استارمر، نخستوزیر بریتانیا: در برنامه دفاعی جدید به سمت آمادگی جنگی خواهیم رفت
+27
رأی دهید
-11

جورج رابرتسون، دبیرکل سابق ناتو که مسئول بازبینی سیاستهای دفاعی بریتانیاست، زمانی که کار خود را آغاز کرد چهار کشور چین، روسیه، ایران و کرهشمالی را «مربع مرگبار» توصیف کرده بود.
کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا روز دوشنبه پیش از انتشار نسخه کامل گفت بر اساس این بازبینی، نیروهای مسلح بریتانیا برای جلوگیری از تهدیدهای فزاینده در دورانی بیثبات به سمت «آمادگی جنگی» حرکت خواهند کرد.
آقای استارمر در یک سخنرانی در اسکاتلند علاوه بر تایید ساخت ۱۲ زیردریایی تهاجمی جدید گفت که بیش از ۲۰ میلیارد دلار برای نوسازی کلاهکهای هستهای هزینه و نیز موشکها و پهپادهای بیشتری تولید خواهد شد.
او همچنین گفت سیاست دفاعی بریتانیا همیشه به ناتو اولویت خواهد داد و این کشور هیچوقت تنها نخواهد جنگید.
جورج رابرتسون، رئیس سابق ناتو و فیونا هیل، مشاور سابق کاخ سفید در امور روسیه که هدایت این گزارش را به عهده داشتند میگویند افزایش بودجه آنها را قادر کرد تا یک برنامه نظامی ۱۰ ساله را تدوین کنند.
آقای رابرتسون زمانی که بازبینی دفاعی شروع شد چین، روسیه، ایران و کرهشمالی را تهدید اصلی دانسته بود اما کییر استارمر در سرمقالهای که برای روزنامه سان نوشت نامی از چین نبرد هر چند هشدار داد «کرملین دست در دست با همدستان خود در ایران و کره شمالی همکاری میکند.»
به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، این بررسی روسیه را یک تهدید «فوری» توصیف میکند اما چین را «چالشی پیچیده و مداوم» مینامد.
دولت بریتانیا متعهد است که تا سال ۲۰۲۷ میلادی هزینههای دفاعی را به ۲/۵ درصد از تولید ناخالص داخلی برساند.
نخستوزیر بریتانیا هم مانند دیگر رهبران اروپایی در تلاش برای بازسازی توان نظامی است: «لحظه تغییر نحوه دفاع از خود فرا رسیده است.»
«وقتی کشورهایی با نیروی نظامی پیشرفته ما را تهدید میکنند، مؤثرترین راه بازدارندگی آنها، آماده بودن است.»

با اینحال ارتش بریتانیا با حدود ۷۰ هزار سرباز آموزشدیده تماموقت، کوچکترین ارتش از دوران ناپلئون است و دولت بریتانیا میگوید که با توجه به تهدیدهای فزاینده استراتژیک باید آن را تقویت کرد.
آقای استارمر که تابستان پیش به قدرت رسید، بودجه نظامی را از ۲/۳ درصد تولید ناخالص داخلی به ۲/۵ درصد تا سال ۲۰۲۷ میلادی افزایش داد.
او قصد دارد در درازمدت این رقم را به ۳ درصد تولید ناخاص داخلی برساند.
آخرین پیشنهاد ناتو این است که کشورها تا سال ۲۰۳۲ میلادی، ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاعی و هزینههای مرتبط کنند. این پیشنهاد اواخر این ماه به رای گذاشته خواهد شد.
بعضی از کشورهای اروپایی میزان اختصاص بودجه بریتانیا در این زمینه را ناکافی دانستهاند.
وزیر دفاع لیتوانی میگوید این رقم باید حداقل ۳/۵ درصد تولید ناخالص باشد.
نخستوزیر دانمارک هم رقم ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی را که بریتانیا امیدوار است تا سال ۲۰۳۴ میلادی به آن دست یابد، ناکافی دانسته است.
از میان ۶۲ توصیه گزارش بازبینی دفاعی بریتانیا، ساخت حداقل شش کارخانه مهماتسازی در دستور کار قرار خواهد گرفت، ارتش تا ۷۰۰۰ سلاح دوربرد ساخت داخل خواهد خرید و سیستمهای ارتباطی جدیدی را برای میدان نبرد راهاندازی خواهد کرد.
بریتانیا همچنین تا ۱۲ فروند زیردریایی تهاجمی نسل جدید که با انرژی هستهای کار میکنند اما سلاحهای غیرهستهای متعارف حمل میکنند خواهد ساخت تا از اواخر دهه ۲۰۳۰ جایگزین ناوگان فعلی هفت فروندی خود کند.
بریتانیا همچنین هزینه جایگزینی کلاهکهای هستهای در ناوگان دیگر زیردریاییهایش را حدود ۱۵ میلیارد پوند اعلام کرد.
جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا، گفت: «با زیردریاییهای جدید و پیشرفتهای که در آبهای بینالمللی گشت میزنند و برنامه کلاهکهای هستهای خودمان در سواحل بریتانیا، ما کشور را در داخل امن و در خارج قوی میکنیم.»
۳۵

سوسیالیسم تنها راه رهاییست - مسکو، روسیه
واقعا اسم کوچیکت برازندته 🤣🤣🤣
6
4
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۴