ترامپ می‌گوید تنها «برچیده شدن کامل» برنامه هسته‌ای ایران را می‌پذیرد

رادیو فردا: رئیس جمهور ایالات متحده تاکید کرد که هدف او جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و «برچیده شدن کامل» برنامه هسته‌ای تهران است؛ او در عین حال گفت که پذیرای شنیدن دیدگاه مطرح شده درباره «برنامه غیرنظامی هسته‌ای» ایران است.

دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای که شامگاه یکشنبه ۱۴ اردیبهشت از شبکه ان‌بی‌سی پخش شد گفت هدف از مذاکرات با تهران برچیده شدن برنامه هسته‌ای ایران است.

آقای ترامپ در پاسخ به این پرسش مجری که آیا «برچیده شدن کامل» برنامه هسته‌ای ایران تنها چیزی است که قبول خواهد کرد گفت: «بله، این تمام چیزی است که من قبول می‌کنم.»

او در عین حال افزود: «حالا یک نظریه جدید مطرح شده است؛ اینکه به ایران اجازه داده شود "غیرنظامی" داشته باشد. یعنی برق تولید کند.»

آقای ترامپ با بیان اینکه «آنها این همه نفت دارند، چه نیازی به آن [برنامه هسته‌ای برای تولید برق] دارند؟» در عین حال گفت کشورهای دیگری هم هستند که «به دنبال انجام کاری هستند، و نفت زیادی هم دارند».
تهران و واشینگتن در هفته‌های اخیر سه دور مذاکرات هسته‌ای برگزار کرده‌اند و دور چهارم این مذاکرات که قرار بود شنبه ۱۳ اردیبهشت برگزار شود به تعویق افتاد.

وزیر خارجه عمان که میانجیگری این مذاکرات را بر عهده دارد علت این تعویق را مسائل فنی و «لجستیک» اعلام کرده است.

وزارت خارجه ایران نیز با انتقاد از تحریم‌های جدید آمریکا علیه تهران، در بیانیه‌ای نوشت که همچنان متعهد به «مسیر دیپلماسی و ادامه مذاکرات» است اما «رویکردهای مبتنی بر تهدید و فشار» را بر نمی‌تابد.

در هفته‌های گذشته برخی مقام‌های دولت آقای ترامپ بر «برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای ایران» تاکید کرده‌اند.

ایران همواره گفته است حق غنی‌سازی اورانیوم را قابل مذاکره نمی‌داند و در تازه‌ترین مورد نیز عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، گفت که تهران بر اساس معاهده ان‌پی‌تی حق غنی‌سازی اورانیوم را دارد.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، چند روز پیش گفت اگر ایران می‌خواهد برنامه غیرنظامی هسته‌ای داشته باشد می‌تواند اورانیوم غنی‌شده را از کشورهای دیگر «وارد کند».

دونالد ترامپ در پاسخ به پرسش مجری درباره اظهارات مارکو روبیو گفت: «من چیز متناقضی نگفتم. گفتم که افراد درباره آن حرف می‌زنند. و این در مذاکرات چیزی کاملا تازه است. نظرم این است که چه نیازی به آن [برنامه هسته‌ای غیرنظامی] دارید؟ شما نفت زیادی دارید.»

رئیس جمهور ایالات متحده درباره مطرح شدن ایده برنامه هسته‌ای غیرنظامی گفت: «فکر می‌کنم که پذیرای شنیدن آن خواهم بود، به آن انرژی غیرنظامی می‌گویند اما انرژی غیرنظامی اغلب باید به جنگ نظامی منجر شود. و ما نمی‌خواهیم آنها سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

دونالد ترامپ همچنین بار دیگر گفت: «این یک معامله بسیار ساده است: من می‌خواهم ایران واقعا موفق، واقعاً عالی، واقعا فوق‌العاده باشد. تنها چیزی که نمی‌توانند داشته باشند سلاح هسته‌ای است.»

او افزود: «مردم ایران فوق‌العاده هستند؛ من فقط نمی‌خواهم که آنها سلاح هسته‌ای داشته باشند. چون دنیا نابود خواهد شد.»

ایران پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷ از برخی تعهدات هسته‌ای خود ذیل این توافق عدول کرد و غنی‌سازی اورانیوم را تا ۶۰ درصد، بسیار نزدیک به سطح نظامی، افزایش داد.

گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که میزان ذخایر اورانیوم ایران در سال‌های اخیر به حدی رسیده که در صورت غنی‌سازی ۹۰ درصدی، برای ساخت شش بمب اتمی کفایت می‌کند.

ایران اتهام تلاش برای تولید سلاح هسته‌ای را رد کرده و گفته است برنامه هسته‌ایش مقاصد صلح‌آمیز دارد.
+90
رأی دهید
-23

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران

    ترامپ چپول سوز و سایبری سوز همچون بی بی نتانیاهوی کتلت ساز. راستی وعده انتقام قاسم چه شد؟ آهان، بعد از مذاکره تحقیر آمیز بی سابقه در تاریخ که از ترس بمب افکن B2 و F35 و.. مذاکره با قاتل قاسم؟ وعده کاظم چه شد؟ راستی سوخت موشک هم که ندارین چون در حمله سال گذشته اسرائیل نابود شدند و معلوم نیست چه تعداد سپاهی هم در آن منطقه مثل قاسم کتلت شدند و در انفجار مشکوک بندرعباس هم سوخت موشکها دوباره نابود شدند هر چند شاید این هم کار اسرائیل باشه.
    4
    25
    دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران

    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
    آقا ما سوختیم هرچی تو گفتی درست به اربابت بگو بزنه کار رو تمام کنه پیر شدی بخدا. لعنت بر آدم کش چه ملا چه اسرائیلی چه از هر فرقه دیگر.
    23
    3
    دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
    romano - تهران، ایران
    نیاز به گفتن من نیست فقط منتظر بمون و در ضمن کسانی پیر میشن که مرتب شکست میخورن و البته تحقیر.‌ بزرگوار. آدم کشتن ها متفاوتند و گاهی باید آدم ....تا امنیت داشته باشی خصوصا آدمهایی که اعتقادات مذهبی دارند و فکر میکنند به بهشت میروند را باید با شدت و تحقیر امیز ...... جریان نصرالله که دیدیم تا مدتها قدرت نداشتند جسدش را بیرون بیارن و جریان هنیه و سنوار هم دیدیم هر کدام میشه فیلم ساخت براش و البته پیجرها هم که میشه سریال کمدی ساخت و مردم را شاد کرد.
    4
    16
    دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.