بریتانیا در پی ایجاد مراکز اخراج و بازگرداندن پناهجویان است

العربیه: در جریان کنفرانس خبری مشترک کی‌ئر استارمر نخست‌وزیر بریتانیا و ادی راما نخست‌وزیر آلبانی در تیرانا، دو طرف بر مبارزه با شبکه قاچاق انسان در کشورهای بالکان تاکید کردند و استارمر تایید کرد که بریتانیا به دنبال ایجاد مراکز اسکان و بازگرداندن پناهجویانی است که تقاضای پناهندگی آنها در بریتانیا رد شده است.

به گزارش «اسکای‌نیوز» استارمر تاکید کرد که این «نوآوری» برای ایجاد مراکز اسکان و اخراج، مکمل سایر اقدامات دولت کارگری بریتانیا برای مقابله با موج مهاجرت غیرقانونی به این کشور است. این درحالی است که هنوز از اعلام لغو طرح رواندا که مخارج بسیاری روی دست مالیات‌دهندگان گذارد توسط دولت استارمر، یک سال نگذشته است.

طرحی که در آن به ازای اخراج و اسکان مهاجران غیرقانونی که با تقاضای اقامت آنها در بریتانیا مخالفت شده به رواندا، صدها میلیون پوند برای کشور میزبان و همچنین هزینه‌های مربوط به اخراج و اسکان آن اختصاص داده شده بود، با وجود لغو طرح، دولت رواندا از بازگرداندن مبلغ ‌پرداختی آن خودداری کرد و سرانجام بریتانیا به بازپرداخت بخشی از ۲۴۰ میلیون پوندی که به رواندا تعلق گرفته بود، رضایت داد اما رواندا اعلام کرد که در متن قرارداد درباره بازپرداخت سخنی به میان نیامده است و تقاضای پرداخت باقی‌مانده مبلغ که حدود ۵۰ میلیون پوند است را کرده است.

نخست‌وزیر بریتانیا در این نشست خبری گفت همکاری آلبانی با بریتانیا سبب کاهش قاچاق انسان از کانال مانش شده است و مسیرهای قاچاقچیان در این کشور مسدود شده است. بریتانیا اخیرا اعلام کرده که تعداد آلبانی‌هایی که با قایق کوچک از دریای مانش به مقصد بریتانیا عبور می‌کنند ۹۵ درصد کاهش یافته و میزان اخراج آلبانیایی‌ها نیز دو برابر شده است.

استارمر همچنین از همکاری با آلبانی در شناسایی باندهای تبهکار و قاچاق انسان، کمک یک میلیون پوندی به پزشکی قانونی آلبانی و همچنین استفاده از پهپادهای بریتانیایی توسط پلیس آلبانی برای به دام انداختن قاچاقچیان انسان از مسیر بالکان خبر داد.

این نشست خبری و تایید ایجاد مراکز اخراج چند روز پس از ارائه طرح جنجالی تازه دولت کارگری برای محدود کردن مهاجرت و همچنین سخت‌گیری‌های بیشتر در زمینه اعطای اقامت دائم و مهاجرت، با واکنش‌های بسیاری در پارلمان بریتانیا روبرو شده است.

استارمر می‌گوید پروژه گروه اقدام مشترک مهاجرتی و گسترش آن به بالکان سبب کاهش قابل ملاحظه‌ای در زمینه مهاجرت غیرقانونی به اروپای غربی و بریتانیا که مقصد بسیاری از این مهاجران است، خواهد شد.

از ابتدای سال میلادی جاری میزان مهاجران غیرقانونی که با عبور از دریای مانش خود را به بریتانیا رسانده‌‌اند به بیش از ۱۲ هزار نفر رسیده، سالیانه دهها نفر در طول این مسیر خطرناک جان خود را از دست می‌دهند.
+13
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.