اردوی تابستانی خیریه‌ای وابسته به جمهوری اسلامی برای کودکان در بریتانیا لغو شد

ایران اینترنشنال: سازمان پیشاهنگی بریتانیا برگزاری اردوی تابستانی کودکان را که با حمایت یک خیریه حامی رهبر جمهوری اسلامی، برنامه‌ریزی شده بود، به دلیل «خطرات امنیتی» لغو کرد.

اردو «ولایت» که توسط موسسه «ماموریت اسلامی اهل‌البیت» مستقر در شمال‌غرب لندن برگزار می‌شد، قرار بود در شهریورماه ویژه کودکان ۹ تا ۱۴ ساله، برگزار شود و شامل فعالیت‌هایی چون تیراندازی با کمان و سخنرانی‌های اسلامی بود.

به گزارش نشریه جویش کرونیکل، پیشاهنگان بریتانیا اعلام کردند رزرو این اردو را به دلیل «خطر برای امنیت تمامی افراد» لغو کرده‌اند و نسبت به ناتوانی در «تامین کامل امنیت محیط وسیع محل اردو در برابر احتمال ایجاد اختلال» ابراز نگرانی کرده‌اند.

موسسه «ماموریت اسلامی اهل‌البیت» در واکنش گفت که برگزاری اردو را «به دلیل تهدیدات جدی علیه امنیت کودکان» به تعویق انداخته است.

این موسسه افزود «گروه‌های لابی خارجی، رسانه‌ها و تندروهای راست‌گرا» اتهاماتی بی‌اساس مطرح کرده‌اند که «خطر را افزایش داده و دیگران را به آسیب رساندن به کودکان در بریتانیا تشویق می‌کند.»

پیش‌تر حزب راستگرای «اصلاح بریتانیا» خواستار لغو این اردو شده بود و اعلام کرده بود این گروه با جمهوری اسلامی «ارتباطات آشکار و نگران‌کننده‌ای» دارد.

این اردو که قرار بود در محل اردوگاه سازمان پیشاهنگی در منطقه کینگز لنگلی، در ایالت هرتفوردشر، برگزار شود، با تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت رسمی موسسه «ماموریت اسلامی اهل‌البیت» معرفی شده بود.

بر اساس جزئیات منتشرشده، شرکت‌کنندگان این اردو موظف به رعایت پوشش اسلامی بودند و برنامه‌هایی چون نماز جماعت، سخنرانی‌های مذهبی، و آموزش «ارزش‌های اسلامی» در آن گنجانده شده بود.

روزنامه جویش کرونیکل نوشت، تصمیم به لغو اردو پس از افزایش نگرانی‌ها درباره محتوای آموزشی و ایدئولوژی حاکم بر این برنامه اتخاذ شد؛ نگرانی‌هایی که در گزارش‌هایی از فعالیت‌های پیشین این موسسه مستند شده بود، از جمله تمجید علنی از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و امتناع از محکوم کردن حملات حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳.

انتشار تصاویر و ویدئوهایی از اردوهای گذشته این موسسه که در آن کودکان در حال نقاشی نماد هندوانه، رنگ‌آمیزی پرچم فلسطین و ساخت بادبادک‌هایی شبیه به پاراگلایدرهای مورد استفاده در حمله به اسرائیل دیده می‌شدند، بر موج انتقادها افزود.

همچنین گزارش‌هایی مبنی بر حضور حسن الطرایکی، روحانی وابسته به این موسسه که سابقه سخنان جنجالی علیه یهودیان دارد، در این اردوها منتشر شده است.

حزب «اصلاح بریتانیا» با انتشار بیانیه‌ای، خواستار لغو فوری اردو شده بود و اعلام کرد که موسسه «ماموریت اسلامی اهل‌البیت» دارای «روابط آشکار و نگران‌کننده‌ای با جمهوری اسلامی» است. این حزب همچنین نسبت به آنچه «نفوذ پنهان حکومت ایران در خاک بریتانیا از طریق نهادهای مذهبی» خواند، هشدار داد.

در پی این انتقادها، سازمان پیشاهنگی بریتانیا با اعلام رسمی لغو رزرو محل برگزاری اردو، تاکید کرد که «قادر به تامین امنیت کامل اردوگاه در برابر تهدیدات فزاینده نیستیم.» سخنگوی این سازمان افزود: «ما هیچ‌گونه ریسکی در قبال امنیت کودکان و کارکنان نمی‌پذیریم.»

در واکنش، موسسه «ای‌آی‌ام» در بیانیه‌ای مدعی شد که لغو اردو «نتیجه فشار رسانه‌ای و تهدیدات جریان راست‌گرای افراطی» بوده است. این موسسه نوشت: «اتهامات بی‌اساس گروه‌های لابی خارجی، فضای سیاسی را مسموم کرده و جان کودکان را در معرض خطر قرار داده است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «ما با تاسف فراوان برگزاری کمپ را به تعویق می‌اندازیم تا محیطی امن‌تر برای کودکان فراهم کنیم.»

مقام‌های امنیتی بریتانیا پیش‌تر هشدار داده بودند که حکومت ایران با بهره‌گیری از شبکه‌ای از خیریه‌ها و مراکز فرهنگی در بریتانیا، به دنبال گسترش نفوذ ایدئولوژیک و جاسوسی در این کشور است. سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا (ام‌آی۵) و پلیس ضدتروریسم اعلام کرده‌اند که از ژانویه ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۲۰ طرح ترور و آدم‌ربایی مرتبط با جمهوری اسلامی را خنثی کرده‌اند.

هم‌اکنون دو خیریه دیگر در لندن، از جمله «دارالحکمه تراست» و «بنیاد اسلامی ابرار»، به ظن ارتباط مالی و سازمانی با نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، تحت تحقیقات ضدتروریستی قرار دارند، هرچند هر دو هرگونه تخلف را رد کرده‌اند.

اردوگاه لغوشده ولایت، که از سوی موسسه‌ای با گرایشات آشکار حامی جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی شده بود، اکنون به نمونه‌ای از چالش‌های امنیتی و اجتماعی تبدیل شده که بریتانیا در برابر آن قرار دارد؛ چالش‌هایی که در امتداد تهدیدهای فرامرزی حکومت ایران، وارد فضای داخلی کشورهایی چون بریتانیا شده است.
+44
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    keyanrad - منچستر، انگلستان
    خاک روبه تمام کائنات و هستی بر سر پدر و مادر این بچه‌ها که واقعا خودشون هم میدونند حرمزاده هستند و میخوان بچه‌های حرمزاده تحویل جامعه بدن و بچه‌هاشون رو میفرستن به همچین مکانهایی برای دستمالی اسلامی و آموزش جهت صیغه شدن و تولید حرمزادهای اسلامی
    2
    17
    شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid4053 - اصفهان، ایران
    به امید اینکه این مذهب دروغین به بریتانیا برگردد که مروج این مذهب منحوس است و ما از شر این انگل‌ها راحت شویم
    4
    7
    شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.