جمهوری اسلامی می‌گوید با «اسناد به‌دست‌آمده»، به تأسیسات هسته‌ای اسرائیل حمله متقابل خواهد کرد

شورای امنیت ملی ایران در بیانیه خود مدعی «غنیمت و دستاورد بزرگ» نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی شده استرادیو فردا: ایران می‌گوید «تعرض احتمالی» اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای خود را بلافاصله با حمله متقابل به «تأسیسات هسته‌ای پنهان اسرائیل» پاسخ خواهد داد.

دبیرخانه شورای امنیت ملی این تهدید را شامگاه دوشنبه ۱۹ خرداد با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد؛ یک روز پس از این‌که رسانه‌های حکومتی و اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، بدون ارائه جزئیاتی مدعی شدند که تهران «گنجینه مهمی» از اطلاعات مربوط به برنامه هسته‌ای اسرائیل را به دست آورده است.

شورای امنیت ملی ایران در بیانیه خود مدعی «غنیمت و دستاورد بزرگ» نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی شده است که به گفته آن، تهران را قادر می‌سازد هر گونه حمله به «زیرساخت‌های اقتصادی و نظامی» کشور را تلافی کند.

در این بیانیه آمده است: «امروز دسترسی به این اطلاعات و تکمیل چرخه‌ اطلاعاتی _ عملیاتی، رزمندگان اسلام را قادر ساخته است که تعرض احتمالی رژیم صهیونی به تأسیسات هسته‌ای کشور را بلافاصله با تهاجم به تاسیسات هسته ای پنهان او و هرگونه شرارت در مورد زیرساخت‌های اقتصادی و نظامی را دقیقاً متناسب با نوع تجاوز، مقابله به مثل نمایند».

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم روز دوشنبه گفت اطلاعاتی که ایران مدعی شده است در مورد برنامه هسته‌ای اسرائیل به دست آورده، «به نظر می‌رسد» مربوط به مرکز تحقیقات هسته‌ای سورِک باشد.

این اظهارات نخستین تأیید خارجی سرقت اسناد و اطلاعات اسرائیل از سوی جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در مورد اظهارات رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، که در یک کنفرانس خبری در وین صحبت می‌کرد، واکنش فوری نشان نداد.

آقای گروسی به خبرنگاران گفت: «برخی گزارش‌ها را در مطبوعات دیده‌ایم. هیچ ارتباط رسمی در این مورد نداشته‌ایم».

او افزود: «در هر صورت، به نظر می‌رسد این موضوع به سورِک اشاره دارد که یک تأسیسات تحقیقاتی است و آژانس آن را بازرسی می‌کند. ما سایر بخش‌های استراتژیک برنامه هسته‌ای اسرائیل را بازرسی نمی‌کنیم، اما این بخش از برنامه را بازرسی می‌کنیم».

مدیرکل آژانس توضیحی در مورد این‌که اطلاعات خود را از چه منبعی دریافت کرده است، نداد.

سورِک که در ۲۰ کیلومتری جنوب تل‌آویو واقع شده، یک آزمایشگاه ملی برای علوم هسته‌ای است که در سال ۱۹۵۸ در اسرائیل تأسیس شد و در زمینه علوم هسته‌ای، ایمنی در برابر تشعشعات و فیزیک کاربردی فعالیت می‌کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارای «توافق‌نامه‌های پادمان ویژه» با اسرائیل، پاکستان و هند است. این کشورها عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نیستند.

در گزارش آسوشیتدپرس آمده است: بر اساس توافق اسرائیل، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سورِک را نظارت می‌کند، اما به تأسیسات هسته‌ای اسرائیل در دیمونا دسترسی ندارد.

تصور می‌شود که سورک سوخت برنامه تسلیحات هسته‌ای اعلام‌نشده اسرائیل را تأمین می‌کند.

از سوی دیگر، روزنامه اصلاح‌طلب «اعتماد» روز دوشنبه در مطلبی نوشت که «کمیته‌هایی در دستگاه‌های اطلاعاتی ایران برای ترجمه اسناد از عبری و انگلیسی به فارسی و انتشار تدریجی آن تشکیل شده است».

این روزنامه به منبع خبر خود اشاره نکرده است.

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی روز ۱۸ خرداد مدعی شد که هزاران صفحه سند به‌دست‌آمده است که به زودی منتشر خواهد شد. او افزود که از جمله این اسناد، اسنادی مربوط به ایالات متحده، اروپا و سایر کشورها بوده که از طریق «نفوذ» و «دسترسی به منابع» به دست آمده‌اند.

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی توضیح بیشتری در این زمینه نداد.

اسماعیل خطیب در سال ۲۰۲۲ به دلیل هدایت «جاسوسی سایبری و حملات باج‌افزاری در حمایت از اهداف سیاسی حکومت ایران»، از سوی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده تحریم شد.

در همین‌ حال، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز با اشاره به همین اسناد، مدعی شد: اطلاعات به‌دست آمده «نقطه اصابت موشک‌های ایران را دقیق‌تر خواهد ساخت».

حسین سلامی در پیامی گفت: «دسترسی به انبوهی از اطلاعات و اسناد راهبردی و حساس در حوزه‌های هسته‌ای، نظامی، امنیتی و زیرساخت‌ها به مثابه طوفان الاقصی ۲ در عرصه اطلاعاتی است».

طوفان الاقصی اشاره به حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل دارد که در جریان آن ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به گروگاه گرفته شده و به غزه منتقل شدند. اسرائیل از آن زمان با حماس و سایر گروه‌های فلسطینی در غزه وارد جنگ شده است. حماس در فهرست تروریستی ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار دارد.

بیانیه‌های مقام‌ها و دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی در زمانی منتشر می‌شود که تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران اوج گرفته است.

ایران اورانیوم را در سطحی نزدیک به درجه تسلیحاتی غنی‌سازی می‌کند و به نظر می‌رسد که در آستانه رد پیشنهاد آمریکا در مورد توافق احتمالی بر سر برنامه هسته‌ایش است.

از سوی دیگر، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران درباره زمان پاسخ جمهوری اسلامی به پیشنهاد مکتوب ارائه‌شده از سوی آمریکا، گفت: «ما در حال تهیه پاسخ هستیم که هنوز نهایی نشده است».

مجید تخت روانچی در عین حال مدعی شد که «پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا منطقی است و می‌تواند مبنای کار قرار گیرد». او اظهار عقیده کرد که پاسخ تهران پنجره دیپلماسی را باز نگه خواهد داشت.
+14
رأی دهید
-53

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    vg2000 - اسلو، نروژ

    جالبه ببینید چی میگه اگه اسرائیل به ما حمله کنه قرار نبود شما به اسرائیل حمله کنید میگه قرار نبود اسرائیل نابود بشه بدجوری به .. خوردن افتادید ثل سگ می‌ترسن از اسرائیلیا
    3
    28
    دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    وای، اسرائیل ترسید!
    2
    24
    دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    مهدی52 - روتردام، هلند

    از اون جفنگیاته که نباید محلش گذاشت تا خودش خجالت بکشه 🤣🤣🤣
    3
    23
    دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    سیمرغ ایران - برلین، آلمان

    اولاً که شماها عین چوپان دروغگو شدید ثانیا از کجا معلوم اسرائیل با اطلاعات اشتباهی براتون تله نذاشته باشه
    3
    23
    دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
    دو بار حمله کردین فقط یک دختر بچه عرب در صحرا زخمی شد، انگار فقط مشکل پیدا کردن مکان زدن است، شما یک ساختمان مخروبه را بزنید ببینید میتونید. اون اسرائیله که مکان زدن براش مهمه چون هر جا را اراده کنه میزنه
    3
    22
    دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.