یک مدیرعامل خدمات بندری ایران: «محموله خطرناک با نام کالای معمولی وارد بندر شده بود»

در پی انفجار مهیب در بندر شهید رجایی دستکم ۴۰ نفر کشته و بیش از یک‌هزار نفر مجروح شده‌اند
دویچه وله: یک مدیرعامل خدمات بندری ایران در مورد عامل انفجار مهیب در بندر شهید رجایی گفته است که محموله "بسیار خطرناک" منفجر شده در این بندر با عنوان "کالای معمولی" وارد و انبار شده بوده است.

یک مدیرعامل خدمات بندری ایران در مورد عامل انفجار مهیب در بندر شهید رجایی گفته است که محموله "بسیار خطرناک" منفجر شده در این بندر با عنوان "کالای معمولی" وارد و انبار شده بوده است.

سعید جعفری، مدیرعامل شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا می‌گوید، بر اساس آیین‌نامه بین‌المللی حمل و نقل کالاهای خطرناک، متولیان و عوامل حمل دریایی و خشکی، مکلف‌اند محموله‌های خطرناک را با ذکر گروه اصلی و فرعی آن و با ارائه فرم مشخصات ایمنی و قبل از ورود کالا به گمرکات اظهار کنند تا محموله‌های ورودی به بنادر مطابق با الزامات آیین‌نامه، بسته‌بندی و برچسب‌زنی شوند.

به گفته او بر همین اساس بنادر، محموله‌های خطرناک را به محوطه مخصوص نگهداری کالاهای خطرناک که در محدوده‌های خاص بندری طراحی و احداث شده‌اند، منتقل می‌کنند.

جعفری افزود: «متاسفانه ارزیابی اولیه و کارشناسی در خصوص حادثه روز گذشته بندر شهیدرجایی نشان می‌دهد که این سانحه تلخ درپی تکرار فاجعه‌آمیزِ اظهار خلاف واقع در خصوص کالاهای خطرناک و تحویل این کالاها بدون اسناد و برچسب‌های کالاهای خطرناک رخ داده است.»

این کارشناس می‌گوید: «قدرت و موج انفجار و شعاع تخریب و سایر مشخصه‌های انفجار روز گذشته، بیانگر محموله‌های به شدت خطرناکی بوده که براساس کنوانسیون FAL و قوانین و مقررات بندری بایستی توسط شرکت حمل‌کننده به صورت کتبی و رسمی به عنوان کالای خطرناک به بندر اظهار شود. این درحالی است که این محموله به عنوان محموله معمولی و غیرخطرناک اظهار و بسته‌بندی و تحویل بندر شده بود.»

پیشتر روزنامه نیویورک تایمز به نقل از فردی مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که به دلیل حساسیت موضوع امنیتی می‌خواسته ناشناس بماند، خبرداده بود که ماده منفجرشده در بندر رجایی شهر، "سدیم پرکلرات، یکی از اجزای اصلی سوخت جامد موشک‌ها بوده است".
+34
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    باز هم سپاه تروریستی و‌جنایتکار خامنه ای.
    2
    28
    یکشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.