عراقچی خطاب به سازمان ملل: این تجاوز به منزله اعلان جنگ علیه ایران است

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نامه‌ای به سازمان ملل متحد نوشت «این تجاوز به منزله اعلان جنگ علیه ایران است.»

او در این نامه نوشت «این حملات فجیع، نقض آشکار ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد است که به صراحت تهدید یا استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری را ممنوع می‌کند.»

عباس عراقچی در ادامه نامه‌اش نوشت «این اقدامات هماهنگ به منزله اعلام جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران است. درخواست ‌دارم که این نامه به عنوان سند شورای امنیت منتشر و به اطلاع همه کشورهای عضو برسد.»
مشاور نخست‌وزیر عراق: «بغداد تلاش دارد وارد یک درگیری جدید نشود آن هم برای کشوری دیگر»
تابلوی اطلاعات پرواز در فرودگاه قطر نشان می‌دهد که نه تنها پروازها به ایران، بلکه پروازها به کشور همسایه‌اش، عراق نیز یکی پس از دیگری لغو می‌شوند.

ایران به‌طور رسمی حریم هوایی خود را پس از مجموعه‌ای بی‌سابقه از حملات اسرائیل بسته است. با این حال، به نظر می‌رسد بسیاری از خطوط هوایی نیز به دلیل نگرانی‌های شدید امنیتی از عبور از آسمان عراق خودداری می‌کنند.

ایران و گروه‌های شبه‌نظامی عراقی متحد با تهران بارها هشدار داده‌اند که هرگونه حمله به ایران، چه از سوی اسرائیل و چه از سوی آمریکا، منافع و پایگاه‌های آمریکا در منطقه، به‌ویژه در عراق، را به اهداف «مشروع» تبدیل خواهد کرد.

شب گذشته من با یکی از مشاوران نخست‌وزیر عراق، محمد شیاع سودانی، صحبت کردم. او به من گفت دولت عراق در حال انجام گفت‌وگوهای فشرده با گروه‌های مورد حمایت ایران است تا آن‌ها را از انجام حملات تلافی‌جویانه در صورت حمله به ایران منصرف کند، چرا که بغداد تلاش دارد وارد یک درگیری جدید نشود آن هم برای کشوری دیگر.

یکی دیگر از مشاوران سیاست خارجی آقای سودانی پیش‌تر در گفت‌وگو با من هشدار داده بود که اگر اتفاقی برای ایران بیفتد، «چیزی نخواهد بود که پیش‌تر تجربه کرده باشیم.»

او درست می‌گفت. اگرچه پیش‌تر شاهد تبادل حملات میان ایران و اسرائیل بوده‌ایم، اما ایران از زمان جنگ ایران و عراق تاکنون شاهد عملیات نظامی در این مقیاس در خاک خود نبوده است.

حمله اخیر تنها دو روز پیش از ششمین دور مذاکرات ایران و آمریکا انجام شده است، مذاکراتی که قرار بود این یکشنبه در مسقط برگزار شود و من هم اکنون در مسیر این شهر هستم. اما اکنون بلاتکلیفی حاکم است. حالا احتمال برگزاری این نشست بسیار کمرنگ به نظر می رسد و پیش‌بینی آینده منطقه از همیشه دشوارتر شده است.
نتانیاهو خطاب به مردم ایران: جنگ ما با شما نیست
بنیامین نتانیاهو،‌ نخست وزیر اسرائیل ساعتی پس از این حملات در پیامی ویدئویی خطاب به مردم ایران گفت: «جنگ ما با شما نیست. جنگ ما با دیکتاتوری وحشی است که ۴۶ سال است بر شما ظلم کرده است.»

او گفت که معتقد است که «روز آزادی» مردم ایران نزدیک است.

او اسرائیلی‌ها و ایرانی‌ها را دو ملت باستانی خواند و گفت که به زودی شاهد اتحاد این دو خواهند بود.

نخست‌وزیر اسرائیل اضافه کرد: «ما از جهان آزاد در برابر تروریسم و ​​وحشیگری که جمهوری اسلامی پرورش می‌دهد و به سراسر جهان صادر می‌کند، دفاع می‌کنیم.»

آقای نتانیاهو حملات کشورش را اقدامی برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای خواند و آن را «لحظه تعیین کننده» توصیف کرد.

او همچنین گفت که این عملیات تا زمانی که لازم باشد ادامه خواهد داشت، « تا زمانی که خطررا از بالای سرمان برداریم.»

به گفته دفتر آقای نتانیاهو او روز گذشته در یادداشتی جمله‌ای از انجیل را نقل کرد:‌ «مردمی که مانند شیر قیام کنند،‌ مانند یک شیر خود را بلند می‌کنند.»
عبدالرحیم موسوی به عنوان رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران و محمد پاکپور به عنوان فرمانده سپاه پاسداران انتخاب شدند
آیت‌االله خامنه‌ای رهبر ایران سرلشکر عبدالرحیم موسوی را به عنوان رئیس جدید ستاد کل نیروهای مسلح و محمد پاکپور را به عنوان فرمانده جدید سپاه پاسداران منصوب کرد.

رهبر حکومت ایران علی شادمانی را هم عنوان فرمانده جدید قرارگاه خاتم الانبیا معرفی کرد.

شب گذشته در حمله اسرائیل سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه و غلامعلی رشید، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا کشته شدند.
مقام نظامی اسرائیل: تمام خلبانان درگیر در حمله به ایران سالم به پایگاه‌های خود بازگشتند
یک مقام نظامی اسرائیل اعلام کرد تمام خلبانان شرکت‌کننده در حمله روز جمعه به ایران، سالم به پایگاه‌های خود بازگشتند، و نیروهای مسلح این کشور در حال ارزیابی نتایج عملیات هستند.
این مقام، که به شرط ناشناس ماندن با گروهی از خبرنگاران خارجی گفت‌وگو می‌کرد، افزود: نیروی هوایی اسرائیل همزمان حملاتی را علیه چندین هدف، از جمله موشک‌های بالستیک ایران که به سمت اسرائیل نشانه‌گیری شده بودند، انجام داد.

او گفت: «ما تا کنون دستاوردهای زیادی داشته‌ایم».

این مقام همچنین گفت در صورتی که درگیری‌ها به مدت چند روز ادامه پیدا کند، اسرائیل آماده است و این تا حدی به واکنش ایران بستگی دارد.

ایران ساعاتی پس از حملات اسرائیل بیش از ۱۰۰ پهپاد به سمت این کشور پرتاب کرد که به گفته اسرائیل، بسیاری از آن‌ها رهگیری و منهدم شدند.

ارتش اسرائیل اعلام کرده که در حملات بامداد جمعه به ایران ۲۰۰ جنگنده این کشور شرکت داشتند و حدود ۱۰۰ هدف مورد حمله قرار گرفت.
تعلیق پروازهای شرکت‌های بزرگ هواپیمایی به خاورمیانهلوفت‌هانزا تمامی پروازهای خود به تهران را لغو کرددر پی حملات اسرائیل به ایران در بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه، چندین شرکت بزرگ هواپیمایی، پروازهای خود به مقصد و با مبداء خاورمیانه را به حالت تعلیق درآوردند.

از جمله آنها، شرکت هواپیمایی قطرایرویز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که "به دلیل وضعیت فعلی، تمامی پروازهای خود را به ایران و عراق موقتا به حالت تعلیق درآورده است."

امارات متحده عربی نیز پروازهای خود از مبداء و به مقصد عراق، لبنان، اردن و ایران را در روزهای جمعه و شنبه ۲۳ و ۲۴ خردادماه لغو کرده است.

ایر ایندیا هم اعلام کرد که در پی تنش در خاورمیانه، بیش از ۱۲ پرواز این شرکت هواپیمایی که قرار بود از آسمان ایران عبور کنند، ناچار شدند تا مسیر خود را تغییر دهند و یا به مبداء پرواز خود بازگردند.

از آلمان نیز خبر می‌رسد که شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا هم اعلام کرده که تمامی پروازهای این شرکت به تهران تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآمده است و خلبانان لوفت‌هانزا از حریم هوایی ایران، عراق و اسرائیل عبور نخواهند کرد.
+6
رأی دهید
-67

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    خفه شو بابا .نصف نظام رو حذف کرده این ابله تازه داره فکر میکنه اعلان جنگ بوده یا نه
    1
    59
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    فاطی کماندو - قرچک، ایران

    نه تخم لواط عراقی این هیچ ربطی به ایران نداره, تنها ربطش اینه که ما کشورمون رو از شما تخم تازیها بزودی پس خواهیم گرفت.
    2
    60
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Geelongcats - سیدنی، استرالیا

    راستی الان نظر حضرت اقا راجب غنی سازی چیست؟
    0
    36
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    Daz-Bobby - سن فرانسیسکو، ایالات متحده امریکا

    عباس یکشنبه میری مسقط یا میری مرقد ٫ اصلأ بیا برو این تو ، سگ گازت نگیره
    0
    24
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    رگبار - کپنهاگ، دانمارک

    این مادر به خ.......چشم بسته غیب میگه
    0
    22
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    vg2000 - اسلو، نروژ
    ببخشید عباس آقا دفعه دیگه بهتون زنگ می‌زنیم کجا رفتی قایم شدی با این سه تا زنی که داری پیش کدومشون رفتی یا سه تاشون با هم پیشتن هم خوب می‌چاپید هم خوب می‌کنید سه تا سه تا زن می‌گیرید هم خوب می‌خورید هم خونه‌هاتونم بالای شهره گوسفندهای ایرانم صداشون در نمیاد این آخرین فرصتیه امیدوارم از این فرصت استفاده کنند و کشورشونو نجات بدن از ما که گذشت
    0
    1
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid4053 - اصفهان، ایران
    مرتیکه اژنبی عربزاده کثیف بین ایران و اسررائیل هیچ دشمنی وجود ندارد اسرائیل و ایران یک دشمن مشترک دارد که نام آن جمهوری منفور نامشروع اسلامی میباشد. ای مردم به پا خیزید و از دیانت خود دفاع کنید ایرانمان را باید ما ایرانیان از چنگ این اشغالگران وحشی آزاد کنیم ای مردم بیایید با هم به خیابان‌ها باز گردیم و بدن پاک ایران را از شر این انگل‌های اسلامی به رهبری خامنه ای مفعول نجات دهیم هموطن این طبل تو خالی دیگر خود را نشان داده
    0
    0
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    شما اراذل و اوباش نادان و قشری از ۴۵ سال قبل به اسراییل اعلان جنگ داده اید و حالا با یک هوک چپ دارید سرنگون میشوید و صدای زرت و پورت شما در دنیا گوش شنوا ندارد. بیشتر از شما چپول های درمانده و وامانده و ابله دردمند هستند که تخم مرغ هایشان را در سبد سوراخ شما گذاشتند
    0
    2
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.