سیانان: اسرائیل در حال آمادهسازی برای حمله احتمالی به تاسیسات هستهای ایران است
+53
رأی دهید
-13

شبکه خبری سیانان این گزارش را شامگاه سهشنبه ۳۰ اردیبهشت به نقل از چند مقام آمریکاییِ آشنا با آخرین اطلاعات منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، ایالات متحده اطلاعات جدیدی به دست آورده که نشان میدهد اسرائیل با وجود پیگیری دولت دونالد ترامپ برای دستیابی به توافق دیپلماتیک با تهران، در حال آمادهسازی برای حمله احتمالی به تاسیسات هستهای ایران است.
مقامهای رسمی ایالات متحده و اسرائیل هنوز واکنشی به این گزارش نشان ندادهاند.
ایران و آمریکا تاکنون چهار دور مذاکرات هستهای برگزار کردهاند و به گفته کاظم غریبآبادی، معاون وزیر خارجه ایران، تهران پیشنهادی برای دور پنجم مذاکره دریافت کرده است.
با این حال علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز سهشنبه با اشاره به اینکه گمان نمیکند مذاکرات با آمریکا به نتیجه برسد گفت: «اینکه بگویند ما به ایران اجازه غنیسازی نمیدهیم، این غلط زیادی است.»
چند مقام آمریکایی به سیانان گفتهاند که مشخص نیست رهبران اسرائیل تصمیم نهایی را در مورد حمله به تاسیسات هستهای ایران گرفته باشند.
با این حال این شبکه خبری به نقل از فرد مطلع دیگری نوشته است: «احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران در ماههای اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است.»
به گفته این منبع، چشمانداز حصول توافقی بین تهران و واشینگتن که باعث «از بین رفتن همه اورانیوم ایران» نشود «احتمال حمله را بیشتر میکند».
سیانان به نقل از منابع متعدد افزوده است که نگرانیهای فزاینده درباره اقدام احتمالی اسرائیل نه تنها مبتنی بر پیامهای عمومی و خصوصی مقامات ارشد اسرائیلی درباره بررسی چنین اقدامی، بلکه از شنودها و مشاهده تحرکات نظامی اسرائیل ناشی میشود.
این منابع از جمله به تحریکات نظامی اخیر اسرائیل مانند جابهجایی مهمات هوایی و انجام یک رزمایش هوایی که ایالات متحده مشاهده کرده اشاره کردهاند.
با این حال به نوشته سیانان، این تحرکات میتواند به سادگی نشانگر تلاش اسرائیل برای تحت فشار قرار دادن ایران باشد و اینکه اگر تهران موارد کلیدی برنامه هستهای خود را کنار نگذارد چه پیامدهایی رخ خواهد داد.

آقای ترامپ در اظهارات عمومی خود محدودیت زمانی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات تعیین نکرده اما رسانهها، از جمله سیانان، به نقل از منابع خود گزارش دادهاند که او در نامهای که اواسط اسفند پارسال برای علی خامنهای فرستاد مهلتی ۶۰ روزه تعیین کرد.
اکنون بیش از ۶۰ روز از ارسال آن نامه و ۳۸ روز از آغاز دور اول مذاکرات تهران و واشینگتن گذشته است.
بر اساس گزارشها، موضوع غنیسازی به کانون اختلاف در مذاکرات هستهای تهران و واشینگتن تبدیل شده است. مقامهای آمریکایی از جمله مارکو روبیو و استیو ویتکاف گفتهاند تهران نمیتواند غنیسازی اورانیوم داشته باشد، اما مقامهای جمهوری اسلامی غنیسازی را «خط قرمز» خود دانستهاند.
اسرائیل بارها گفته است هر گونه توافق با تهران را که به نابودی تاسیسات هستهای ایران منجر نشود و «مشابه مدل لیبی» نباشد «توافق بد» تلقی میکند.
در سالهای گذشته حملاتی منتسب به اسرائیل علیه برخی تاسیسات هستهای ایران صورت گرفته و پنجم آبان پارسال نیز اسرائیل از سه موج حملات هوایی علیه مراکز نظامی ایران خبر داد.
بر اساس اظهارات مقامهای غربی و تصاویر ماهوارهای، پدافند هوایی و تاسیسات تولید موشک ایران در این حمله آسیب جدی دید و به نوشته سیانان، ایران اکنون «در ضعیفترین موقعیت نظامی خود در دهههای اخیر قرار دارد».
ایران همواره گفته است برنامه هستهایش مقاصد صلحآمیز دارد و به دنبال تسلیحات اتمی نیست.
با این حال گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد که میزان ذخایر اورانیوم ایران در سالهای اخیر به سطحی رسیده که در صورت غنیسازی ۹۰ درصدی، برای ساخت شش بمب اتمی کفایت میکند.
۷۴

HAPPINESS - لندن، انگلستان
ما فرض میکنیم که به ایران اجازه دادن بمب اتمی داشته باشه! اما سؤال اینجاست که آیا جرأت میکنه از اون استفاده کنه؟ تنها چند کشور قدرتمند به خودشون اجازه استفاده از آن را میدن و اونهم بر علیه یکدیگر و در مواقع جنگ واقعی! ایران فقط بخاطر فخر فروشی میخواد بمب اتمی داشته باشه و بگه ما قدرتمندترین کشور خاور میانه هستیم و اینو ما در مواقع تشنج سیاسی با ابر قدرتها بارها و بارها به وضوح از فرمانده هان سپاه و خود رهبر مسلمین جهان(!!) شنیندیم. اما به چه قیمتی؟ صدهزار میلیلرد دلار هزینه و به خطر انداختن جان ملت؟ جمع کنین این بساط نُنُر بازی رو.
7
18
چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۸