«گنبد طلایی» که ترامپ از آن رونمایی کرد، چه ویژگیهایی دارد؟ + ویدیو
+11
رأی دهید
-3

ترامپ در یک نشست خبری در کاخ سفید اعلام کرد: «در جریان کارزار انتخاباتی وعده داده بودم یک سامانه دفاع موشکی پیشرفته برای آمریکا بسازم. امروز خوشحالم اعلام کنم معماری این سامانه انتخاب و روند اجرای آن آغاز شده است.»

فاکسنیوز در گزارشی به توضیح این موضوع پرداخت که «گنبد طلایی» مدنظر ترامپ چیست و چه ویژگیهایی دارد.
بر اساس این گزارش، گنبد طلایی قرار است قابلیتهای دفاع زمینی و فضایی داشته باشد و بتواند موشکها را در هر چهار مرحله اصلی یک حمله احتمالی، شناسایی و متوقف کند. منظور از چهار مرحله شناسایی و نابودی موشکها قبل از پرتاب، رهگیری آنها در اولین مرحله پرواز، متوقف کردن آنها در میانه مسیر در هوا یا متوقف کردن آنها در دقایق پایانی قبل از فرود و اصابت به سمت هدف است.
به گفته برخی منابع آگاه، این طرح شامل ساخت و پرتاب حدود ۴۰۰ تا بیش از یک هزار ماهواره برای ردیابی حرکت موشکها در سراسر جهان است و ناوگانی متشکل از ۲۰۰ ماهواره مسلح به موشک یا لیزر نیز هرگونه پرتابه دشمن را از بین میبرند.
برنامهریزهای پنتاگون طی چند ماه گذشته در حال بررسی گزینههایی بودند که بر اساس هزینه، گزینههای متوسط، بالا و فوقالعاده بالا توصیف میشوند. ترامپ در نهایت روز سهشنبه، اعلام کرد آنچه برای برنامه آینده گنبد طلایی در نظر دارد، یک سیستم چندلایه ۱۷۵ میلیارد دلاری است.
دفتر بودجه کنگره این ماه تخمین زد که فقط اجزای فضایی گنبد طلایی میتواند در طول ۲۰ سال آینده تا ۵۴۲ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.
با اینکه هنوز دقیقا مشخص نیست چه نهادی این سامانه دفاعی را خواهد ساخت، ماه گذشته منابعی به رویترز گفتند که دو نامزد اصلی برای ساخت این پروژه عظیم، شرکت اسپیس اکس ایلان ماسک و یک نامزد دیگر هستند که نام آن فاش نشده است.
در آن زمان گفته شد که اسپیس اکس با شرکت نرمافزاری پالانتیر Palantir و شرکت فناوری دفاعی آندوریل Anduril برای یک پیشنهاد مشترک همکاری میکند و هر سه شرکت برای ارائه پیشنهاد خود با مقامهای ارشد دولت ترامپ و پنتاگون ملاقات کردهاند.
یک مقام آمریکایی نیز گفت که پنتاگون از بیش از ۱۸۰ شرکت برای کمک به ساخت این پروژه پیشنهاد همکاری دریافت کرده است. در عین حال، ترامپ اعلام کرده است که کشور کانادا نیز گفته میخواهد در پروژه گنبد طلایی مشارکت داشته باشد.
پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، در نشست خبری که در دفتر بیضی کاخ سفید برگزار شد، پروژه بزرگ دفاعی «گنبد طلایی» را نقطه عطفی برای اطمینان از امنیت آمریکا دانست.
به گفته هگست، این پروژه که به ابتکار دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، و با بودجهای بالغ بر ۲۵ میلیارد دلار کلید خورده، یک «سرمایهگذاری نسلساز» در امنیت ملی آمریکا است و تا پایان دوره دوم ریاستجمهوری او به بهرهبرداری کامل خواهد رسید.
هگست با اشاره به اینکه رئیسجمهوری ریگان چهار دهه پیش این چشمانداز را مطرح کرد، گفت که اکنون فناوری لازم برای تحقق آن فراهم است. او افزود: «گنبد طلایی از کشور ما در برابر موشکهای کروز، بالیستیک، مافوقصوت، پهپادها و حتی تهدیدهای فضایی، چه متعارف و چه هستهای، محافظت خواهد کرد.»
به گفته رئیسجمهوری آمریکا، ژنرال مایکل جیتلین، معاون فرمانده عملیات فضایی ایالات متحده، مسئولیت نظارت بر پیشرفت این پروژه را برعهده خواهد داشت.
با این که دونالد ترامپ گفته است این پروژه تا پایان ریاست جمهوری او تکمیل میشود، برخی کارشناسان معتقدند اجرای این پروژه سالها زمان خواهد برد زیرا با بررسیهای سیاسی و ابهامات مالی زیادی مواجه است. یکی از این چالشها این است که برخی از قانونگذاران دموکرات نسبت به روند خرید و همچنین مشارکت شرکت اسپیسایکس متعلق به ایلان ماسک ابراز نگرانی کردهاند.
ایده «گنبد طلایی» از سامانه دفاع موشکی اسرائیل موسوم به «گنبد آهنین» الهام گرفته شده که از طریق پدافند زمینی از اسرائیل در برابر موشکها و راکتها دفاع میکند. با این حال، «گنبد طلایی» مدنظر ترامپ بسیار گستردهتر است و شامل مجموعه عظیمی از ماهوارههای نظارتی و ناوگانی جداگانه از ماهوارههای تهاجمی میشود که قادرند موشکهای مهاجم را بلافاصله پس از پرتاب هدف قرار دهند و منهدم کنند.
دونالد ترامپ تاکید کرده است که «همه اجزای» این سیستم در داخل ایالات متحده ساخته خواهد شد
۴۳

paksan - ایران، ایران
خود گنبد آهنین اسرائیل کپی از سیستم جنگ ستارگان آمریکاست خخخ بعد اینها میگن این کپی از گنبد آهنین اسرائیله خخخخ . گنبد آهنین اسرائیل اسم دهن پرکنی بود که شکست سختی خورد و این اسم چیزی بیشتر از پدافندهای رهگیر متعارف نشان نداد. البته توجه کنید اسرائیل یک منطقه کوچک و مسیرها کاملا مشخص و کلا فضای احتمال حملات محدود هستش که کار را خیلی آسانتر میکند ولی برای کشوری مثل مثلا ایران یا آمریکا که سرزمین بزرگی هستند و مراکز مهم آنها در مناطق مختلف پخش شده ساختن چنین سیستمی آسان نیست مثلا ماهواره های رصد کنند همیشه در جای مناسب و یا در مسیر مناسب نیستند که سریع ردگیری کنند و حفظ و ترک کردن یک شئی که بالستیک هم باشه چندان آسان نیست مگر بتوان از روی زمین با تجهیزات راداری قوی یک شی را ردگیری و رد آنها را حفظ کرد برای حمله.
1
0
چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۶