صالحی: چینی‌ها در عوض دریافت لایسنس از آمریکا، قرارداد ایران را رها کردند و رفتند!

صالحی، رییس پیشین سازمان انرژی اتمی گفت: موضوع استخراج دست چینی ها بود اما آنها تحت فشار آمریکا ایران را ترک کردند و ما خودمان شروع کردیم و پیشرفت کردیم. چینی‌ها در عوض دریافت لایسنس از آمریکا، قرارداد ایران را رها کردند و رفتند! روسیه اجازه نداد از سوخت ساخت ایران در راکتور بوشهر استفاده کنیم.

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی گفت با چینی‌ها قرارداد ۶۰ میلیون دلاری داشتیم اما رها کردند و رفتند. وقتی به آنها گفتیم چرا رفتید گفتند در ازای آن لایسنس راکتور ۱۰۰۰ مگاواتی از آمریکا گرفتیم.


روایت صالحی از مخالفت روسها با سوخت ساخت ایران در راکتور بوشهر
صالحی: روسیه اجازه نداد از سوخت ساخت ایران در راکتور بوشهر استفاده کنیم.

علی‌اکبر صالحی در ۴ فروردین سال ۱۳۲۸ در شهر کربلا، واقع در کشور عراق، متولد شد. او در سن ۹ سالگی از کربلا به تهران آمد و تحصیلات خود را در ایران ادامه داد. صالحی از نوادگان محمدصالح برغانی قزوینی است و پدرش احمد صالحی خواهرزاده عمادالکتاب بوده است. برادر او، جواد صالحی، نیز عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف است.

پس از دریافت دیپلم متوسطه در سال ۱۳۴۷، علی‌اکبر صالحی برای ادامه تحصیل به دانشگاه آمریکایی بیروت رفت و در سال ۱۳۵۰ مدرک کارشناسی فیزیک و یک سال بعد، در سال ۱۳۵۱، مدرک کارشناسی ارشد فیزیک خود را از همان دانشگاه دریافت کرد. او سپس به ایالات متحده آمریکا سفر کرد و در سال ۱۳۵۶ موفق به اخذ مدرک دکترا در رشته مهندسی هسته‌ای از مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) شد. گرایش‌های تحقیقاتی او شامل محاسبات توزیع نوترون در سلول‌های سوخت راکتور، دینامیک راکتور، مدیریت سوخت راکتور، پردازش رایانه‌ای داده‌ها و انرژی هستند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، صالحی به ایران بازگشت و در سال ۱۳۵۸ به عنوان قائم‌مقام معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف منصوب شد. او در ادامه فعالیت‌های دانشگاهی خود، مدتی معاون آموزشی وزیر وقت علوم نیز بود، اما پس از مدتی استعفا داد و به بخش مهندسی هسته‌ای دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف بازگشت.

علی‌اکبر صالحی ریاست چندین دانشگاه معتبر را در کارنامه خود دارد. او در سال ۱۳۶۷ به عنوان نخستین رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی قزوین انتخاب شد. همچنین، او در دو دوره، یعنی از سال‌های ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳ و از سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲، ریاست دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشت. در حال حاضر نیز وی با مرتبه علمی استاد، عضو هیئت علمی دانشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف است.

فعالیت‌های دیپلماتیک و دولتی صالحی نیز بسیار گسترده است. وی از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۲ به عنوان نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خدمت کرد و در دسامبر سال ۲۰۰۳ پروتکل الحاقی پیمان‌نامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را امضا کرد. او همچنین بین سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ معاون دبیرکل سازمان همکاری اسلامی بود.

صالحی در دولت‌های مختلف ایران، مسئولیت‌های کلیدی را بر عهده داشته است. وی از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ و مجدداً از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ به عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران فعالیت می‌کرد. علاوه بر این، در دولت دهم از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ نیز وزیر امور خارجه ایران بود.

در شهریور سال ۱۴۰۰، علی‌اکبر صالحی طی حکمی به سمت معاون پژوهشی و قائم‌مقام رئیس فرهنگستان علوم منصوب شد. او همچنین از سال ۱۳۹۲ عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم است. صالحی به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و اسپانیولی تسلط کامل دارد.
+75
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۴
    کمال تعجب - هنگکنگ، تاجیکستان

    گیر همه دنیا هم سر همین قضیه است استاد.اون اورانیوم غنی شده رو میخواید حقنه کنید به مقام معظم عنتری که هزاران میلیارد دلار! خرجش کردید وقتی نیروگاه ندارید؟
    2
    34
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    پس چی؟ نکنه فکر کردین چون مفعول اعظم غرب ستیز هست و نگاهش به شرقه (پوزیشن وقتی کنار طوسی میخوابه) چین میاد تجارت مولتی بیلیون دلاری با آمریکا رو ول کنه با جمهوری اسلامی متعفن شیعه معامله کنه؟ الان نظر مزدور سایبری بسیجی romano paksan که صد غربه و برای چین ذوق میکرد چیه؟ 😄
    2
    39
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    karaji - کرج ، ایران

    خاک بر سر کاسه لیسان و جیره بگیران روس و چین و دیگر اجنبی ها که از سگ پست تر هستند و احمق چون نمی‌فهمند که در ازای فروش مملکت چیز جز دسته ..گیرشان نخواهد آمد..
    3
    29
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان

    مرغ همسایه (بخوان ارباب حکومت اسلامی ایران ویران، که چین و روسیه باشند) غاز است😖 ننگ ما حکومت انسان‌ستیز اسلام!
    3
    28
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    vg2000 - اسلو، نروژ
    از .. بخار در میاد از ایرانی نه گوسفندا همشون تو آخورن ر کاری دلتون می‌خواد با این گوسفندا بکنید
    4
    20
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران
    چینی‌ها کار درستی کردند برای اینه که بعد از هزار سال حدود ۸۰۰ میلیون انسان طبقه متوسط دارند سالی ۲۵۰ میلیون چینی به خارج سفر میکنند و به کشور خودشون بر میگردند. باید فکر منافع و قدرت خودت باشی. دیگه حکومت شما هرچقدر ایدلوژیک باشه از کمونیستهای مائوییست نمیتونه بالاتر بشه اینها هم هپروت و توهمات رو انداختن کنار. یک ملت بزرگ که ریشه تمامی فرهنگهای دنیا جوری به اون مربوط میشه رو به این روزگار انداختید که بچه ۱۴ ساله فکر مهاجرته!
    25
    7
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.