«ویزا» و «مستر کارت»؛ ترفند گروههای عراقی تحت حمایت ایران برای دستیابی به دلار
+28
رأی دهید
-1

در سالهای گذشته، عراق بازاری کوچک برای دو شرکت «ویزا کارت» و «مستر کارت» بود و تا دو سال پیش، گردش مالی این دو شرکت در عراق، آن هم برای خریدهای خارجی، کمتر از ۵۰ میلیون دلار برآورد میشد.
اما از اوایل سال ۲۰۲۳ میلادی این روند تغییر کرد و گردش مالی دو شرکت «ویزا کارت» و «مستر کارت» در ماه آوریل همان سال، با جهشی ۲۹۰۰ درصدی، به حدود ۱.۵ میلیاد دلار رسید.
به نوشته «وال استریت جورنال»، گروههای شبهنظامی عراقی راههای استفاده گسترده از دلار را با استفاده از شبکههای پرداخت «ویزا کارت» و «مستر کارت» کشف کردند.
پناه بردن به کارتهای اعتباری پس از آن روی داد که اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی، وزارت خزانهداری و بانک فدرال رزرو نیویورک، شکاف قانونی را که گروههای شبهنظامی از آن برای پولشویی استفاده میکردند را بستند. این شکاف در معاملههای حواله بینالمللی بانکهای عراقی وجود داشت که فاقد تضمینهای مبارزه با پولشویی بود؛ بانکهایی که آمریکا آنها را از استفاده از دلار منع کرد.
سامانه حوالههای بانکی که ایالات متحده پس از اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی وضع کرده بود، به جمهوری اسلامی و گروههای شبهنظامی تحت حمایت از آن، دستیابی به میلیاردها دلار را امکانپذیر کرده بود.
اما پس از آنکه ایالات متحده این راه را بست، گروههای شبهنظامی راههایی برای استفاده از پرداختهای کارتهای اعتباری یافتند.
اقدام شرکتهای آمریکایی ویزا کارت و مستر کات در انعقاد قرارداد با شرکتهای عراقی برای صدور کارت های اعتباری، مسیر را برای گروههای شبهنظامی هموارتر کرد.
بنابر گزارش «وال استریت جورنال»، برپایه اسنادی که به دست آورده، برخی از شرکتهای صادرکننده کارتهای اعتباری، با گروههای شبهنظامی در ارتباط بوده و فاقد ضوابط مقابله با پولشویی در آنها کافی بودهاند.
یکی از راهها، انجام خریدهای صوری با استفاده از کارتهای اعتباری از شرکتهایی خارج از عراق است که بنا بر توافق دو طرفه، شرکتها در ازای به دست آوردن درصدی مشخص، ارز در اختیار طرف دیگر قرار میدهند.
اواخر سال گذشته میلادی، وزارت خزانهداری آمریکا گزارشی از استفاده گروههای شبهنظامی عراقی از کارتهای اعتباری برای دستیابی به معاملات دلاری منتشر کرد؛ گزارشی که موجب اقدام شرکتهای «ویزا کارت» و «مستر کارت» برای مقابله با این روند شد، به گونهای که گردش مالی این دو شرکت به حدود ۴۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار کاهش یافت.
در تلاش برای کنترل پرداختها از راه کارتهای اعتباری، اخیرا بانک مرکزی عراق سقف ۳۰۰ میلیون دلاری برای این پرداختها تعیین کرد.
۳۴

حسنلو - باکو، آذربایجان
همش نمایشه همش مسخره بازیه وگرنه یه بچه ده ساله هم میدونه شبکه پولشویی جمهوری اسلامی تو دبی و ترکیه و قطروعراق کیا هستن و کجا هستن و دارن چیکار میکنن .. اینقدر تابلوعه که نیاز به جستجو نداره حتی...
0
5
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۰