نصب مجسمه ۱۵ متری آرش کمانگیر در میدان ونک؛ ملی‌گرایی دیرهنگام جمهوری اسلامی

بی بی سی: نصب مجسمه ۱۵ متری آرش کمانگیر در میدان ونک تهران با واکنش‌ کاربران شبکه‌های اجتماعی روبرو شده است. گروهی نصب این مجسمه را که از آن به عنوان «بزرگترین مجسمه برنزی ایران» یاد شده، پروژه‌ای بزرگ دانستند و عده‌ای گفتند که حکومت «جنگ را نزدیک دیده‌ و می‌خواهد شور ملی به پا کند».

طرفداران جمهوری اسلامی با اشاره به بیانیه وزارت اطلاعات در مورد «دستیابی به اسناد محرمانه اسرائیل» می‌گویند که این مجسمه در «یکی از باشکوه‌ترین روزهای ایران» نصب شده و منتقدان می‌گویند «حالا که حکومت جنگ را نزدیک می‌بیند، ملی‌گرا شده و از اساطیر ملی که در دهه‌های گذشته مهجور مانده بودند استفاده می‌کند.» منتقدان در عین حال معتقدند که برای این کار «خیلی دیر است.»

برخی دیگر منتقدان می‌گویند که جمهوری اسلامی دهه‌ها تلاش کرده که «نمادهای ملی را بزداید»، اما این تاریخ پاک شدنی نیست.

از سوی دیگر، روزنامه «جوان» در سرمقاله امروز (۲۱ خرداد) خود، همزمانی نصب مجسمه آرش کمانگیر با «هدف‌گیری مراکز هسته‌ای پنهان» اسرائیل را «یکی از آن عجیب‌ترین همزمانی‌های ناخواسته» عنوان کرده است.

اشاره این سرمقاله به بیانیه اخیر وزارت اطلاعات ایران است که در آن اعلام کرد به «حجمی انبوه» از اسناد محرمانه اسرائیل دستیافته که از جمله حاوی اطلاعاتی در مورد «برنامه‌های پنهان تسلیحات هسته‌ای» اسرائیل است و برای نیروهای مسلح ایران قابل استفاده است.

بر اساس گزارش‌ها، مجسمه برنزی آرش کمانگیر در میدان ونک ۱۵ متر است که با ارتفاع پایه، به ۱۸ متر می‌رسد. دهقان محمدی این مجسمه را به سفارش سازمان زیباسازی شهرداری تهران ساخته است. او سازنده مجسمه حدودا هفت متری سعدی هم هست که در خیابان سعدی تهران نصب شده است.

اعلام شده است که مراسم رونمایی از مجسمه آرش کمانگیر ۳۱ خرداد برگزار خواهد شد.
 ماجرای نصب مجسمه آرش کمانگیر در میدان ونک 
فرارو: روزنامه هم میهن به بررسی اقدام شهرداری درباره نصب مجسمه آرش کمانگیر در میدان ونک پرداخته است. 

این روزنامه نوشت: به عکس مجسمه آرش وسط میدان ونک نگاه می‌کنم. پیش خودم می‌گویم چه شد که شهرداری تهران تصمیم گرفت تا مجسمه آرش کمانگیر را وسط یکی از مهم‌ترین و سیاسی‌ترین میدان‌های تهران نصب کند.

حال بی‌حالی این روزهای ونک را نگاه نکنید. روزگاری هر کس که عقل و فهم داشت و سبیل و سالکی به هم زده بود و توانسته بود در ونک یک باغ داشته باشد را بالا بالای مجلس می‌نشاندند و سوال و جوابش می‌کردند.

حال بی‌حال این روزهای ونک را نگاه نکنید. روزگاری همین که تیم ملی صعود می‌کرد؛ همین که پرسپولیس دربی را برنده می‌شد؛ همین که استقلال جام حذفی می‌برد؛ مغناطیس غریبی آهن وجود مردم را به آهن‌ربای ونک می‌رساند.

حال بی‌حال این روزهای ونک را نگاه نکنید. روزگاری مردم هر چه مطالبه از عالم و آدم داشتند را روی دایره این میدان می‌ریختند. شاید به یک اعتبار حقیقتاً میدان ونک بهترین جا برای جاگذاری مجسمه آرش باشد.

اما واقعیت این است که از یک جایی به بعد مدیران شهری هر چه در چنته داشتند گذاشتند تا این میدان را از چشم مردم بیاندازند. اول از همه ولیعصرش را یک‌طرفه کردند. بعد یک طرفش را بی‌آرتی کشیدند و...

با این همه ونک همچنان هرچند وقت یک‌بار ققنوس‌وار سر از خاکستر بلند می‌کرد و بالش را به روی مردم شهرش باز می‌کرد. بعد از آن کار به جایی رسید که دور حوض میدان را پوشاندند و یک طرفش کانکس زدند و ضلع دیگرش چشمه ساختند.

خلاصه آنکه انگار کن که یکی شخصاً با این میدان پدرکشتگی داشته باشد روزبه‌روز توی سرش زدند و از محبوبیت‌اش کم کردند.

حالا انگار یک شیر پاک‌خورده‌ای پیدا شده و درست زمانی که *چشم‌ها با وحشتی در چشم خانه/ هر طرف را جست‌وجو می‌کرد؛/ وین خبر را هر دهانی زیر گوشی بازگو می‌کرد/  آخرین فرمان، آخرین تحقیر... / مرز را پرواز تیری می‌دهد سامان!

یاد مردم این شهر انداخته که برادر جان ایران است اینجا. اینجا همان جایی است که از پشت و پسله‌های هر بومش یک نفر بلند می‌شود و جانش را در کمان می‌کند و چشم و دل یک ایران را به جوش می‌آورد. یک نفر که صدایش را صاف می‌کند و بلند فریاد می‌زند «منم آرش». 
+18
رأی دهید
-81

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    از آخوند بیشرفتر چپول ها هستند!
    3
    79
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    Stopmindcontrol - سائو پائولو، برزیل

    ایرانی بدبخت ساده لوح همه جوره فریب میخوره.
    11
    62
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Allen1983 - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا

    امیدوارم یه عده عرب پرست و بی وطن و .. مغز ، با تحریک و مزخرف گویی یه آخوند توالت مغز دیگه نیان آسیبی بهش برسونند.
    20
    44
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان

    جمهوری آخوندی هم مثل راستگو اتریشی‌ یا پیرزن ایرانی‌ خودمان است. با مجاهد‌ها مجاهد هستند.با چیریک‌ها چیریک. با اصلاح طلبان اصلاح طلب. با چپ‌ها چپی ، در آن وسط آبا هم ندارند که با پان ترک‌ها و پان کرد‌ها لاس خشگه زنند. اگر هم پاش پیش بیاد. ناسیونالیست دو اتشه پان ایرانیست. تنها چیزی که مهم است. همطراز بودن و هم فکر بودن با جنون ضد پهلوی. آن زمان فریاد می‌‌زدند .خون چه شد؟ خون چه شد؟ / خون جنون شد. ژاله خون کن / خون جنون کن.سلطنت زین جنون واژگون کن. همه داغ می‌‌کردند . ۵۰ سال زمان لازم داشتیم تا درک کنیم. این‌ها جدی جدی جنون داشتند. فقط جور دیگر تفسیر می‌‌کردند. شاید می‌‌توان گفت. جنون زده‌ها ملت ایران تنها جنون زده در دنیا بودند که خودشان اعتراف ،که جنون داشتند. ولی‌ این توهم را هم داشتند که جنون چیز خوبی‌ است
    4
    48
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    ولی هیچکس گول این حقه بازیها رو‌نمیخوره.مشخصه بوی درگیری نظامی رو حس کردن.خامنه ای حتی یک عکس ازش کنار ۷ سین وجود نداره.فقط چفیه عربی فلسطینها گردن نحسشه.۴۷ سال نوروز و جشنهای ملی ایران رو کمرنگ کردن.نوروز ممنوع بخاطر رمضان و محرم عربی! نامهای ایرانی همه سمبل خلافکارها و قاتلها در فیلمهاشون،تغییر نام ایرانی به عربی مجاز و برعکسش اکیدا ممنوع! حالا میخوان به تحریک ملی گرایی مردم متوصل بشن ؟!😂 خیلی دیر شده.این مردمی که ما میبینیم حتی میرن کمک اسرائیل و آمریکا برای کشتن آخوند و سپاهی و بسیجی.از اراش و سپاهی هرکس از حکومت خامنه ای خونخوار دفاع میکنه لایق هلاکته.
    4
    33
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Ginger - چگو، اسپانیا

    چیه دوباره گوشت دم توپ می خواهند چرا از حسن و حسین مجسمه نمی زنند که ان هم بدرد مردم ایران نمی خورد چون کسی برای جنگ نمی رود که اخوند وبچه اخوند خوش بگذرانند حسین را ببرن در حوزه ها و دانشگاه مهدی در قم بزنند که ۲۰ هزار نفر دانشجوی جاسوس مفت خور ضد مردم ایران و طرفدار پول و ثروت ایران هستند آنها بروند بجنگند چون کسی که ثروت ایران را دارد می خورد باید برود جنگ تا نگهدار اخوند باشد
    4
    27
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    این همون‌ تکنیکی هست که برای مثال اینجا رومانو مزدور بسیجی در کامنتهاش استفاده میکنه برای هدف اصلیش که حمایت از نظام و شیعه گری و غرب ستیزیه و همینطور افرادی مثل پیرزن چپول که در واقع در جبهه نظامه و منتظره یک ارتشی در دفاع از نظام خامنه ای کشته بشه تا شورتش رو بکشه سرش ناله نفرین برای حمایت از نظام!
    5
    26
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    Allen1983 - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    این رو همون عرب پرستها نصب کردن چون طاهرا اوضاع پسه و فکر میکنن شاید احساسات ملی مردم رو به نفع دفاع از نظام بسیج کنن،اما کور خوندن!
    5
    30
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه

    خیلی صبر کردم و کامنت نگذاشتم ببینم نظر پالان پرستها درباره این رخداد چیه. جالبه کما فی السابق مشتی چرندیات و فحاشی کلیشه‌ای. جالب تر اینکه عده‌ای ابله و کودن آرش را نماد پالان پرستی می‌دانند. خب مقصر نیستند که اگر فهم و شعور سیاسی و آگاهی تاریخی داشتند می‌فهمیدند آرش، فریدون، کاوه و امثالهم نماد شورش و عصیان در برابر ظالمان زمان هستند. اگر بخواهیم تطبیق امروزی بدیم دقیقا میشه تفکر چپ. زنده یاد سیاوش کسرایی شاعر کمونیست شعر پر مغزی به نام آرش کمانگیر دارد. البته خواندن این شعر به پالان پرستها توصیه نمی‌شود چون خارج از فهمشان است. پ.ن: ارواور و جفتک پرانی به این کامنت برای پالانی‌چی ها آزاد است.
    48
    2
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه
    برو آقا رد کارت.تو هم خیال کردی که اگر عبای چپ به دوشت بندازی مردم فکر میکنند که بسیجی‌ نیستی و پهلوی در بین دیگران هم مخالف داره.
    1
    31
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه
    حالا تو چرا ظالمان زمان رو ول کردی و در هر کامنتت یقه پهلوی رو میچسبی؟ اون بنده خدا که هنوز اداره کشور رو به دست نگرفته.
    1
    21
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    senator x - تهران، ایران
    امیدوارم ایرانیان واقعی ترتیبی بدهند که مدتی گروه بگروه از این نماد ایرانی کهن محافظت بعمل بیاورند تا اسیبی از طرف اعراب داخلی دشمن ایران,یاین نماد نرسد ای لعنت بر پدر و مادر جد و آباد دشمنان ایران و ایرانی
    3
    11
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان

    نگفتم مثل بوقلمون رنگ عوض می‌‌کنند. نقل قول "آرش، فریدون، کاوه و امثالهم نماد شورش و عصیان در برابر ظالمان زمان هستند " سوسیالیستی که غرق ملی‌ پیدا کرده.‌ای قربان ننه بروی. می‌‌گوید امثالهم ولی‌ ملی‌ گرا هم است. دروستش جوجه طلبه تا آنجا که ما می‌‌دانیم و در حوزه می‌‌گویند. أمثال وحکم شعبیة می‌‌باشد. یعنی باید بگی‌. بر طبق أمثال وحکم شعبیة آرش، فریدون، کاوه و نماد شورش و عصیان در برابر ظالمان زمان هستند. مثل راسگو راستگو که می‌‌گوید "به دستان بریده حضرت عباس قسم .پهلوی‌ها اسلام پناه هستند". حالا بگذریم. از کی‌ تا حالا یک سوسیالیست فریدون دوست و کاوه دوست شده؟ اون خدا شما شاملو نبود که در سوهد ابراز کرد. شانامه کتاب امپریالیستی می‌‌باشد؟ کاوه نماینده کارگر فاسد که طبقه خود را ترک کرده و به بورژووازی پیوسته؟ و ضحاک نماینده طغیان در مقابل شاهان است؟ .ضمنا ارش کمانیگیر را نچسبان به سیاوش کسرایی .او خودش از ارسلان پوریا دزدید. تازه چه سودی دارد ارش کمانیگیر بنویسی‌. بعد هم بروی پیش امام امت و بگی‌. خدای من چه چشمانی امام دارد؟
    1
    27
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان

    ادامه : بعد هم بروی پیش امام امت و بگی‌. خدای من چه چشمانی امام دارد؟ اصلا از ابهت نمی‌‌شود به چشمانش نگاه کرد. آرش کمانگیر که زنده نبود وگرنه تیر را مستقیم به مغز ایشون می‌‌زد و می‌‌گفت.مردیکه این دری وری چیست که می‌‌گی؟ نویسنده آرش کمانگیر باشی‌ ولی‌ در دانشگاه در مقابل ۱۰۰۰ ران دانشجو بگی‌. از امام ترس نداشته باشید. من رساله امام را خوانده. یک کتاب ضد امپریالیستی است.اخر زبان بسته اسم می‌‌زاری.دست کم معنی آن تا درک کن. .
    1
    25
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه

    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    من هم با آخوندیسم مبارزه میکنم هم پالانیسم. جفتشون یه پخ هستند. من به دنبال جامعه ای آزاد هستم با یک دموکراسی مستقیم و نه دموکراسی فرمایشی بورژوایی. در ضمن هیچ کس حق قیومیت بر مردم را ندارد حالا میخواد هر خری باشه چه شاه چه شیخ. من گوسفند نیستم بنابراین دنبال پهلوی یا ولایت نیستم
    30
    1
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه

    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    به به یه عتیقه زیر خاکی دیگه از قماش پالانی مثل موش کور از خاک در اومد به افاضه فضل و خرج کردن گوهر پرداخت. اولا اینکه اینقدر .....نداشتی که مستقیم به من ریپلای نزدی به جای خود. دوما یه سوال: چرا اکثر شما پالان پرستها پیرپاتال هستید؟ دلیلش این نیست که گل واژه های شما برای نسل جدید هیچ جذابیتی ندارد؟ فقط پیرپاتالهای طاغوتی و خانم باز و .... های قدیمی دنبال پالانیسم هستند. حالا بگذریم. وقتی میگم پالان پرستها ...تشریف دارند لابد ادله قوی بر ادعای خودم دارم. یکی از همین ادله ها گوهرهای شماست که در این سایت خرج می کنید. شما از بام تا شام .....می کنید از تمدن ایرانی حرف می زنید و نامهای تزیینی ایرانی روی آی دی هایتان می گذارید یه کمی هم از ...برید سراغ کتاب. خوب اسب آبی، اگر یکبار شاهنامه فردوسی رو خونده باشی و البته اگر سواد و فهم و .....ادبیات حماسی رو داشته باشی همه این کاراکترها بر علیه شاهان شوریدند. الدنگ کودن، پیر خرفت شماها حریف کمونیستها نمیشوید. ما کمونیستها صبح رو با کتاب آغاز میکنیم، و شب هم با کتاب به اتمام میرسونیم. کمی کتاب بخون فسیل.
    31
    2
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    دقیقا درست تشخصی دادی.این ابله مامور سایبری خامنه ایه.من همون روز دوم که با این آیدی اومد با یک پرسش پاسخ فهمیدم.
    3
    15
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه
    Munchen - مونیخ، آلمان
    به به آقای اسکیزوفرنی. مثل اینکه بدجور سوختید آخ آخ خیلی دارید میسوزید. ولی یه توصیه بهت میکنم. تو هنوز سنت بالا نرفته با این پالان پرستهای خرپیر و فسیل نگرد. اولش برو یه دوره رواندرمانی خودتو درمان کن بعد مثل آدم بشین زندگیتو بکن. از شما نه مبارز در میاد نه اپوزیسیون چون بیش از حد پوچ و بیسواد هستید. نهایتش میشی یکی مثل همین فسیلهای طاغوتی و با درد خماری و همورویید باید صبح رو به شب برسونی.
    10
    0
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    1: پیرپاتالهای طاغوتی و خانم باز . خانم باز ؟ دست کم ادبیات حوزه را تکرار نکن. ضمنا کجا شانامه بر ضد شاهان است؟ از کدام شانامه سخن ؟ فریدون مگر پادشاه نبود ؟ چه پادشاهان در شانامه هستند و بودند که با آن‌ها مبارزه شد ؟ بعد هم مدعی شانامه را بخوان؟ و فحش ؟ کدام پادشاه در شانامه است که با او جنگیدند ؟ دوران پیشدادیان (اسطوره‌ای‌ترین دوره):کیومرث (نخستین پادشاه و بنیان‌گذار تمدن).هوشنگ (کاشف آتش و ابزارهای آهنی).تهمورث (اهریمن‌بند).جمشید (دوران طلایی؛ اختراعات بسیار). فریدون (سرنگون‌کننده ضحاک).منوچهر (فرزند ایرج؛ آغاز کین‌خواهی).نوذر زو طهماسب.گرشاسپ دوران کیانیان (پهلوانی و نیمه‌تاریخی):کیقباد (آغاز پادشاهی کیانیان).کیکاووس (حکمرانی بلندمدت؛ ماجرای سیاوش، سودابه، رستم و سهراب).کیخسرو (پادشاه آرمانی؛ انتقام سیاوش).لهراسپ.گشتاسب (پادشاه زمان زرتشت؛ جنگ با ارجاسب تورانی).عزیز آن چیزی که خواندی می‌‌گویند رساله آقا. ربطی‌ به فردسی ندارد.زمانی که گند می‌‌زنی‌ اینقدر دیگر به هم نزن. بیشتر بو می‌‌دهد
    0
    11
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    چرت و پرت ها چیه نوشتی عقب مانده. تو هنوز نفهمیدی فریدون کیه و از کجا شروع کرد. کودن بیسواد. من کمونیست باید به تو درس شاهنامه بدم. فسیل تباه
    12
    0
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه
    ما از چی سوختیم؟ 🤣 تو نگران آینده ما نباش ،چیزی که ما همین الان داریم میبینیم درد و رنج تو با ..... و بیرون زده ات هست که با شنیدن اسم پهلوی و اسرائیل عود میکنه و هیچ کرم و روغنی هم جوابگو نیست! چقدر تابلو شده که سایبری هستی و نه چپول! اول فقط من فهمیدم،اما الان بیشتر کاربرا فهمیدن و دیگه زیاد اهمیتی به بیانات ....هربارت نمیدن فقط منفی میزنن و فحشت میدن میرن 😂
    0
    6
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    دمت گرم.مثل همیشه پاسخهای دندان شکن و ارزشی/چپول سوزان !
    0
    6
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه
    Munchen - مونیخ، آلمان
    اولا دوباره میگم بدجور سوختید. دوما وقتی میگم کودنی همینه. به مزخرفات این میگی جواب دندان شکن. الحق همتون کودنید. یکیتون شیشکی میبنده بقیه هم کف میزنید و هورا میکشید 🤣🤣🤣🤣
    2
    0
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    استغفرالله؟ روم به دیوار جای مجسمه قایم کتلت و حسن خرسالله و یحیی سنوار مجسمه آرش کمانگیر مجوسی را وسط پایتخت ام القرای جهالت و صیغهزاده گی نصب کردن.
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.