رییس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در زمان رئیسی، معاون دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی شد

ایران اینترنشنال: خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اعلام کرد علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، علی باقری کنی، رییس تیم مذاکره‌کننده پرونده هسته‌ای در دوران ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی را به سمت معاونت دبیرخانه این شورا منصوب کرده است.

تسنیم، شنبه هشتم شهریور خبر داد باقری کنی، سرپرست سابق وزارت امور خارجه و معاون سیاسی وزارت خارجه در دولت رئیسی، اخیرا با حکم لاریجانی، به عنوان معاون بین‌الملل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی منصوب شده است.

این اما اولین حضور باقری کنی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نیست.

سال ۱۳۸۶، در زمان دبیری سعید جلیلی در این شورا، او همین سمت، یعنی معاونت بین‌الملل دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی را در اختیار داشت.

باقری کنی در زمان وزارت حسین امیرعبداللهیان در وزارت امور خارجه، همان نقشی را داشت که عباس عراقچی در دوران وزارت محمدجواد ظریف در این وزارتخانه داشت.
باقری کنی در دیدار لاریجانی با دبیر شورای امنیت ارمنستان - هشتم شهریور ۱۴۰۴باقری کنی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۲ رییس ستاد انتخاباتی جلیلی بود.

این سیاستمدار ۵۸ ساله از نظر خانوادگی پیوند نسبتا قدرتمندی با بیت علی خامنه‌ای دارد. او برادر داماد خامنه‌ای، مصباح‌الهدی باقری کنی است.

پس از ناکامی رئیسی در انتخابات سال ۱۳۹۶ و انتصابش به سمت ریاست قوه قضاییه، سال ۱۳۹۸، رئیسی، باقری‌کنی را به سمت معاون حقوق بشر قوه قضاییه منصوب کرد.

او هر چند چهره اول نبوده اما همیشه در جریان مذاکرات بر سر پرونده اتمی ایران بوده و از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۲ در دوران جلیلی مستقیما در مذاکرات شرکت داشته است.

بعدها در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، باقری کنی از دستگاه دیپلماسی بیرون رفت و در قامت منتقد تند و تیز برجام در «کمیسیون برجام» همراه با جلیلی در رسانه‌ها حاضر شد.
باقری کنی در زمان دبیری سعید جلیلی در شورای عالی امنیت ملیپس از آغاز دولت رئیسی، منتقد دیروز توافق برجام، رییس تیم مذاکره‌کننده برای احیای برجام شد و منتقدان احیای برجام را در شهریور سال ۱۴۰۲، کسانی نامید که «می‌خواهند دست نظام را خالی کنند».

این موضع‌گیری منتقد سابق برجام و رییس ستاد انتخاباتی جلیلی آن‌قدر عجیب بود که خبر آنلاین، رسانه نزدیک به لاریجانی، شهریور ۱۴۰۲ خبر از «تولد باقری کنی جدید» داد.

با وجود سابقه نزدیکی او به جلیلی، تیر ۱۴۰۳، زمانی که باقری کنی سرپرست وزارتخانه‌ای شد که تا پیش از آن، امیرعبداللهیان سکان آن را در دست داشت، در اظهار نظری به هفته‌نامه نیوزویک گفت که تهران از احیای مذاکرات هسته‌ای با واشینگتن استقبال می‌کند.

باقری کنی پیش‌تر از مذاکرات محرمانه دو کشور خبر داده بود اما سخنگوی وقت شورای امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال، سخنان او را تکذیب کرد.
*****************************************************************************
بازگشت علی باقری؛ خوش بینی یا بدبینی؟
رضا غبیشاوی
با حکم لاریجانی دبیر جدید شورای امنیت، علی باقری (معاون سیاسی وزارت امور خارجه در دولت ابراهیم رئیسی) به عنوان معاون بین‌الملل منصوب شد.

او ۱۸ سال قبل، بعد از برکناری لاریجانی از دبیری شورای امنیت ملی با حکم احمدی نژاد و انتصاب سعید جلیلی، به عنوان معاون معرفی شد.

پدرش، عضو مجلس خبرگان بود و برادرش هم داماد رهبری است.

به این انتصاب می توان ۲ نگاه داشت.

خوشبینانه: جذب نیروی ضدبرجام دیروز و اصلاح شده امروز برای کسب اعتماد اصول‌گرایان

باقری بعد از انتصاب به عنوان معاون وزیر خارجه در دولت رئیسی برای احیای برجام کوشید هرچند اسم برجام را نمی آورد و میگفت "توافق ۲۰۱۵ ". از برجام دفاع و آن را "ابتکار موفق چندجانبه" دانست بر خلاف قبل که آن را به زن ناسازگار تشبیه کرده بود. وی همچنین از سعید جلیلی جدا شد و حاضر به حمایت از او در انتخابات نشد.

نگاه بدبینانه: تکرار آدم های ناکارآمد و شکست خورده، بی نتیجه است

باقری در دوره دبیری سعید جلیلی، به عنوان نفر ۲ مذاکرات، هم در کسب توافق هسته ای ناکام ماند و هم در صدور تحریم سازمان ملل، نقش اساسی داشت. او در دوره رئیسی نیز در احیای برجام شکست خورد.
+1
رأی دهید
-32

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    Daz.bobby - سن فرانسیسکو، ایالات متحده امریکا
    ۲۰۰۳۰۰ تا سگ توله تو این ۴۷ سال از این پست به اون پست میپرن ، خواهرِ هر چی کاردارِ نظامُ باید سگ روش قفل کُنه ،
    1
    8
    یکشنبه ۰۹ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.