هشدار مکرون در مورد بحران انسانی در غزه؛ اسرائیل فرانسه را به «جنگ صلیبی» علیه «کشور یهودی» متهم کرد

سازمان ملل هشدار داده است که صد درصد جمعیت نوار غزه در معرض خطر قحطی قرار دارندبی بی سی: اسرائیل در واکنش به موضعگیری‌های جدید امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مورد بحران انسانی در غزه، پاریس را به «راه انداختن جنگ صلیبی علیه کشور یهودی» متهم کرده است.

آقای مکرون از کشورهای اروپایی خواسته است که اگر وضعیت بحران انسانی در غزه بهبود نیابد، موضع سختگیرانه‌تری علیه اسرائیل اتخاذ کنند.

او همچنین تهدید کرد که اگر اسرائیل اقدامی در جهت بهبود وضعیت انسانی در غزه انجام ندهد، فرانسه تحریم‌هایی را علیه آن کشور وضع خواهد کرد.

رئیس جمهور فرانسه که در جریان سفرش به سنگاپور صحبت می‌کرد همچنین گفت که به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین «وظیفه‌ای اخلاقی» و همچنین «ضرورتی سیاسی» است.

وزارت خارجه اسرائیل در واکنش به اظهارات رئیس جمهور فرانسه در بیانیه‌ای هر گونه محدودیت در ارسال کمک‌های بشردوستانه را رد کرد و آن را «دروغی بی‌پروا» خواند:

«مکرون به جای اعمال فشار بر جهادگرایان تروریست، می‌خواهد یک کشور فلسطینی به آن‌ها جایزه بدهد. بدون تردید روز ملی آن (کشور) هفتم اکتبر خواهد بود.»

با افزایش وخامت بحران انسانی در غزه اکنون حتی برخی از متحدین نزدیک اسرائیل، از جمله بریتانیا، فرانسه، و کانادا هم این کشور را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

وزرای دولت ایتالیا هم روز سه‌شنبه در جلسه‌‌ای در پارلمان، به احترام قربانیان در نوار غزه یک دقیقه سکوت کردند.

آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا، گفت ادامه حمله به غزه دیگر «غیرقابل قبول» است و از اسرائیل خواست عملیات نظامی را متوقف کرده و به حقوق بین‌الملل بشردوستانه پایبند بماند.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هم به‌شدت «از سیستم جدید توزیع کمک در غزه» که اسرائیل در میانه جنگ در غزه تحمیل کرده و نهادهای سازمان ملل و دیگر آژانس‌های معتبر بین‌المللی را دور می‌زند، انتقاد کرده است.

خانم کالاس گفته است بیشتر کمک‌های ارسال‌شده به غزه را اتحادیه اروپا تأمین می‌کند، اما اسرائیل «مانع» از رسیدن آن به مردم می‌شود.

نشست روز چهارشنبه - هفتم خرداد - اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد هم به شهادت یکی از مقام‌های ارشد سازمان ملل و یک جراح آمریکایی اختصاص یافت که از وخامت وضعیت غزه و افزایش خشونت و ویرانی در این باریکه سخن می‌گفتند اما با واکنش تند نماینده اسرائیل روبرو شد.

در این جلسه نماینده اسرائیل گفت شورای امنیت به تریبونی برای اظهارات «یهودستیزانه» تبدیل شده است.
سازمان ملل: صد در صد جمعیت غزه در معرض قحطی هستندعملیات کمک‌رسانی که با حمایت اسرائیل و ایالات متحده انجام می‌شود هم در روزهای اخیر بارها با هرج و مرج مواجه شده استدر همین حال، سازمان ملل مجددا در مورد گرسنگی مردم غزه هشدار داده و گفته است که صد درصد جمعیت نوار غزه در معرض خطر قحطی قرار دارند. ینس لرکه، از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، غزه را «گرسنه‌ترین مکان روی زمین» توصیف کرد.

آقای لرکه در یک نشست خبری در ژنو، اسرائیل را متهم کرد که از زمان کاهش جزئی محاصره غزه در حدود یک ماه پیش ، تنها اجازه ورود مقدار بسیار ناچیزی از کمک‌های بشردوستانه به این منطقه را داده است.

عملیات کمک‌رسانی که با حمایت اسرائیل و ایالات متحده انجام می‌شود هم در روزهای اخیر بارها با هرج و مرج مواجه شده است، چرا که جمعیت زیادی از مردم گرسنه به مراکز توزیع کمک‌ها هجوم می‌آورند.

دولت اسرائیل پس از ۱۱ هفته محاصره کامل غزه، به شماری از کامیون‌های حامل کمک‌های غذایی اجازه داد وارد این باریکه شوند اما پخش آذوقه را به مراکز تحت کنترل خود و شرکت‌های خصوصی آمریکایی محدود کرد.

سازمان ملل پیشتر هم ضمن اعلام مخالفت با این طرح هشدار داده بود در صورت عدم ارسال فوری کمک‌های حیاتی و بشردوستانه، اکثریت قریب به اتفاق جمعیت این باریکه با خطر قحطی قریب‌الوقوع مواجه‌اند.

«بنیاد بشردوستانه غزه - جی‌اچ‌اف» که به جای سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن مسئولیت توزیع غذا و دارو را عهده‌دار شده است، کمتر از یک ماه پیش تاسیس شد و از نیروهای امنیتی و شرکت‌های خصوصی طرف قرارداد با ایالات متحده تشکیل شده است.

«بنیاد بشردوستانه غزه» می‌گوید روش جدیدی برای کمک‌رسانی در پیش گرفته است که در آن مردم باید برای دریافت کمک‌ها به تعداد محدودی مرکز مراجعه کنند که نیروهای امنیتی و مسلح شرکت‌های خصوصی مورد تایید آمریکا حفاظت از آن را بر عهده دارند.

اما واگذار کردن مسئولیت توزیع کمک‌های حیاتی به غزه، حتی در درون این نهاد هم با انتقادهای گسترده‌ای مواجه شد.
حماس می‌گوید با طرح آتش‌بس آمریکا موافق نیست
در همین حال حماس هنوز در حال بررسی پاسخ رسمی خود به طرح آتش‌بس پیشنهادی در غزه است؛ طرحی که با حمایت آمریکا ارائه شده، اما این گروه می‌گوید خواسته‌های اصلی‌اش را برآورده نمی‌کند.

ایالات متحده اعلام کرده که اسرائیل با پیش‌نویس این طرح موافقت کرده است.

یک سخنگوی حماس به بی‌بی‌سی گفته که این پیشنهاد نه شامل تضمینی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه است و نه اشاره‌ای دارد به این که آتش‌بس می‌تواند به یک صلح دائم منجر شود.

گفته می‌شود بر مبنای این طرح جنگ به مدت ۶۰ روز متوقف می‌شود و حداکثر ۱۰ گروگان آزاد می‌شوند. در مقابل شماری از زندانیان فلسطینی هم آزاد خواهند شد.

مخالفت حماس با این طرح آمریکا در حالی گزارش شد که پیش از آن بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفته بود با طرح آقای ویتکاف موافقت کرده است.

اسرائیل هنوز به مخالفت حماس و ایرادی که این گروه به طرح آمریکا گرفته واکنش نشان نداده است.

کانال ۱۳ اسرائیل روز پنج‌شنبه گزارش داد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، به خانواده‌های گروگان‌ها در غزه گفته اسرائیل با پیشنهاد جدید آتش‌بس که از سوی استیو ویتکاف، فرستاده رئیس‌جمهور آمریکا ارائه شده، موافقت کرده است.

در روزهای گذشته فشار دیپلماتیک بر اسرائیل برای پایان دادن به جنگ افزایش یافته است.
+6
رأی دهید
-81

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن

    نسل کشی و جنایات رژیم غیر قانونی صهیونیستی صدای شرکاء جُرم و خودیهاشون رو هم درآورده ! این که دیگه آشکار و علنیست ! حالا یه عده تهی مغز ‌مزدور و سایبری بی جیره و مواجب و بی اصل و نسب میان و هی عربیه میکشن و اونجاشون رو واسه یک رژیم جنایتکار جر میدن !! واسه این .....ماست همیشه سیاه و مرغ هم یکپا داره ! سرشون رو مثل کبکه کردن زیر برف و از حقایق فراری !!! راستی دستگاه منفی زنی رو با سرعت بیشتر راه بنداز ، شاید کمی تسکین بده به آلام و درد بی درمونتون به اینکه خودیهاتون هم صداشون دراومده !!
    37
    8
    جمعه ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.