم، سوئد
    زدی تو خال 🏻 ج.ا در تمام مقوله‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی عشق "پاک کردن صورت مسئله" رو داره و میگه، تا نفت و گاز از یک طرف و فساد و رانت‌خواری از سوی دگر وجود داره، عربده میکشیم، ما قدرت اول منطقه هستیم😖
    2
    7
    یکشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.