دونالد ترامپ در دیدار با احمد الشرع خواستار پیوستن سوریه به پیمان صلح با اسرائیل شد

 عکس یادگاری احمدالشرع (نفر اول از راست) رهبر جدید سوریه با دونالد ترامپ (نفر اول از چپ) رئیس‌جمهور آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستانرئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت در عربستان سعودی با رهبر جدید سوریه که زمانی از رهبران شورشی بود، دیدار کرد و از احمد الشرع خواست تا به پیمان صلح با اسرائیل بپیوندد.

دونالد ترامپ گفت که ارتباط با سوریه به اصرار محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، صورت گرفته است.

او درباره این کشور گفت: «دولت جدیدی وجود دارد که امیدواریم موفق شود» و افزود: «من می‌گویم موفق باشید، سوریه. چیز خاصی به ما نشان بدهید».
نشست رهبران دو کشور پشت درهای بسته برگزار شد و خبرنگاران اجازه نداشتند شاهد گفت‌وگوهای آن‌ها باشند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، از طریق ویدئو کنفرانس به نشست ترامپ، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، و احمد الشرع پیوست. ترکیه حامی اصلی حکومت الشرع و شورشیان تحت رهبری او بود.
کاخ سفید بعداً اعلام کرد که این جلسه کمی بیش از نیم ساعت طول کشید.
درخواست برای پیوستن سوریه به پیمان صلح با اسرائیل
یک سخنگوی کاخ سفید گفت که آقای ترامپ از احمد الشرع خواست تا سوریه به پیمان ابراهیم با اسرائیل بپیوندد.

«پیمان ابراهیم» در دور اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به اجرا گذاشته شد و در قالب این طرح، چهار کشور امارات متحده عربی، بحرین، سودان و مراکش با اسرائیل پیمان صلح امضا کردند.

دونالد ترامپ در پی بازگشت به قدرت در ژانویه گذشته اعلام کرد که پیمان‌های صلح ابراهیم را گسترش خواهد داد و مایل است که عربستان سعودی نیز بخشی از این توافقات باشد.

رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار روز چهارشنبه خود با احمد الشرع همچنین خواستار اخراج «تروریست‌های فلسطینی» از خاک سوریه شده است.

به گفته سخنگوی کاخ سفید، رئیس‌جمهور موقت سوریه نیز به ترامپ گفته که خواهان سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در بخش نفت و گاز سوریه است.

این دیدار که در حاشیه نشست رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس انجام شد، نشان‌دهنده چرخش بزرگی از رویدادها برای سوریه است که پس از ۵۰ سال حکومت آهنین خانواده اسد، در حال تجربه تغییرات چشمگیری است.

رئیس‌جمهور آمریکا یک روز پیش از این دیدار وعده لغو تحریم‌های سوریه را داد. انتشار این خبر موجی از شادمانی را در این کشور به دنبال داشت.

خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) با انتشار عکس‌ها و ویدئوهایی گزارش داد که به دنبال اعلام تصمیم ترامپ برای لغو تحریم‌ها، مردم شهرهای مختلف این کشور اواخر شامگاه سه‌شنبه به خیابان‌ها ریختند و شادمانی کردند.
در پی اعلام دونالد ترامپ، مبنی بر لغو تحریم‌های این کشور علیه سوریه، صدها نفر از شهروندان سوری در شهرهای مختلف این کشور به خیابان‌ها آمدنداسعد الشیبانی، وزیر خارجه حکومت سوریه، از تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا با عنوان «شروع جدیدی» در مسیر بازسازی سوریه یاد کرد.

شورای همکاری خلیج فارس و شماری از کشورهای عربی از تصمیم آقای ترامپ برای لغو تحریم‌های سوریه استقبال کرده‌اند.

آقای ترامپ قرار است روز چهارشنبه در دومین مرحله از سفر خود به سه کشور عربی حاشیه خلیج فارس، وارد قطر شود.

رئیس‌جمهور ایالات متحده پیش از عزیمت به قطر در نشست مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس در ریاض شرکت کرد.

شورای همکاری خلیج فارس شامل کشورهای عربستان، بحرین، امارات متحده عربی، قطر، عمان و کویت است.

آقای ترامپ در اولین روز سفر منطقه‌ای خود روز سه‌شنبه وارد ریاض شد و امضای توافق ۱۴۲ میلیارد دلاری با عربستان، سخنان او درباره ایران، و همچنین وعده غافلگیر کننده‌اش درباره لغو تحریم‌های سوریه از مهم‌ترین نکات برجسته این روز بود.
ایران «مخرب‌ترین نیرو در خاورمیانه»
آقای ترامپ روز سه‌شنبه در همایش تجاری در ریاض، از ایران با عنوان «مخرب‌ترین نیرو در خاورمیانه» یاد کرد و گفت که رژیم ایران «رنجی غیرقابل تصور در سوریه، لبنان، غزه، عراق، یمن و فراتر از آن» به بار آورد.

او در عین حال گفت که از «دشمنی‌های دائمی» خوشش نمی‌آید و از تهران خواست که بر سر برنامه هسته‌ایش با واشینگتن به توافق برسد.

آقای ترامپ افزود: «اگر رهبران ایران این شاخه زیتون را رد کنند و به حمله به همسایگان خود ادامه دهند، ما چاره‌ای جز اعمال فشار حداکثری شدید نخواهیم داشت و صادرات نفت ایران را همانند گذشته به صفر خواهیم رساند.»

در همین حال شبکه فاکس نیوز ویدئوی جدیدی از دونالد ترامپ منتشر کرد که بامداد سه‌شنبه هنگام عزیمت او به عربستان ضبط شده است.
آقای ترامپ به این شبکه تلویزیونی می‌گوید: «ایران ورشکست شد چون من [در دور اول ریاست‌جمهوری] تحریم‌های ثانویه اعمال کردم.»

او با تاکید بر اینکه «آنها برای حماس پول نداشتند، برای حزب‌الله پول نداشتند» بار دیگر دولت جو بایدن را متهم کرد که «اجازه داد آنها خیلی ثروتمند شوند».
قرارداد ۱۴۲ میلیارد دلاری با عربستان
دونالد ترامپ و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، توافقنامه‌ای در زمینه‌های انرژی، دفاع، معدن و حوزه‌های دیگر امضا کردند.

کاخ سفید با اعلام اینکه ایالات متحده با فروش بسته تسلیحاتی به ارزش حدود ۱۴۲ میلیارد دلار به عربستان موافقت کرد، آن را «بزرگترین توافقنامه همکاری دفاعی» واشینگتن تاکنون خواند.

در برگه اطلاعاتی کاخ سفید تنها گفته شده که این توافق‌نامه شامل معاملات با بیش از دوازده شرکت دفاعی ایالات متحده در زمینه‌هایی از جمله دفاع هوایی و موشکی، نیروی هوایی و فضا، امنیت دریایی و ارتباطات است.

با این حال مشخص نیست که این قرارداد شامل فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان هم می‌شود یا خیر.

محمد بن سلمان در دیدار با ترامپ گفت که مجموع سرمایه‌گذاری عربستان در ایالات متحده می‌تواند با توافق‌های بیشتر به رقم یک تریلیون دلار برسد.
+104
رأی دهید
-11

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    برنامه های ۳۰ ساله رژیم ج ا در منطقه فقط در ۲ سال کاملا نابود شد و شکست کامل خورد،اتحاد اعراب پیش ترامپ و حرفهای ترامپ مقایسه تحقیرآمیز و تلخ وضع گذشته و حال ایران و عربستان، رفع تحریمهای سوریه ،دیدار احمد شرع با ترامپ ،شادیهای مردم سوریه در همه اینها این واقعیت کاملا مشهوده.رژیم محدود به داخل ایران و تقلا برای حفظ حاکمیت در داخل شده بجای توطعه و رویای صدور انقلاب شیعه به منطقه!
    6
    75
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    romano بسیجی هنوز هم در هپروت و آروزی بازگشت اسد و حزب الله و مقاومت هستی ؟ 😂😂
    7
    79
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران

    با یه نگاه به چهار رئیس جمهور اخیر آمریکا یعنی دو رئیس جمهور جمهوری خواه و دو رئیس جمهور دموکرات معلوم میشه که روسای کشورها حساب ویژه ای روی جمهوری خواهان دارند و یا به عبارتی جمهوری خواهان ابهت خاصی دارند. یعنی جور دابلیو بوش و ترامپ و مقایسه با روسای جمهور مماشات کار و سازشگر بی عرضه دموکرات یعنی حسین اوباما و بایدن.
    8
    59
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن

    آفرین به احمد الشرع . اگر همه عربها پیمان صلحی پایدار با اسرائیل منعقد کنند و همگی وفادار به پیمان صلح باشند ، .. ، در آقادایی مفعول عظما و دوره قابچینهاش خشک میشه و دیگه نمیتونن به بهانه مسخره مقاومت و دشمن دشمن ، پول و ثروت ایران رو در جائیکه ربط و دخلی به ایران نداره چپاول و صرف کنند ! از همه مهم‌ترین اسرائیل هم نمیتونه بیش از این مردم بیگناه رو به بهانه های مختلف سلاخی و همچنین زمین دزدی کُنه و میشینه سر جاش ! شاید در اونصورت خاورمیانه بعد از دهه ها نفس راحتی بکشه !!
    12
    44
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    چلیپا - جزایرسلیمان، جزایر سلیمان

    ددونالد تتتترامپ با بنسلمان و احمودولشرع هم دیدار کرد ولی با پخخمه پخملوی نه.ننگ برخاندانه پخملوی.
    77
    5
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران

    در سیاست آمریکا مهم اینه که دیکتاتورش چه دیکی مورد تایید آنها باشه و تروریستش چه تری مورد تایید آنها باشه وگرنه در کلیات که باید چپاول کرد هدف مقصوده (نفهمیدی بیشتر مطالعه کن). خلاصه سیاست آمریکا ما هدف نامحدود داریم جنگ نامحدود خواهیم داشت، فقط مثل اینکه مال شاه ما خار داشت. البته اون بنده خدا هم کاسه انگلیسیهای مفتخور چس‌خور رو تنگ کرد وگرنه مثل الان اگه تنها قدرت آمریکا بود شاه عزیز ما هم با آن توهین نمیرفت (شاهان زیادی آمدند و رفتند آن توهین به شاه نبود توهین به ملت ایران بود الان کف زن بی بی شدن). برای اینه ایرانی میگه آیت الله بی بی سی.
    63
    8
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران
    Momijii - توکیو، ژاپن
    دقیقا همینه باید همه چیز توسط خود ما روی درون متمرکز بشه.
    22
    6
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن
    romano - تهران، ایران
    بدبختی‌های ما ملت یکی دو تا نیست ! بفرض که این پسره ( تا الان که عالی بوده ) تا آخر برای یک توافق ،بهمراه عربهای دیگه با اسرائیل یک معاهده صلحی پایدار ، به امضاء برسونن و دست مفعول و رژیم از مداخله و دشمن تراشی با اعراب و اسرائیل کوتاه بشه ، مردم ما ، دل و جرأت و از خودگذشتگی براندازی این رژیم اهریمنی و تبهکار و به پای میز محاکمه کشوندن علیل وقیح و دیگر جنایتکارای رژیم رو ندارند !! مگر اینکه یک بیضه دار اسمی از داخل رژیم اقدام به سرنگونی کُنه ، که اونهم بعید به نظر میرسه !! اپوزیسیون هم که اسماً اپوزیسیون و رسماً خودبزرگ بین و منم منم هستند ، بدون هیچگونه گذشت و اتحاد و یکدلی و همگامی !!
    7
    20
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    romano - تهران، ایران
    مشخصه، از کسی که فن بوی و هوادار حزب الله و غزه و فلسطین و حتی پاکستانه ! چقدر نظراتت متمرکز در داخل و ایران هست،درست همونقدر که نظرات خامنه ای متمرکز بر ایران و مردمشه! تو یک اسلامگرا و مذهبی شدید شیعه هستی و اینجور کسی ایران براش معنی نداره،چون دنبال امت اسلام هستی.
    2
    22
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    romano - تهران، ایران
    تا اینجا که‌احمد الشرع منطقی و خوب کار کرده،مردم سوریه دوستش دارند و با ترامپ هم رابطه خوبی داره برقرار میکنه،به پاریس سفر کرده.کت شلوار و کراوات،محترم.به این میگن رویکرد دیپلماتیک و منطقی برای منافع کشور.نه جنگ طلبی و دخالتهای ضد ملی ج ا در همه جا.هرچند بعضی نیروهاش هنوز تفکر وحشی جهادی دارند اما خودش اینطور نبوده،پس چرا با این آدم دشمنی؟ و دائم داعشی خطابش میکنی و در رویای برگشت اسدی؟ به تو جه ربطی داره وقتی مردم سوریه اون رو میخوان؟ اینجاست که مزدور نظام بودن و تفکر صدور انقلاب داشتنت معلوم میشه.
    1
    23
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران

    Momijii - توکیو، ژاپن
    چیزی اصلا به اسم اپوزیسیون وجود نداره یک عده پیرن که باید به فکر قبر جا باشن برای خودشون یک عده‌ هم که فاند بگیرند. اپوزوسیون برنامه داره متفکر داره هنرمند داره آدمهای فداکار داره (از خودت سوال کردی اسانلو چرا خودش رو قاطی اینها نکرده؟). اسرائیل به همان بیماری ج ا دچاره و با رفتن بی بی یک دوره جدید شروع میشه. در مورد شجاعت اصلا باهات موافق نیستم. ببین این یک دیکتاتوری نظامی نیست که هرکی نظامیه بگیم دشمنه. این تغییر نیاز داره اول جنگ رو از خانواده شروع کنی که مردم سالیان ساله شروع کرده‌اند. با اطلاع اندک من هیچ ملتی در تاریخ به اندازه ایرانیها برای آزادی داخلی و حفظ مرزهاش مبارزه نکرده. ایرانیها خیلی شجاع و پیشرو هستند ولی برای کشتن خودی دستشون میلرزه چون متمدن‌ترند. پروسس کشتن خودی اینه یک احمق کم اطلاع نیاز داری دوم یک ایدولوژی مقدس (هرچی) سوم وعده. ایرانی حتی یک گارگر معمولی اش هم شعر حافظ رو دوست داره یا حداقل احترام میزاره برای این در مورد اون فرمول کشتار مخصوصا خودی همیشه دانسته‌های فرهنگیش رو با فرمول کشتار مقایسه میکنه. اصلا دقت کنی هرجا فرهنگ ایران قویه کشتار کمتره تاجیکستان.
    34
    0
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران

    Momijii - توکیو، ژاپن
    سرت رو درد نیارم یک نسلی به این فرمول ایرانی اضافه شده خیلی ترکیب سمیه. این نسل جدید زندگی رو بر ایدولوژی برتری میده اما اتفاقا بسیار ایرانیه حتی میلشون نسبت به پدران به شکوه ایران در تاریخ بیشتره.بخوام مقایسه کنم مانند نسل بعد از جنگ ژاپن که سرخورده بود یک خرابه بزرگ هم رو دستش مانده بود ولی زندگی رو بیشتر دیوانگیهای ایدئولوگ گذشته میخواست. الان اونجاییم میدانم چه دردی در قلبتان دارید اما بهتر است پشتیبان ملت و جوانانمان باشیم و زندگی کوتاه را از دست ندهیم. رژیم ملایان که زمان خمینی برای زنی که در جواب مصاحبه گفت الگوی من در زندگی اوشین است حکم تکفیر صادر کرد به اینجا رسیده التماس برای اقلیت قدرت میکند. چرا فکر میکنید ما در سال ۵۷ از افغانها بالاتر بودیم از آن دگماتیزم طالبانی رسیدیم اینجا. کجای تاریخ در کدام ملت همچین تغییری را در این زمان کوتاه سراغ دارید. باید از دنیا ببریم و فقط روی کشور خودمان متمرکز شویم ما به تغییر در درون احتیاج داریم نه بیرون. این بازیهای اسرائیل غیره حتی این مذاکرات برای بقای خادم محبوبشان است. اسرائیل در سوریه بیشتر از غزه اشغال کرده چه چیز از ج ا بهتر؟
    32
    0
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان

    فقط به جای حرف مفت زدن و شعارها پوچ و تو خالی‌ ناشی‌ از ۵۷ به دو پرسش پاسخ اگر قادر هستید. نقل قول هم از کسی‌ نمی‌‌کنم از خودتان که اینقدر خود را جر می‌‌دهید. گفتید اگر ما در سوریه نجنگیم دختران ایران را به کنیزی می‌‌گیرند. یک سال از که شما را با لگد بیرون انداخته. چه کسی‌ بجز گشت ارشاد به زنان این سرزمین تعرض کرد ؟دوم گفتید خدا را شکر کنید که مثل سوریه نشدید. حالا که توسعه و پیشرفت سوریه را می‌‌بینیم , در کمتر از یک سال آرزوی ما ایرانی‌‌ها شده.ترامپ فاشیست است و امپریالیست ؟ ترامپ خواب وحشت شما همه از دم شده.شما ابلیس‌ها ۵۷ و شرکا آخوند ها. . .
    4
    28
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن
    romano - تهران، ایران
    از شورش پنجاه و هفت تا امروز نزدیک به نیم قرن گذشته ! چندین نسل عوض شده ، به همراهش پیشرفتهای تکنولوژیکی ! طرز فکر جوان مملکت ، طرز فکر پنجاه و هفتی و چپول و مذهبی و روشنفکر نما ( قشری و بسته ) نیست ! برای جوان مملکت ، دنیا با اعجاز فضای مجازی کوچکتر و کوچکتر شده ! شما نمیتونی تاریخ سلحشوریها و از خود گذشتگیها و آرمانگراییهای گذشته را با طرز فکر و دنیای جوان امروز مملکت پیوند بزنی ! دلیلش هم مهاجرتها و تبعید خودخواسته جامعه ایران ، خصوصاً جوانها و تحصیل‌کرده های مملکت هست ! اینها فکر میکنند که مگر ما چقدر عمر میکنیم که بخواهیم خودمون رو در این فضای مسموم تباه کنیم و چاره را در مهاجرت می بینند ! اینطور که گفتی دیکتاتوری نظامی بر مملکت حاکم نیست ، مگر همه چیز ، از اقتصاد و سیاست تا پیش پا افتاده ترین امور مملکت در دست و کنترل سپاه نیست !؟ این در واقع یک دیکتاتوری نظامی با چاشنی مذهب هست !! بهمین دلایل تنها باید امید داشت که اینها از داخل خودشون به بن بست برسند و سرنگون بشن ، که اونهم با مماشات قدرتهای جهانی خصوصاً غرب که خواهان ادامه حیات رژیم هست محال به نظر میرسه !
    11
    6
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۹
    sabbas - لندن، انگلستان
    سید علی چلاق یعنی یه احمق یه مزدور و یه هرومزاده ضد ایران و ایرانی. یه بی غیرتی که این شکست ننگینی که نتیجه اش اواره گی میلیون ها مردم فلسطینه براش مهم نیست. یه حیوان.
    1
    10
    ‌چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.