هشدار پنتاگون درباره «آمادگی واقعی» چین برای استفاده از نیروی نظامی در آسیا

 پیت هکست، وزیر دفاع ایالات متحده، در نشست امنیتی «گفت‌وگوی شانگری-لا» در سنگاپور. شنبه ۱۰ خردادرادیو فردا: پیت هکست، وزیر دفاع ایالات متحده، روز شنبه در نشست امنیتی «گفت‌وگوی شانگری-لا» در سنگاپور هشدار داد که چین در حال آمادگی برای استفاده از زور نظامی در آسیا است و افزود: تهدید چین «واقعی» و «ممکن است قریب‌الوقوع» باشد.

او با اشاره به تمرین‌های نظامی مکرر چین در اطراف تایوان گفت: «ارتش چین دارد برای سناریوی واقعی تمرین می‌کند» و هدفش، تغییر توازن قدرت در منطقه هند-اقیانوس آرام از طریق تهاجم احتمالی به تایوان است.

هکست تأکید کرد که ایالات متحده در منطقه می‌ماند و اجازه نخواهد داد چین بر متحدان آمریکا سلطه پیدا کند.

او گفت: «منطقه هند-آرام، اولویت راهبردی ماست» و هم‌زمان از کشورهای آسیایی خواست تا با افزایش بودجه دفاعی خود، در بازدارندگی در برابر چین نقش فعال‌تری ایفا کنند.

این سخنان در حالی بیان شد که پکن با ساخت جزایر مصنوعی و تأسیس پایگاه‌های نظامی در دریای جنوبی چین، ادعاهای گسترده‌ای بر این آبراه راهبردی دارد؛ ادعاهایی که با اعتراض فیلیپین و کشورهای دیگر مواجه شده است.

چین امسال برخلاف سال‌های گذشته، وزیر دفاع خود را به این نشست نفرستاد و هیئتی از «دانشگاه دفاع ملی ارتش خلق» را به جای او روانه کرد.

غیبت مقام ارشد نظامی چین، که به تنش‌های اخیر تجاری و سیاسی با دولت دونالد ترامپ نسبت داده شده، فرصتی برای آمریکا شد تا ابتکار عمل را در این نشست در دست بگیرد.

هکست همچنین از نفوذ روبه‌گسترش چین در منطقه آمریکای لاتین، به‌ویژه تلاش‌هایش برای کنترل کانال پاناما، ابراز نگرانی کرد و گفت که اتکای اقتصادی بیش‌ازحد کشورها به چین، می‌تواند در دوران بحران، تصمیم‌گیری امنیتی آن‌ها را به خطر اندازد.

در حاشیه این نشست، کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت که امنیت اروپا و آسیا به‌شدت به‌هم‌پیوسته‌اند؛ چرا که چین و کره شمالی هر دو از روسیه در جنگ اوکراین حمایت می‌کنند.

سخنان هشدارآمیز پنتاگون در شرایطی بیان می‌شود که واشینگتن در ماه‌های اخیر بخشی از توان دفاعی خود را به خاورمیانه منتقل کرده و تمرکز نظامی‌اش در آسیا با چالش‌هایی مواجه شده است. با این حال، هکست گفت که این جابه‌جایی‌ها برای مقابله با تهدیدهای دیگر، مانند حملات حوثی‌ها یا حفاظت از مرز جنوبی آمریکا، ضروری بوده است.
+35
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    من حرف آمریکا را قبول میکنم و اعتماد دارم. قبل از حمله روسیه به اکراین هم آمریکا بشدت هم برای اروپایی ها و هم به اکراین هشدارهای جدی میداد که بودجه دفاعی را افزایش بدهید و در هیچ پروژه ای که باعث وابستگی اروپا به انرژی و نفت روسیه بشه سرمایه گذاری نکنند ولی اروپایی های احمق بخصوص آلمان و فرانسه می گفتند آمریکا برای فروختن نفت و گاز خودش داره این حرفها را میزنه و اکراین هم حتی یک ماه قبل از حمله همین زلنسکی میگفت آمریکا کمی بزرگنمایی میکند و ما تحرکی نمی بینیم. الانم آمریکا به نظر من داره درست رصد میکنه و هشدار بسیار جدی هستش و تلاشهای تایوان برای خارج کردن صنایع مهم خودش به آمریکا کار مهمی است ولی کافی نیست و احتمالا ترامپ بخاطر تایوان حاضر نیست بجنگه ولی تایوانی ها احتمالا در صورت از دست دادن جزیره اگر زود به جنبند میتوانند تجارت و کارخانجات مهم خودشون را در آمریکا داشته باشند و صنعت خودشون را در آمریکا حفظ کنند. البته اگر سریع بجنبند. ژاپن و کره جنوبی بسیار کند عمل میکنند و مالزی و اندونزی و سنگاپور اسیر خواهند شد.
    11
    0
    شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.