دستدادن دیپلماتهای زن عربستان با ترامپ زیر دوربین رسانهها
+33
رأی دهید
-4

در دیدار امروز ترامپ با مقامهای ارشد در عربستان، حضور اندک و معدود زنان دیپلمات این کشورها توجه دوربین رسانهها را به خود جلب کرده بود. به ویژه سفیر این کشور در آمریکا که از همان فرودگاه به استقبال ترامپ آمده بود و در دیداری که جمعی از مردان عربستان با لباسهای سنتی خود گرداگرد ترامپ نشسته بودند، تنها زن حاضر در آن جلسه از سوی هیات دیپلماتیک عربستان بود. هیات آمریکایی نیز با تعداد محدودی از زنان به عربستان سفر کرده بود.
عربستان سعودی سالها بهعنوان کشوری با محدودیتهای شدید برای زنان شناخته میشد. زنان این کشور تا سال ۲۰۱۸ از حق رانندگی محروم بودند و بسیاری از کنشگران زن بهدلیل تلاش برای احقاق حقوق پایهای خود، از جمله مشارکت در کمپینهای اجتماعی، بازداشت و زندانی شدند.
با وجود این ساختار سنتی، تحرکات سیاسی و روابط فزاینده با غرب زمینهساز حضور معدودی از زنان در موقعیتهای رسمی شده است. نمونه برجسته آن، انتصاب امیره ریما بنت بندر آل سعود بهعنوان نخستین سفیر زن عربستان در آمریکا است.
ریما بنت بندر؛ نماد دیپلماسی نوین عربستان
در سال ۲۰۱۹، ریما بنت بندر بهعنوان سفیر عربستان در ایالات متحده منصوب شد؛ اتفاقی تاریخی در کشوری که مشارکت زنان در عرصههای عمومی همچنان محدود است. او دختر شاهزاده بندر بن سلطان، سفیر سابق در واشینگتن و رئیس پیشین شورای امنیت ملی عربستان است. تحصیلات او در رشته مطالعات موزه و طراحی در دانشگاه جورج واشینگتن انجام شده است.

دیپلماسی و فقه: دست دادن زن و مرد در عربستان و ایران
با آنکه فقه وهابی حاکم بر عربستان تماس فیزیکی زن و مرد نامحرم را جایز نمیداند، در سالهای اخیر و بهویژه در محافل دیپلماتیک، موارد استثنایی از دست دادن میان دیپلماتهای زن سعودی و مقامهای مرد غربی دیده شده است. این موارد همچنان در جامعه سعودی حساس تلقی میشوند.

برای نمونه تمامی سیاستمداران مرد و زن ایرانی قادر نیستند با هیچ مقام غیرهمجنسی دست بدهند. سفرهای دیپلماتیک رهبران سیاسی به افغانستان و سوریه پسا بشار اسد نیز نشان از آن دارد که در میان رهبران سیاسی آن کشورها نیز رویه مشابهی در دستور کار است.

بر اساس گزارشهای منتشرشده در مارس ۲۰۲۵، بیش از ۷۸ هزار زن سعودی در سال ۲۰۲۴ در سمتهای مدیریتی ارشد مشغول به کار بودهاند. این رشد چشمگیر فراتر از اهداف تعیینشده در سند چشمانداز ۲۰۳۰ است.
در سال ۲۰۲۳، ۱۷۰۷ زن عربستانی توانستند در پستهای کلیدی بازار کار حضور داشتند. از سال ۲۰۱۳، ۳۰ زن در شورای مشورتی عربستان عضویت دارند، معادل بیست درصد از کل اعضای این شورا.
همچنین تا سال ۲۰۲۳، ۶ زن بهعنوان سفیر در کشورهای مختلف از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا منصوب شدهاند.
مشارکت اقتصادی و کارآفرینی زنان
تا سهماهه سوم سال ۲۰۲۴، ۳۶٫۲٪ از زنان سعودی در بازار کار فعال بودهاند. در سال ۲۰۲۳، بیش از نیم میلیون زن کسبوکار خود را ثبت کرده و بیش از ۴۴۹ هزار زن دیگر نیز نفر مجوزهای فریلنسری دریافت کردهاند.
با این حال زنان عربستان همچنان با چالشهایی در زمینه دستیابی به پستهای تصمیمسازی و رهبری کلان در این کشور مواجه هستند.
۳۶

Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
محمد بن سلمان خوب متوجه شده که بخواهد اسلام را خوب اجرا کند هیچ وقت پیشرفت نخواهند کرد
3
38
سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۳
۲۵

راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
اینکه چیزی نیست.ما هم جمیله عدم الهدا را داریم که در زبان انگلیسی سرآمد همه فیلسوفان است کسانی که سخنرانی اش را به زبان انگلیسی شنیده اند میگویند سلیس صحبت کردن او به زبانهای انگلیسی آمریکایی و فرانسه آلمانی و ایتالیایی زبانزد است
6
5
سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۳
۱۰۸

Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
البته حضرت امام فرمودند یک دست دادن به باجناق مستحب است و باعث گشایش کار مؤمن می شود.
2
15
سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۴
۵۰

Nagonsar - مونیخ ، آلمان
محمد لن سلمان میخواد بگه این چرندیاتی که اخوندها ی صیغهزاده شیعی و بچه بازهای وهابی به خورد ملت میدن اسلام تیست بلکه طاعون است. بیچاره شاه هم اینو شروع کرد ولی نتیجش چند تا .....
1
8
چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶