تن‌تن؛ ماجراجوی همیشه نوجوان

العربیه: مجموعه کتاب‌های کمیک‌ استریپ «تن‌تن»، اثر نویسنده و تصویرگر بلژیکی ژرژ رمی با نام مستعار «اِرژه»، یکی از موفق‌ترین و ماندگارترین آثار کودکانه غیرابرقهرمانی قرن بیستم به شمار می‌رود.

نخستین داستان آن با عنوان «تن‌تن در شوروی» در سال 1929 در ضمیمه کودکان روزنامه‌ای کاتولیک منتشر شد و به‌سرعت محبوبیت جهانی یافت. با گذشت نزدیک یک قرن، بیش از 100 میلیون نسخه از این کتاب‌ها به 58 زبان ترجمه شده و سالانه حدود سه میلیون نسخه به فروش می‌رسد.

با آغاز جنگ جهانی دوم و اشغال بلژیک، ارژه به همکاری با روزنامه تحت کنترل‌ نازی‌های «لو سوار» تن داد، و چند داستان تن‌تن را با مضامین تبلیغاتی منتشر کرد، که بعدها موجب اتهام همکاری او با نازی‌ها شد. با این حال، شخصیت محبوب «کاپیتان هادوک» در همین دوره به وجود آمد.

پس از جنگ جهانی، کمیک‌ها در قالب کتاب‌های رنگی منتشر شدند، و ارژه در حالی که با بحران‌های شخصی و اتهامات سیاسی دست‌وپنجه نرم می‌کرد، برخی از بهترین آثار مجموعه داستان‌های تن‌تن مانند «سفر به ماه»، «ماجرای تورنسل»، «پرواز 714»، و «تن‌تن در تبت» را خلق کرد.

تن‌تن که پسری همیشه نوجوان و بدون هیچ نشانه‌ای از بلوغ جنسی یا تغییر ظاهر است، بازتابی از باورهای کاتولیکی، عشق به پیشاهنگی، و فانتزی‌های ماجراجویانه دوران کودکی ارژه است.

طراحی کمیک‌ها با سبک خط روشن، پژوهش‌های دقیق درباره مکان‌ها و فناوری‌ها، و بهره‌گیری از مدل‌های واقعی وسایل نقلیه موجب برجسته شدن آثار ارژه شد، اگرچه خود او هرگز به مکان‌های داستان‌ها سفر نکرد.

شخصیت‌های کمکی مجموعه داستان‌های تن‌تن همچون کاپیتان هادوک دائم‌الخمر و خالی‌بند، پروفسور تورنسل نابغه گیج، بیانکا کاستافیوره خواننده بدصدای اپرا، و کارآگاهان دوقلوی بدشانس دوپون، جنبه طنز ماجراهای تن‌تن را به شدت افزایش دادند و آنها را محبوب‌تر کردند.

ارژه در سال 1983 در بروکسل درگذشت و میراثی شامل 23 داستان تن‌تن به جا گذاشت که هنوز الهام‌بخش فرهنگ عامه است. با این حال، طی سال‌های اخیر، آثار ارژه به ‌دلیل دیدگاه‌های استعمارگرایانه و نژادپرستانه (مثل مورد «تن‌تن در کنگو») تا حدودی زیر سؤال رفته‌اند.
+12
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.