عوارض سوء مصرف ویتامین B۱۲

العربیه: با آن‌که ب ۱۲ یک ویتامین ضروری است که نقش کلیدی در عملکرد اعصاب، تشکیل گلبول‌های قرمز و دارد و در اغلب کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا که با کمبود آفتاب روبرو هستند مردم بطور خودسرانه از آن استفاده می‌کنند اما مصرف بیش از حد بخصوص در دوزهای بالا می‌تواند عوارض جانبی مضری به بارآورد از جمله:
اختلالات دستگاه گوارش
به ویژه به شکل مکمل‌ها، می‌تواند در برخی افراد باعث مشکلات گوارشی خفیف از جمله حالت تهوع، نفخ و اسهال شود که با مصرف مداوم در دوزهای بالا، ادامه پیدا می‌کنند. برای کاهش این عوارض، توصیه شده که مکمل‌های غذایی باید همراه با غذا صرف شوند.
آکنه
جوش‌های پوستی و آکنه یکی از عوارض شایع مصرف بیش از حد ویتامین ب ۱۲ هستند. سومصرف این ویتامین می‌تواند سبب تغییرات هورمونی یا تغییر در میزان باکتری‌های پوست شوند که با تحریک سطح پوست میزان جوش یا آکنه به ویژه در صورت و پشت را افزایش می‌دهد.
سرگیجه و سردرد
برخی افراد پس از مصرف دوزهای بالای ویتامین برخی از افراد پس از مصرف بیش از حد ب ۱۲ دچار سردرد یا سرگیجه می‌شوند که حدس زده می‌شود به دلیل واکنش عصبی به افزایش بیش از حد ب ۱۲ باشد که مربوط به تغییرات ناگهانی در فشار خون می‌شود .
واکنش‌های آلرژیک
در مواردی برخی افراد واکنش‌های آلرژیک به مصرف بیش از حد ب ۱۲ نشان داده‌اند که شامل خارش، تورم و سایر اختلالات پوستی و حتی تنفس شده است. در اغلب این موارد این واکنش‌ها مربوط به تزریق ب ۱۲ بوده است که در این صورت باید با پزشک متخصص در این مورد مشاوره شود.
وخامت وضع کلیه
افراد مبتلا به بیماری کلیوی باید در مصرف دوزهای بالای ویتامین ب ۱۲ احتیاط به خرج دهند. برخی مطالعات نشان داده‌اند که ویتامین ب ۱۲ بیش از حد در افرادی که کلیه آنها عملکرد خوبی ندارد تجمع یافته و سطح کارآیی آن را پایین می‌آورد.
تداخل با سایر داروها و دوران قاعدگی
گذشته این موارد مصرف بیش از حد ب ۱۲ ممکن است با برخی داروها به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای مربوط به شیمی‌درمانی سازگار نباشد و این بیماران و همچنین کسانی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای هستند برای دریافت دوز مناسب ب ۱۲ باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.

برخی مطالعات اولیه همچنین نشان داده مصرف بیش از حد ویتامین ب ۱۲ در دوران قاعدگی همچنین می‌تواند در برخی از زنان ممکن است به بی‌قراری و تغییرات مود (خلق و خوی) دامن بزند با این حال مصرف مناسب و متعادل آن در برخی مطالعات دیگر در دوران قاعدگی توصیه شده است. مصرف ب ۱۲ در دوران بارداری و شیردهی نیز باید زیرنظر پزشک متخصص صورت گیرد.
+9
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.