هشدار متخصصان‌ درمورد احتمال شیوع گونه جدید و بسیار مسری از «کووید» به نام «نیمبوس» در تابستان

العربیه: متخصصان همه‌گیرشناسی بیماری‌ها می‌گویند گونه جدید و بسیار مسری از «کووید» که «نیمبوس» نام دارد ممکن است در تابستان امسال سبب ابتلای بسیاری به عفونت شود.

همچنین، داده‌های دیگر از مرکز امنیت سلامتی بریتانیا نشان می‌دهد که میزان افرادی که تست کووید آنها مثبت شده است، به بالاترین سطح خود در سال جاری رسیده و اکنون 97 درصد بالاتر از سطح ثبت شده در ماه مارس است که زنگ‌های هشدار را در آستانه فصل گرما به صدا درآورده است.

دانشمندان بریتانیایی هشدار داده‌اند که سویه نیمبوس می‌تواند طی چند هفته آینده به افزایش شدید موارد ابتلا به کووید منجر شده و از گروه‌های آسیب‌پذیر خواسته‌اند که برای تجدید واکسن به مراکز درمانی مراجعه کنند.

آنها می‌گویند که سطح ایمنی بسیاری از افراد در برابر ویروس کرونا ناشی از واکسن‌های قدیمی اکنون کاهش یافته است و این بدان معنا است که این افراد اکنون بیشتر مستعد بیماری هستند.

بریتانیا یکی از کشورهایی بود که بیشترین میزان جان باختگان براثر شیوع ویروس کرونا را داشت، برخی از گروه‌های مدافع حقوق بیماران، دولت وقت بریتانیا را متهم به اهمال در اعلام به موقع قرنطینه و همچنین سیاست‌های پیشگرانه کرده‌اند که رسیدگی به این شکایت‌ها همچنان ادامه دارد.

داده‌های مرکز امنیت سلامتی بریتانیا نشان می‌دهد که چندین مورد از سویه نیمبوس در بریتانیا شناسایی شده است، «دیلی میل» گزارش داده که میزان شیوع واقعی در سطح جامعه به مراتب وسیع‌تر است و این سویه می‌تواند برای گروه‌های در معرض خطر مرگبار تلقی شود. در ماه گذشته بریتانیا شاهد جان باختن بیش از 300 نفر براثر کرونا بوده است.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید سویه نیمبوس اکنون 10.7 درصد از عفونت‌های کووید در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد، در حالی که این رقم یک ماه پیش تنها 2.5 درصد بود.

اما شیوع نیمبوس با خطر دیگری هم همراه است زیرا انتظار نمی‌رود واکسن‌های فعلی کووید که برای مقابله با سویه‌های اومیکرون بازسازی شده‌اند، در برابر سویه نیمبوس مؤثر باشند.

علائم سویه نیمبوس همانند سایر سویه‌های کووید است که شامل خستگی، تب، درد عضلانی و گلودرد می‌شود اما خطرناکتر از آنها است.

در حال حاضر، بزرگسالان بالای 75 سال، ساکنان و کارکنان خانه‌های سالمندان، و همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا دچار یک بیماری زمینه‌ای هستند طبق توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت، واکسن کووید را به صورت رایگان دریافت می‌کنند.

داده‌های مرکز امنیت سلامتی بریتانیا نشان می‌دهد که افرادی که در کارزار واکسیناسیون بهاره گذشته دوز تقویتی واکسن کووید را دریافت کرده بودند، ۴۵ درصد کمتر از افراد واکسینه نشده، در هفته‌های بعدی به دلیل ابتلا به کووید در بیمارستان بستری شدند.

لارنس یانگ، ویروس‌شناس دانشگاه وارویک درباره این سویه جدید می‌گوید: «سویه نیمبوس قابلیت ایجاد موجی از ابتلا به عفونت‌ها با افزایش دما در تابستان و تجمع بیشتر افراد در این فصل را دارد».

او افزود: «احتمالاً شاهد افزایش موارد ابتلا در دو ماه آینده، و شاید در اواخر همین ماه یا در ماه ژوئیه باشیم.»

وی معتقد است که سطح ایمنی جمعیت، چه از طریق واکسیناسیون و چه از ایمن شدن مقابل عفونت‌های قبلی، در حال کاهش است و برخلاف سایر ویروس‌های تنفسی مانند آنفولانزا، ویروس کووید در هوای گرم و مرطوب به شیوع خود ادامه می‌دهد.»

به گفته او مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که سویه نیمبوس قادر است سلول‌های انسانی بییشتر از سویه‌های قبلی آلوده کند و ممکن است توانایی فزاینده‌ای برای گریز از دفاع سیستم ایمنی بدن داشته باشد، که احتمال شیوع عفونت‌ها را بیشتر می‌کند.

اما در حال حاضر هیچ شاهدی مبنی بر اینکه این سویه باعث بیماری شدیدتر یا مرگ و میر بیشتر در مقایسه با سویه‌های قبلی شود، وجود ندارد.

سویه موسوم به نیمبوس بسیار مسری است و پیش از این سبب افزایش ابتلا به کووید در در چین، سنگاپور و هنگ‌کنگ شده است که از زمستان سال گذشته خورشیدی در اروپا و سایر نقاط جهان شیوع بیشتری یافته و گفته شده است که در حال حاضر در برخی از کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا روند ابتلا به آن در هر هفته شدت بیشتری گرفته است.
+10
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.