تظاهرات ضد‌حماس در غزه با شعارهایی برای زندگی و لزوم پایان جنگ و آوارگی

تظاهرات مردمی اعتراضی علیه گروه «حماس»العربیه: تظاهرات مردمی اعتراضی علیه گروه «حماس» در شهر «خان‌یونس» در جنوب نوار غزه برگزار شد؛ معترضان از جنبش حماس خواستند از صحنه سیاسی کنار برود و توافقی برای آتش‌بس امضا کند.

این اعتراضات علیه حماس در حالی صورت گرفت که اسرائیل عملیات زمینی خود را در غزه گسترش داده و خطر قحطی در این منطقه محاصره‌شده افزایش یافته است.

تظاهرکنندگان در ویدیویی که به «العربیه» رسیده، در حالی‌که در میان چادرهای آوارگان و بقایای ویرانی‌ها راه می‌رفتند، از رهبران حماس خواستند تا به جنگ و آوارگی پایان دهند.

آوارگان فلسطینی در این تظاهرات با سر دادن شعارهایی نظیر «بیرون بیرون بیرون حماس برو بیرون» و همچنین «می‌خواهیم زندگی کنیم. حتی یک لقمه نان هم پیدا نمی‌کنیم» و «مردم غزه کجا بروند. جنگ و آوارگی را متوقف کنید» اعتراض خود را نشان دادند.

«خطر بروز قحطی»
این اعتراضات در حالی شکل گرفته است که مدیرکل سازمان جهانی بهداشت امروز (دوشنبه) نسبت به خطر بروز قحطی در نوار غزه، جایی که «دو میلیون نفر از گرسنگی رنج می‌برند» هشدار داد.

تدروس آدهانوم گبریسوس در افتتاح نشست سالانه کشورهای عضو این سازمان در «ژنو» گفت: «خطر قحطی در غزه به‌دلیل جلوگیری عمدی از ورود کمک‌های بشردوستانه، رو به افزایش است»، در حالی‌که «هزاران تن مواد غذایی تنها چند دقیقه دورتر، پشت مرزها معلق مانده است.»

از دوم مارس گذشته، اسرائیل ورود تمام کمک‌های بشردوستانه به غزه را ممنوع کرده است؛ اقدامی که با هدف افزایش فشار بر جنبش حماس در مذاکرات و وادار کردن این گروه به آزادسازی تمامی گروگان‌های باقی‌مانده انجام می‌شود. با این حال، اسرائیل هیچ تعهد روشنی برای توقف کامل جنگ ارائه نکرده است.

این نخستین بار نیست که تظاهرات خشمگینی علیه جنبش فلسطینی حماس در غزه برگزار می‌شود. پیش‌تر نیز هزاران نفر از معترضان غزه‌ای با خشم خواستار پایان جنگی شده‌اند که بیش از 15 ماه است ادامه دارد و کناره‌گیری رهبران حماس را خواستار شدند، چرا که عملکرد این رهبران تنها ویرانی‌های بیشتری به بار آورده‌ است.

ساکنان غزه از نزدیک به یک سال و نیم پیش، یعنی از هفتم اکتبر 2023، تحت تأثیر یک جنگ ویرانگر اسرائیلی قرار دارند؛ جنگی که پس از حمله‌ای که حماس به شهرک‌ها و پایگاه‌های نظامی اسرائیل در حاشیه نوار غزه انجام داد، آغاز شد.

از آغاز جنگ تاکنون، بر اساس آخرین آمار ارائه‌شده توسط وزارت بهداشت غزه، تعداد کشته‌ها در این منطقه بیش از 53 هزار نفر بوده است، که دست‌کم 3340 نفر از آنها پس از ازسر‌گیری حملات اسرائیل از 18 مارس کشته شده‌اند.

این جنگ همچنین تخریب گسترده‌ای به بار آورده و به دلیل کمبود کمک‌های غذایی و پزشکی، خطر قحطی در برخی مناطق به شدت افزایش یافته است.
+40
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.