ابهامات جدید در پرونده قتل الهه حسیننژاد؛ متهمی که نیاز به سرقت نداشته و «عاشق آقا»ست
+165
رأی دهید
-6

ابهامات در انگیزه قتل الهه حسیننژاد در حال افزایش است. پنج ابهام اصلی در این پرونده وجود دارد. انتشار فیلم نسبتا کاملتری از بازجویی متهم که در آن او میگوید اصلا نیازی به سرقت گوشی نداشته و آن را به بیرون خودرو پرتاب کرده، میتواند تمام روایتهای قبلی را زیر سوال ببرد.
پس از آنکه چهره و نام متهم به قتل حسیننژاد منتشر شد، ابهامهای جدیدی درباره این پرونده مطرح شده است. تاکنون دستکم پنج موضوع مبهم وجود دارد.
حسیننژاد چهارم خرداد پس از سوار شدن به یک خودرو در میدان آزادی تهران ناپدید شد. تا ۱۴ خرداد، هیچ ویدیویی از لحظه سوار شدن او به خودرو یا پیش و پس از آن در دسترس نبود؛ عموی او نیز تا یک روز پیش از اعلام خبر پیدا شدن جسد، در گفتوگویی اعلام کرد هیچ ویدیویی از او در دسترس نیست.
از ۱۵ خرداد که خبر بازداشت متهم این پرونده رسانهای شد، هر خبر یا اظهار نظر تازه ابهام دیگری را به ماجرا اضافه کرده است.
در این بین شهروندان سرنخهایی از متهم یافتند که نشان میدهد او از حامیان حکومت است.
انتشار یک ویدیو نسبتا کاملتر از یکی از بازجوییهای متهم، تمام روایتهای پیشین را تحت تاثیر قرار میدهد. در این ویدیوی بازجویی از بهمن فرزانه، متهم به قتل حسیننژاد، بازجو از او درباره گوشی سوال میکند و او صراحتا میگوید که «هیچ نیازی به سرقت گوشی نداشته» است.
انتشار این ویدیو و اظهارات متهم، در کنار صفحات اینستاگرام او و بستگان نزدیکش که نشانگر وضع مالی نسبتا خوب آنهاست، نشان میدهد فرضیهها راجع به انگیزه سرقت که از سوی پلیس اعلام شده است، چندان قوی نیست.
بهویژه آن که در بخشی از بازجویی که با ترفندهای رایج آگاهی، بازجو وانمود میکند با متهم همدل است، در پاسخ به اظهاراتی که تقطیع شده است، به متهم میگوید: «حقش بوده ... زنی که ...».
مجموعه این اطلاعات جدید، در کنار گزارشهای متعدد از درگیریهای رانندگان اسنپ و تپسی با مسافران زن بر سر حجاب، فرضیه جدیدی را مطرح کرده است.
بر این اساس شاید متهم مانند موارد مشابه گذشته، با مقتول بر سر تذکر حجاب درگیری پیدا کرده و قصد داشته گوشی قربانی را (که شاید ویدیویی از درگیری با متهم در آن بوده) از او بگیرد و این درگیری به قتل منجر شده است.
پنهانکاری ۱۰ روزه پلیس و ابهاماتی که در ادامه میآیند، همگی سبب شدهاند شهروندان با تردید گزارشهای رسمی را نظاره کنند.
ابهام اول: هیچ دوربینی او را ثبت نکرد
میدان آزادی تهران یکی از پر رفتوآمدترین میدانهای پایتخت است و نبود هیچ تصویری از او برای ۱۰ روز، نخستین ابهام در پرونده او بود.
دستگاههای پلیسی و امنیتی جمهوری اسلامی، بهویژه در سالهای اخیر، برای سرکوب اعتراضات و همچنین کنترل پوشش زنان، بهطور گسترده معابر و حتی اماکن خصوصی را با دوربینهای تشخیص چهره و کنترل ترافیک کنترل میکنند.
در چنین شرایطی، نبود حتی یک ویدیو از این دختر ۲۴ ساله، بر حجم ابهامات و پرسشهای افکار عمومی افزود.

۱۵ خرداد با اعلام پیدا شدن جسد حسیننژاد، خبر دستگیری متهم به قتل او به همراه تصاویری منتشر شد.
در تصاویر، چهره متهم با دو ماسک بهطور کامل پوشانده شده بود. دستگاه قضایی و پلیس جمهوری اسلامی سابقهای طولانی در نمایش چهره متهمان حتی پیش از صدور رای اولیه در دادگاه دارند.
پوشاندن چهره متهم ابهام دیگری بود که مورد توجه قرار گرفت.
ابهام سوم: انگیزه قتل
اختلاف بین روایت پلیس و قوه قضاییه ابهام دیگر در این پرونده است.
پلیس پس از اعلام یافتن جسد حسیننژاد گفت قاتل پس از دیدن گوشی این جوان، با چاقو او را به قتل رسانده و جسدش را در بیابانهای اطراف تهران رها کرده است.
اما میزان، خبرگزاری قوه قضاییه، نوشت قاتل «نیت شوم» داشته است، اصطلاحی که در ادبیات رسانههای جمهوری اسلامی در اشاره به موضوع تجاوز و تعرض به کار میرود.
۲۴ ساعت پس از اعلام خبر بازداشت، روایت غالب در رسانهها و اظهارات رسمی، سرقت گوشی عنوان شده است.
تصاویر حساب اینستاگرام متهم و برادرانش نشان میدهد، اگرچه او از اقشار ثروتمند جامعه نیست، اما به سرقت گوشی نیز نیازی ندارد.
در یکی از ویدیوهای منتشر شده، بازجوی آگاهی مدام به متهم - ظاهرا در رابطه با نوع برخورد او با حسیننژاد- میگوید: «حقش بود، عیبی ندارد.» گفته میشود این یکی از تکنیکهای بازجویی پلیس برای کسب اعتماد متهم به منظور گرفتن اطلاعات بیشتر از اوست.
با توجه به محتوای حسابهای اینستاگرام متهم و بستگان نزدیکش، شاید درگیری آنها بر سر مساله حجاب اجباری بوده باشد.
در سالهای اخیر، بارها گزارشهایی از درگیری برخی رانندگان اسنپ و تپسی با مسافران زن بر سر حجاب اجباری منتشر شده است.

در اولین گفتوگو پس از انتشار خبر پیدا شدن جسد حسننژاد، علی ولیپور گودرزی، رییس پلیس آگاهی تهران، گفت جسد او در «بیابانهای اطراف فرودگاه مهرآباد» پیدا شده است؛ این موقعیت در گزارشهای دیگر به «بیابانهای اطراف تهران» تغییر یافته است.
فرودگاه مهرآباد سالهاست که اطراف تهران نیست و از جنوب با یافتآباد، از شمال با اکباتان، از شرق با سیمتری جی و شمشیری و از غرب با تهرانسر احاطه شده است؛ منطقهای نسبتا پر رفت و آمد که بیابانی بهمعنای منطقهای دورافتاده در آن وجود ندارد.
زمینهای خالی فرودگاه نیز با دیوار و فنس از مناطق شهری جدا شده است.

اگر جسد پیش از این بازه ۱۰ روزه کشف شده بود، این پرسش مطرح میشود که چرا هیچگونه اطلاعرسانی در اینباره صورت نگرفته است؟
این بیخبری تنها به رسانهها محدود نمیشود؛ چرا که تا ۱۴ خرداد، تنها یک روز پیش از اعلام رسمی کشف جسد، عموی الهه در مصاحبهها همچنان از سرنوشت او اظهار بیاطلاعی میکرد.
پلیس ویدیویی از عملیات کشف جسد حسیننژاد منتشر کرده که در قسمتی از آن، تابلوی شهرک صنعتی شمسآباد دیده میشود.
این منطقه واقع در بزرگراه تهران - قم، با فرودگاه مهرآباد و میدان آزادی تهران ۵۶ کیلومتر فاصله دارد. اگر جسد در این منطقه بوده، چرا رییس پلیس آگاهی تهران، محل کشف جسد را اطراف فرودگاه مهرآباد اعلام کرده است؟
چندین وبسایت و خبرگزاری از قول پلیس آگاهی به بیابانهای اطراف فرودگاه مهرآباد اشاره کردند؛ با اینحال، شمسآباد بیشتر به فرودگاه «امام خمینی» نزدیک است تا مهرآباد.
ابهام پنجم: آیا متهم راننده اسنپ بوده؟
پلیس از ابتدا در گزارشهای خود تاکید داشت حسیننژاد سوار «خودروی عبوری» شده است. در سالهای اخیر، با توسعه تاکسیهای اینترنتی نظیر اسنپ و تپسی، اکثر شهروندان بهخصوص نسل جوان، برای سفرهای درون شهری از این سرویسها استفاده میکنند.
پس از انتشار تصویر فرزانه، متهم به قتل حسیننژاد، یکی از کاربران اینستاگرام با انتشار تصویری از اپلیکیشن اسنپ نوشت چند ماه قبل با همین راننده که خودروی سمند نقرهای داشته، سفر کرده است.
علاوه بر این کاربر، کاربر دیگری نیز در شبکه ایکس با انتشار تصویری از سابقه سفرهای خود، نوشت ۲۸ اردیبهشت با همین خودرو و راننده سفر کرده است، حدودا یک هفته پیش از چهارم خرداد و قتل حسیننژاد.
به خودروی سمند نقرهای که در این تصاویر دیده میشود، در گزارشهای رسانههای رسمی نیز اشاره شده است.
علاوه بر این، شماره پلاک «ایران ۹۱» متعلق به اردبیل در تصاویر اینستاگرام متهم به چشم میخورد.

از سوی دیگر، اگر حسیننژاد در این سفر از اسنپ استفاده کرده باشد، با توجه به اطلاعاتی که در سامانه اسنپ ثبت میشود، ردگیری مسیر او از همان روز نخست امکانپذیر بود.
اسنپ ۱۶ خرداد با انتشار بیانیهای اعلام کرد قتل حسیننژاد هیچ ارتباطی به این شرکت ندارد. با این وجود، اسنپ مشخص نکرد که آیا متهم از رانندگان این شرکت بوده یا خیر.

حاشیههای این پرونده به ابهامات ختم نمیشود. پس از انتشار نام و تصویر متهم، کاربران فضای مجازی دو حساب اینستاگرام بهمن فرزانه را یافتند.
حساب اینستاگرام او نشان میدهد او در گذشته بهشدت از جمهوری اسلامی و شخص علی خامنهای حمایت کرده است.
او ششم دی ۱۳۹۸، تصویری از خامنهای منتشر کرد و نوشت: «عشق یعنی رهبرم.»
در پست دیگری در همین تاریخ، تصویری با لبخند از خامنهای منتشر کرد و نوشت: «آقا؛ چقدر لبخند به تو میآید.»

کهنه زخم سما جهانباز
ناپدید شدن حسیننژاد، بار دیگر ماجرای سما جهانباز، دختر ۲۲ ساله را در کانون توجه کاربران ایرانی رسانههای اجتماعی قرار داده است.
جهانباز دانشجوی ساکن اصفهان بود که در تیرماه سال ۱۴۰۱ همراه خانوادهاش برای دیدار با اقوام به شیراز سفر کرد.
او ۲۵ تیرماه برای فروش مقداری طلا به منطقه معالیآباد رفت. در تماس تلفنی کوتاهی با مادرش گفت که تا ۱۰ دقیقه دیگر به خانه بازمیگردد. پس از آن تلفن همراهش خاموش شد و دیگر هیچ خبری از او به دست نیامد.
پدر او از آن زمان تاکنون، برای مدت حدود سه سال، با در دست گرفتن پلاکارهایی در حالی که اشک میریزد، از مردم تقاضا میکند خبری از دخترش به او بدهند.

برای فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی، یا همان نیروی انتظامی، در سال ۱۴۰۴ بیش از ۱۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.
این رقم نسبت به بودجه ۸۸ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۳، حدود ۳۱ درصد افزایش داشته است. سال ۱۴۰۳ نیز نسبت به سال ۱۴۰۲، بودجه پلیس حدود ۳۲ درصد افزایش داشت.
در واقع در سال جاری، به ازای هر شهروند ایرانی، از جمله حسیننژاد، یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، صرف نیروی انتظامی شده است.
بررسی بودجه سالهای گذشته نشان میدهد اعتبارات این دستگاه به نسبت سایر بخشها هر سال افزایش زیادی داشته است.
با وجود بودجه بالا، اتفاقاتی چون پروندههای جهانباز و حسیننژاد بارها تکرار شده است.
حدود چهار ماه پیش، امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران، در پی سرقت لپتاپش به قتل رسید.
در آن زمان مشخص شد دانشجویان بارها نسبت به ناامن بودن کوچهای که خالقی در آن کشته شد، هشدار داده بودند. پس از قتل او نیز چندین مورد حمله و زورگیری به دانشجویان در مناطق دیگر گزارش شد.
در چنین فضای ناامنی، پلیس جمهوری اسلامی بهجای پاسخگویی به ضعفهای امنیتی، تمرکز خود را بر گسترش طرحهایی برای تقویت زیرساختهای سرکوب اعتراضات و تشدید برخوردهای پلیسی و قضایی با زنان دارای پوشش اختیاری گذاشته است.
این مجموعه که نزدیک به دو هفته از یافتن ردی از حسیننژاد که در یکی از میادین اصلی تهران ناپدید شده بود، ناتوان ماند، در عین حال طرحهای گستردهای برای شناسایی و ردیابی شهروندانی دارد که حیوانات خانگی نگهداری میکنند.
هربار پس از وقوع چنین مواردی، تنها توصیه پلیس خودمراقبتی است. در مورد قتل حسیننژاد، حتی یک گزارش مشخص از روند پرونده منتشر نشده است و هر اظهارنظر جدید، تناقضی تازه میسازد و ابهامی دیگر ایجاد میکند.

اما همین نهاد پس از سه سال هنوز نتوانسته رد سما، دختر ۲۲ ساله اصفهانی را بیابد، و جسد الهه، دختر ۲۴ ساله تهرانی، نیز ۱۰ روز پس از ناپدید شدنش پیدا شد؛ آن هم در حالی که او در یکی از شلوغترین میادین پایتخت ناپدید شده بود.
۴۵

Ginger - چگو، اسپانیا
@لزومی به صغرا کبرا نیست این دختر خانم بمدت ۱۰ روز تحت اختیار کارمندان جنایتکار وزارت اطلاعات بوده و چون مورد تجاوز دست جمعی و ضرب وشتم قرار گرفته بنابراین قادر به زنده نگه داشتن او نبودند با چاقو که سلاح قاتلان زنجیرهای وزارت اطلاعات کشته شده و در بیابان انداخته شده اعلام نشد که راننده اسنپ بوده چون همان شب می توانستند او را رد یابی کنند او ۲۰ دقیقه قبلش با خانه تماس گرفته است و احتمالا خانواده در مورد او از اسنپ پرس و جو کردهاند و بنابراین قاتل مهره سوخته شده است و باید اعدام شود نمی توانستند مثل دختران دیگر دزدیده شده و تجاوز کرده شده او راهم در محل ناشناخته دفن و ناپدید کنند چون اسلام شهر یکپارچه بلند خواهد شد بنابراین ۱۰ سناریوی رد گم کن ساخته اند برای مچل کردن مردم
16
86
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۱:۱۰
۳۶

Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
قطعا این هوادار عربپرست جمهوری اسلامی بخاطر حجاب الهه نازنین را به قتل رسانده
20
85
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۳
۴۰

MrJason - جابلسا، انگلستان
بخشی از رانندگان اسنپ مزدوران اطلاعات هستند. مخصوصا اگر از خارج کشور به ایران سفر کنید برای چند روز اول بدون شک یک سری خبرچین را برای فضولی سراغتان میفرستند. این را خودم تجربه کردم. احتمالش هست که این دختر بیچاره رو از قبل نشان کردند که جهت ترساندن بقیه به قتل برسانند.
10
79
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۳:۵۰
۶۲

یا فاطمه زهرا - کپنهاک ، دانمارک
از این استدلالهای یه من دوغ خیار آبگوشتی. آخه چه ربطی داره، من هم عاشق آقا هستم و تا حدودی نیازمند.
113
25
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۵:۵۹
۵۵

hamid4053 - اصفهان، ایران
و کماکان تماشاچیان به ظاهر زنده به تماشا نشسته اند هموطن تا ساعاتی دیگر نوبت تو و اعضای خانواده ات میرسد آیا جایگاهت اینجاست؟؟
21
80
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۸
۳۶

Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
یا فاطمه زهرا - بوداپست ، مجارستان
واقعا اگر اقا مفعول بودنش جدی باشه باز هم عاشقشی؟تصور کن در ذهنت آقا درحال اون کار و بعد برات بی ارزش نمیشه؟ البته من میگم پنجاه پنجاه و شاید این کاره باشد26
59
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۸
۵۰

Parsina - بروکسل، بلژیک
ای خدا چرا مردم و میهن نازمون باین روزهای تاریک رسیده . این یه معادله ساده رو چنان پیچیده نشون میدن و آسمون ریسمون میبافند که گویی این دختر بیگناه از موساد بوده و این مردک بی ریشه و انگل از نیروهای حکومتی . خدایش بیامرزد این دختر بیگناه و زیبا از بخت بدش گیر یه دیوخوی انگل و باین سرنوشت شوم افتاد . تو یکی دو ماه آینده هم دارش میزنند و همه هم تا اندازه ای شاد میشن ولی باز هم ما بیننده و شنونده یه چنین پیشامد ناگوار خواهیم بود چون همه اینها ریشه در نابسامانی و بدروزی کشورمون داره . همیشه گفته اند که پول آرامش و امنیت میاره وقتی جوانان ما بیکار نباشند و در آمد درستی از کارشون داشته باشند دیگه دنبال دزدی نمیرند شاید بشه گفت که بیش از نود درصد این بدبختیها از بین میره .
10
36
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۱
۴۵

AKBAR_KACHAL - لندن، انگلستان
ور داشتن فتوشاپ کردن عکس رهبر ایران رو، حالا میخوان اینو ربط بدن به جمهوری اسلامی. این مخالف های جمهوری اسلامی هر اتفاقی بیوفته تو ایران یه جورایی میخوان ربطش بدن به حکومت و رهبری. نه اولین بار خواهد بود نه آخرین بار. حواستون باشه مثل این بزغاله ها نباشید و زود گول این چرندیات رو نخورید
55
17
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۳
۳۶

Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
AKBAR_KACHAL - لندن، انگلستان
مردم ایران مثل اکبر کچل و بقیه اقلیت طرفداران نظام باهوش نیستند که فریب نخورند و ساده لوحند باید ساندیس بخورند تا فریب نخورند20
21
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۶
۵۷

نگاه دوم - لندن، انگلستان
AKBAR_KACHAL - لندن، انگلستان
شما اگر به حساب اینستاگرام بهمن فرزانه که قاتل این دختر جوان است بروید تمام پست های او را میبینید که همین دو تصویر آقای خامنه ای هم در آن هست همینطور عکسی که با آن مداح و یک هنرپیشه حکومتی دیگر که اسمش را فراموش کرده ام هم هست. عکس این سایت را بگوئید فتوشاپ کرده اند دیگر عکسهای حساب اینستاگرامش را که نمیتوانید بگوئید فتوشاپ شده است.11
38
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۳
۵۷

حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
Ginger - چگو، اسپانیا
چقد چرت و پرت تو ذهنت هست19
4
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۷
۵۷

حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
باز شروع شد جفنگیات یاخدا چقد این جماعت ١ کلاغ ٤٠ کلاغ میکنن20
4
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸
۵۷

حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
MrJason - جابلسا، انگلستان
خوب اینم اراجیف بعدی، یعنی همه سنپی ها ارزشین خوب اگه اینجور مرد حسابی شغل همه تو ایران همینه دیگه پس طرفداران جمهوری إسلامی بیشتره و حق دارن هر کاری بکنن17
4
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۰
۵۷

حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
hamid4053 - اصفهان، ایران
تماشاچیان فوتبال میبینن اینم یه اراجیف دیگه، من تا حالا یه نفر که مخالف جمهوری إسلامی باشه که فکر سالم داشته باشه ندیدم19
6
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۳
۴۵

دائی جان ناپلون - مارسی، فرانسه
یا فاطمه زهرا - بوداپست ، مجارستان
تورو به جدت بی خیال شو و ایجا چیزی ننویس من شخصا حاضرم یه چیزی ماهانه چی میگید شما به پول پیسکی یا چی نمیدونم بفرستم برات فقط خفه خون بگیری زر نزنی حتی محترمانه ازت خواهش میکنم در گاله را ببند و میدونم که خیلیها هم همینو میخوان تو شدی مثل یه اره برقی رو اعصاب ما.2
9
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۷
۲۵

freedom of the press - تهران، ایران
با اینکه مدرکی محکمی دال بر امنیتی بودن این قتل نیست و اینکه این قتل یک قتل حکومتی نبوده ولی من بر این باورم که این قتل یک قتل حکومتی و امنیتی بوده. ربوده شدنش در شلوغترین منطقه تهران بدون اینکه هیچ دوربینی ثبتش کرده باشد، اظهارات متناقض قاتل، ربودن نشدن طلاها و موبایلش، پیدا شدن جسدش که بسیار مرموز است در اطراف بیابانهای تهران نزدیک فرودگاه. رژیم اشغالگر ایران بخاطر اینکه باز مردم تحریک نشوند و به خیابانها بریزند و اعتراضاتی شبیه جنبش مهسا به وجود بیاید دارند پرونده سازی و داستان پردازی می کنند در مورد ابن قتل حکومتی امنیتی. این دختر از فعالان و مخالفان رژیم در فضای مجازی بود و اینکه حامی سرسخت جنبش مهسا امینی بود و همیشه قربانیان این جنبش و دیگر اعدامیان سیاسی را در فضای مجازی بازپخش میکرد و طرفدار پوشش آزاد بود. این دختر به خاطر عقاید و باورهاش کشته شد. شیوه جدید رژیم اشغالگر ایران برای از میان برداشتن طرفداران جنبش مهسا و مخالفان رژیم که پای خود نظام هم وسط نیاید و باعث تحریک مردم و اعتراضات جدیدی نشود. نفر بعدی کیست؟ این داستان ادامه خواهد داشت و سناریوسازیهای رژیم اشغال هم.
1
12
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۵
۴۳

paksan - ایران، ایران
این گزارش کاملا اشکالات و دروغگویی هایی داره. اولا توی فیلمهایی که پخش شده کاملا مامور به قاتل که داره انکار میکنه میگه فیلمت هست و تصویرت گرفته شده. بعدشم عاشق عاقا یا خانوم فرق نداره قتل انجام داده و از این عرق خور های اشغال که هر روز به یه جا وصل میشن زیاد هستند مهم اینه که باید قصاص بشه
3
4
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۱
۴۵

Ginger - چگو، اسپانیا
حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
چیه مردم دارند آنچه در باطن و ذات جمهوری اسلامی است را درست می گویند که به عبای تو جانی برخورده است شما ها دیگه هر کار بکنید مردم تا ته ش را می خوانند شتر سواری دلایل نمی شود الاغ ولایت اسلامی1
9
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۵
۶۲

یا فاطمه زهرا - کپنهاک ، دانمارک
دائی جان ناپلون - مارسی، فرانسه
خوش شدم که گپ مقبولی زده کردی. کلام نوینی نیست که میزنی. قبل از تو هم شنیده کردم ولی هنوز آس و پاسم.13
2
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۸