وزیر امور خارجه بریتانیا: ادعای تهران را درباره اورانیوم ۶۰ درصدی باور نمی‌کنم

 دیوید لمیرادیو فردا: دیوید لَمی، وزیر خارجه بریتانیا، می‌گوید ادعای ایران مبنی بر غنی‌سازی اورانیوم برای اهداف دانشگاهی را نمی‌پذیرد.

آقای لمی روز شنبه ۱۱ مرداد در گفت‌وگویی با روزنامه گاردین گفت: «رهبران ایران تاکنون نتوانسته‌اند برای من توضیح دهند، و من بارها با آن‌ها گفت‌وگو کرده‌ام، که چرا به اورانیوم با غنای ۶۰ درصد نیاز دارند.»

او با اشاره به نیروگاه‌های اتمی کشورش گفت: «اگر به نیروگاه‌های سِلافیلد یا یورِنکو در چِشر بروم، هیچ‌کدام اورانیومی بیش از شش درصد ندارند. ایرانی‌ها می‌گویند برای کارهای دانشگاهی است، اما من این را نمی‌پذیرم.»

مقامات تهران ازجمله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، همواره در دفاع از صنعت هسته‌ای، بر نقش علمی و پزشکی آن تأکید می‌کنند، اما ناظران می‌گویند کارکردهای این صنعت در ایران تنها به توانایی غنی‌سازی اورانیوم تقلیل یافته است.

اظهارات جدید وزیر خارجه بریتانیا پس از آن بیان می‌شود که هفته گذشته نمایندگان بریتانیا، آلمان و فرانسه با مقام‌های ایرانی برای شکستن بن‌بست موجود در ارتباط با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی دیدار کردند.

با این حال، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک گفت آن‌چه در حال حاضر بین ایران و سه کشور اروپایی در جریان است، «گفت‌وگو و تبادل‌نظر در خصوص موضوع هسته‌ای است که با شرایط پیچیده‌ای مواجه شده است.»

فاطمه مهاجرانی همچنین تأکید کرد که «مذاکره به معنای تلاش برای رسیدن به یک توافق با اروپا، با این تعریف، فعلاً وجود ندارد و بیشتر گفت‌وگوها تأکیدشان بر تبادل‌نظر است.»

این گفت‌وگوها و اظهارات در حالی است که تهران پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل همکاری خود را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به حالت تعلیق درآورده است.

در گزارش اردیبهشت‌ماه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نگرانی اصلی قدرت‌های غربی این بود که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران با خلوص ۶۰ درصد، تنها اندکی کمتر از سطح مورد نیاز برای سلاح هسته‌ای، از مرز ۴۰۰ کیلوگرم فراتر رفته است.

بریتانیا، فرانسه و آلمان تا نهم شهریور به مقامات تهران برای دستیابی به توافقی به‌منظور محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران مهلت داده‌اند، در غیر این صورت آن‌ها، بر اساس برجام، از «مکانیسم ماشه» استفاده خواهند کرد.

اجرای «مکانیسم ماشه»، به این معنی است که تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران که سال ۱۳۹۴ بر اساس برجام ملغی شده بود، بازخواهد گشت.

پیشتر روزنامه فایننشال‌تایمز و خبرگزاری رویترز گزارش داده بودند که سه کشور اروپایی حاضرند در صورت موافقت ایران با شروطی همچون از سرگیری مذاکرات با واشینگتن و همکاری با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ضرب‌الاجل مکانیسم ماشه را برای چند ماه تمدید کنند.

با این حال مقام‌های ارشد ایران بعد از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل مواضع قبلی خود را تکرار می‌کنند که حاضر به متوقف کردن غنی‌سازی اورانیوم نیستند و درباره آن مذاکره نمی‌کنند.

در همین حال تهدیدهای مقام‌های جمهوری اسلامی درباره فعال شدن احتمالی مکانیسم ماشه ادامه دارد و در تازه‌ترین مورد نیز مجید خادمی، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، گفته است: «اگر اروپایی‌ها بخواهند اقداماتی انجام دهند، ما راهکارهایی داریم که می‌توانیم به خوبی از آن‌ها استفاده کنیم و متضرر اصلی در این میان خواهد بود».
هشدارهای وزیر خارجه بریتانیا
دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا، در بخش های دیگر گفت‌وگوی روز شنبه خود هشدار داد که دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌تواند به تنش‌های بیشتر در خاورمیانه دامن بزند. در ماه ژوئن، اسرائیل و ایالات متحده حملاتی را علیه تأسیسات هسته‌ای ایران انجام دادند.

او گفت: «بسیاری از خوانندگان شما فیلم "اوپنهایمر" را دیده‌اند و با پیامدهای ساخت بمب اتمی در آمریکا آشنا شده‌اند. حال اگر ایران اتمی شود، چه بسا کشورهای دیگر منطقه هم خواهان چنین سلاحی شوند. آن‌گاه جهان را با تعداد بسیار بیشتری از جنگ‌افزار هسته‌ای به فرزندان‌مان واگذار خواهیم کرد.»

فیلم «اوپنهایمر» درباره زندگی جی. رابرت اوپنهایمر است که به عنوان «پدر بمب اتمی» شناخته می‌شود.

وزیر خارجه بریتانیا در ادامه نیز گفت که استدلال‌های اسرائیل درباره تغییر رژیم در ایران را شنیده، اما باور ندارد که این موضوع انگیزه حمله آمریکا بوده باشد. او تأکید کرد تصمیم برای تغییر حکومت تنها در اختیار مردم ایران است و تمرکز او بر این است که بریتانیا چگونه می‌تواند از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کند.

آقای لمی ماه گذشته در کمیته امور خارجی پارلمان بریتانیا گفته بود: «در هفته‌های آینده، ایران با فشارهای بیشتری مواجه خواهد شد، چون سه کشور اروپایی (ای۳) می‌توانند تحریم‌ها را به‌سرعت بازگردانند. این فقط تحریم‌های ما نیست، بلکه یک سازوکار سازمان ملل هم هست که می‌تواند تحریم‌های سنگینی را بر ایران در تقریباً همه بخش‌های اقتصادش تحمیل کند. انتخاب با آن‌هاست. من کاملاً روشن گفته‌ام که آن‌ها باید چه انتخابی بکنند، اما بریتانیا هم تصمیمی پیش رو دارد که در صورت تداوم سیاست‌های کنونی ایران، ممکن است فشارهای بسیار شدیدتری را بر حکومت وارد کند.»
+30
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    این یانکیها همچین از سازمان ملل حرف میزنند انگار تمام کارها را با اصول بین‌الملل پیش بردن و تنها برنامه اتمی ایران مونده. اگر حرف سازمان ملل ملاک باشد شما بی همه چیزها روی چه حسابی به عراق و سوریه و لبنان و یمن، سودان، ویتنام، کامبوج ، فلسطین و لبنان حمله می‌کنید و کشورها را به ویرانی می‌کشید. بی همه چیزها اگر من رئیس جمهور ایران بودم شما را به خاک پاک ایران راه هم نمیدادم چه برسه به این که به مزخرفات شما گوش کنم.
    15
    15
    شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران
    اینشالا بمب اتم یا هیدروژنی رو که دیدی بعدش مثل موشکها باور میکنی.
    1
    5
    شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    روی این اصل همه در برابر قانون برابرند ولی بعضی ها برابرترتد.
    1
    4
    شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    MrJason - جابلسا، انگلستان
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    خاک پاکت فعلا توالت ملاهای دوزاری و نوجه های گداگشنه شان شده.کشورهای دموکراتیک برای منافع خودشان حرف میزنند. ما اگر تمرکز را روی خودمان بگذاریم نیازی به بد و بیراه گفتن به دیگران پیدا نمیکنیم.
    2
    2
    شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    روباه پیر نظرش برای ملت ایران هیچ ارزشی نداره. اگر قرار بود چیزی بسازند تا الان ساخته بودند و اگر قرار بود بسازند پس نمایندگان سازمان انرژی اتمی اونجا چیکار میکردند؟ اوراتیوم ۶۰ درصد کاربردی ندارد و فقط برای چانه زنی در مذاکرات و مجبور کردن آمریکا به برگشتن به توافق صورت گرفته که مشخصه این ایده قطعا توسط نفوذی ها و جاسوسها داده شده و انجام شده تا مثلا در مذاکرات دست بالا را داشته باشند چون توافقات بدون آمریکا بی ارزش بوده و عملنا اروپا در تحریمها شریک بوده. اینها همش بهانه است. هدف روسیه است و برای زدن روسیه باید حلقه های ضعیف اتحادها را زد. بعد از تضعیف و زدن ایران قطعا نوبت هند خواهد بود که از الان شروع شده و هند تقریبا عقب نشسته و تسلیم شده و بعد نوبت چین خواهد بود تا تحریم های غرب بر روسیه را موفق کنند. توقف خرید نفت ایران و روسیه توسط هند گام سریعی است و قطعا زمینه های گمرکی برای زدن چین در حال آماده شدن است و قطعا آخرین میخ تابوت پوتین با تسلیم شدن چین کامل میشود که شاید با دادن تایوان عملی شود.
    2
    3
    شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    MrJason - جابلسا، انگلستان
    شما همچین از آخوند دلت پر است انگار که در زمان شاه آمریکا و غرب واقعا به ایران کمک می‌کردند. پاداش خدمات شاه به غرب خیانت آمریکا و اروپا بود. ‌و حالا همین حکومت با کمک دانشمندان ایرانی با تولید بسیاری از وسایل نظامی که دلیل اصلی اقتدار ایران هستند در مقابل زیاده خواهی انها ایستاده. وگرنه مانند اکراین باید به آمریکا و غرب باج می‌دادیم و گردن کج میکردیم تا از ما دفاع کنند. مطمئنا زلنسکی در مقابل ترامپ را دیده‌اید. اینکه غرب یا آمریکا برای نجات ما می‌جنگند توهمی بیش نیست.
    1
    3
    یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    MrJason - جابلسا، انگلستان
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    کدام تولید جانم. علم موشکی (rocket science) برامدی از پیشرفت در تمامی صنایع یک کشور است چون در ان به علوم اصلی مهندسی مانند مهندسی شیمی، مکانیک، الکترونیک، هوافضا و . نیاز است. ما در کدامیک از این رشته ها سرامد هستیم که علم موشکی داشته باشیم؟ ما یک مشترکپی کار و دزد تکنولوژی هستیم که از کره و چین قطعه و حای سوخت وارد میکنیم و در طراحی و ساخت موشک حرفی برای گفتن نداریم. نتیجه اش هم در جنگ ۱۲ روزه دیدیم. حالا بفرض هم که نوابغ بسیجی سپاه معجزه کردند و موشکدار شدیم. این کدام درد جامعه را حل میکند؟ اول جامعه را تحقیر و نابود کردند که برق و آب هم ندارد. بعد میخواهند با موشک به او حس افتخار تزریق کنند.
    0
    0
    یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.