آیا ترامپ مجاز است یک هواپیمای لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری را به عنوان هدیه بپذیرد؟
+9
رأی دهید
-1

این اقدام احتمالی از سوی برخی اعضای حزب دموکرات، «کاملا غیرقانونی» توصیف شده است. چیزی که کاخ سفید آن را رد میکند. آقای ترامپ با انتقاد برخی از هواداران خود هم روبهرو شده است.
قطر پیشتر گفته بود گزارشها درباره این هواپیما «غیر دقیق» هستند و مذاکرات در اینباره همچنان ادامه دارد.
این خبر در حالی منتشر میشود که ترامپ در سفر به چند کشور خاورمیانه، از جمله قطر، به سر میبرد.
بخش راستیآزمایی بیبیسی به بررسی قانونی بودن پذیرش هدیه از سوی رئیسجمهور پرداخته است.
چه اطلاعاتی درباره این هواپیما داریم؟
روز یکشنبه رسانههای آمریکا گزارش دادند که دولت ترامپ در حال آماده شدن برای پذیرش یک هواپیمای جامبو جت بوئینگ از خانواده سلطنتی قطر است و گفته شد که این هواپیما بازسازی شده و موقتا به عنوان «ایرفورس وان»، هواپیمای رئیسجمهور، استفاده خواهد شد.
ترامپ بعدا در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «وزارت دفاع دارد یک هدیه رایگان دریافت میکند. یک هواپیمای ۷۴۷ برای جایگزینی موقت ایرفورس وان ۴۰ ساله، در معاملهای کاملا علنی و شفاف.»
وقتی خبرنگاران از او درباره این هواپیما پرسیدند، ترامپ گفت: «این یک حرکت سخاوتمندانه از سوی قطر است. بسیار از آن قدردانی میکنم. من هرگز کسی نیستم که چنین پیشنهادی را رد کند.»
در ماه فوریه، ترامپ گفته بود که از تاخیر در تحویل دو فروند هواپیمای جدید ایرفورس وان که قرار بود شرکت بوئینگ تحویل دهد، «ناراضی» است. او افزود که کاخ سفید میتواند به جای آن «یک هواپیما بخرد یا بگیرد یا چیزی شبیه آن.»

طبق سند مشخصات آن در سال ۲۰۱۵، این هواپیما اکنون دارای سه اتاق خواب، یک سالن خصوصی و یک دفتر کار است.
یک مقام قطری به شبکه سیانان گفته که این هواپیما از سوی وزارت دفاع قطر به پنتاگون اهدا میشود و قرار است برای رعایت استانداردهای ایمنی و امنیتی ایرفورس وان باز طراحی شود.
کارشناسان میگویند این فرایند احتمالا چند سال طول میکشد، به این معنا که هواپیما شاید تا پایان دوره ریاستجمهوری ترامپ آماده استفاده نشود.
ترامپ گفته این هواپیما پس از پایان دوره ریاستجمهوریاش در اختیار کتابخانه ریاستجمهوری او قرار خواهد گرفت و او «پس از ریاستجمهوری از آن استفاده نخواهد کرد.»
با این حال، این اقدام باعث انتقاد دموکراتها و حتی برخی از حامیان قدیمی ترامپ شده است. از جمله لورا لومر که گفته: «اگر این درست باشد، واقعا لکه ننگی برای دولت خواهد بود.»
آیا پذیرش این هدیه قانونی است؟
چند دموکرات ارشد گفتهاند پذیرش این هدیه غیرقانونی خواهد بود.
آدام شیف، سناتور دموکرات، بخشی از قانون اساسی ایالات متحده را نقل کرده که میگوید هیچ مقام منتخب نباید «هیچ هدیهای... از هر نوعی که باشد» از رهبر یک دولت خارجی بدون تایید کنگره دریافت کند.
فرانک کولیانو، استاد تاریخ آمریکا در دانشگاه ادینبرا، میگوید این بند «برای جلوگیری از رشوهدهی با هدف تاثیرگذاری بر دولت طراحی شده است.»
پروفسور اندرو موران، متخصص حقوق اساسی در دانشگاه متروپولیتن لندن، میگوید: «این اقدام قطعا تفسیر گستردهای از قانون اساسی است و ما تاکنون با هدیهای در این مقیاس یا از این نوع روبهرو نبودهایم.»
کنگره قوانین دیگری نیز درباره پذیرش هدایا از کشورهای خارجی تصویب کرده، مانند قانون هدایا و نشانهای افتخار خارجی مصوب ۱۹۶۶، که طبق آن پذیرش هدایای خارجی بالاتر از ارزش مشخصی نیازمند تایید کنگره است.
در حال حاضر، مقامات آمریکایی تنها میتوانند هدایایی با ارزش کمتر از ۴۸۰ دلار (۳۶۳ پوند) را بپذیرند.
گرچه ترامپ گفته که در نهایت این هواپیما به «کتابخانه» او منتقل خواهد شد، اما کارشناسان گفتهاند که منظور واقعی او احتمالا بنیاد موزه اوست.
روسایجمهورسابق معمولا یک کتابخانه دارند که بایگانی اسنادشان در آن نگهداری میشود، و یک موزه معمولا با بودجه اهداکنندگان خصوصی که پر از اشیای یادبود است و بازدید از آن برای عموم امکان پذیر.
کارشناسانی که بخش راستیآزمایی بیبیسی با آنها صحبت کرده میگویند اینکه هواپیما بهجای اهدا مستقیم به رئیسجمهور، ابتدا به دولت تحویل داده شود و سپس به موزه او منتقل گردد، ممکن است نتواند از نقض احتمالی قانون اساسی جلوگیری کند.

او افزوده: «هواپیمای ایرفورس وان ریگان در نهایت به کتابخانه ریاستجمهوری او منتقل شد، اما تفاوت اینجاست: آن هواپیما از رده خارج شده بود، ریگان دیگر با آن پرواز نکرد و اکنون صرفا یک شیء نمایشی در موزه است.»
گزارش شده که وزارت دادگستری آمریکا پیشنویسی تهیه کرده تا توضیح دهد چرا فکر میکند پذیرش این هواپیما مجاز است، گرچه هنوز منتشر نشده است.
زمانی که از کرولاین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، درباره قانونی بودن این معامله سوال شد، او گفت: «جزئیات قانونی این موضوع هنوز در دست بررسی است، اما البته هرگونه هدیهای به این دولت همیشه در مطابقت کامل با قانون انجام میشود.»
خانواده ترامپ در خاورمیانه چه میکنند؟
دونالد ترامپ در سفری چهار روزه به عربستان سعودی، قطر و امارات سفر کرده و امیدوار است برای آمریکا سرمایهگذاری جذب کند.
این سفر پس از اعلام مجموعهای از قراردادهای تجاری توسط سازمان ترامپ انجام شده است، که مدیریت آن را پسران رئیسجمهور، اریک و دونالد جونیور، بر عهده دارند.
این قراردادها شامل ساخت زمینهای گلف و ویلاهای لوکس در قطر و امارات است.
رئیسجمهور آمریکا در حال حاضر ارتباط رسمی با سازمان ترامپ ندارد و پس از ورود به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه، مسئولیت مدیریت آن را به فرزندانش واگذار کرده است.
در آغاز ماه مه، سازمان ترامپ اعلام کرد قصد دارد یک زمین گلف لوکس هجده حفرهای با برند ترامپ و مجموعهای از ویلاهای لوکس در شمال دوحه، پایتخت قطر، احداث کند.
در آن زمان، اریک ترامپ گفت: «ما بسیار مفتخریم که برند ترامپ را از طریق این همکاری استثنایی با شرکت قطری دیار و دار گلوبال وارد قطر میکنیم.»
دار گلوبال یک شرکت سهامی عام ساخت و ساز سعودی است و شرکت دیار نیز یک شرکت دولتی قطری است.
بهطور جداگانه، در تاریخ ۳۰ آوریل، سازمان ترامپ اعلام کرد که «اولین هتل و برج بینالمللی ترامپ در منطقه» را در «قلب دوبی» احداث خواهد کرد که شامل ۸۰ طبقه «زندگی لوکس و میزبانی در سطح جهانی» خواهد بود.
اریک ترامپ همچنین بهتازگی به امارات سفر کرد و در تاریخ اول ماه مه در کنفرانس رمزارز توکن ۲۰۴۹ سخنرانی کرد.
وقتی از سخنگوی کاخ سفید پرسیده شد که آیا ترامپ در طول سفرش با کسی از افراد مرتبط با کسب و کار خانوادگی دیدار میکند، پاسخ داد چنین گمانهزنیهایی «مضحک» است و رئیسجمهور «برای منافع شخصی خود» کاری نمیکند.
۵۸

ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
هویج به پول مفت نه نمیگه. در برابرش قراره چه خدمتی ببه اعراب بکنه معلوم نیست. اگه این رشوه نیست پس چیه
0
3
جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۲:۵۷