انتصاب کسی که سابقه‌ای در زمینه مذاکرات هسته‌ای ندارد به ریاست هیئت فنی آمریکا در مذاکره با ایران

مایکل آنتون در دولت قبلی ترامپ عضو استراتژیک تیم سیاستگذاری او بوده استبی بی سی: وزارت خارجه آمریکا تایید کرده است که مایکل آنتون، مدیر برنامه‌ریزی سیاستگذاری این وزارتخانه، ریاست هیئت فنی ایالات متحده را در مذاکرات با ایران به عهده خواهد داشت.

تامی بروس، سخنگوی این وزارتخانه، در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت روز شنبه آینده (۲۶ آوریل، ششم اردیبهشت) اولین نشست کارشناسان فنی دو کشور در عمان برگزار خواهد شد.

نشریه پولیتیکو در آمریکا پیش‌تر خبر داده بود که آقای آنتون ریاست گروه کارشناسی و فنی آمریکا را در مذاکرات عمان به عهده خواهد داشت.

مایکل آنتون گرچه در دولت‌های قبلی مشاور امنیت ملی بوده است، اما نه سابقه‌ای در زمینه مذاکرات هسته‌ای دارد و نه قبل از سال ۲۰۲۵ در وزارت خارجه آمریکا سمتی به عهده داشته است.

ریاست هیئت مذاکرات را استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه به عهده دارد که خارج از وزارت خارجه آمریکا این ماموریت را هدایت می‌کند. گزارش شده که مایکل آنتون در دو جلسه قبلی مذاکرات همراه با آقای ویتکاف حضور داشته است.

رئیس هئیت ایرانی هم عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران است.

ششم اردیبهشت، سومین شنبه متوالی است که هیئت‌های ایرانی و آمریکایی مذاکره می‌کنند و اولین مذاکره در سطح کارشناسی است.

جلسه نخست در مسقط، پایتخت عمان و جلسه دوم در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد و جلسه سوم برای کارشناسان هم در مسقط خواهد بود.

هیئت کارشناسی و فنی قرار بود از چهارشنبه گذشته جلسه خود را آغاز کنند اما بعد اعلام شد که آنها از روز شنبه به مذاکرات می‌پیوندند.

بر اساس گزارش‌ها دولت ترامپ زمان لازم داشت تا هیئت فنی و کارشناسی مذاکرات را انتخاب کند.
بازگشت نویسنده «انتخابات پرواز ۹۳» به دولت ترامپ
مایکل آنتون ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ و با آغاز ریاست‌ جمهوری دونالد ترامپ، به عنوان سی و سومین مدیر ستاد برنامه‌ریزی سیاست‌گذاری وزیر امور خارجه ایالات متحده منصوب شد. آن ماری اسلاتر، جیکوب سالیوان و برایان هوک از جمله افرادی بوده‌اند که در دوره‌های پیشین این نقش را در وزارت خارجه به عهده داشته‌اند.

این سمت مستلزم تسلط بر مسائل امنیت ملی و خطرات تهدیدکننده ایالات متحده،‌ تعیین سیاست‌های کلی سیاست خارجی کوتاه و بلندمدت و همچنین مشارکت در نوشتن سخنرانی‌های رئیس‌جمهور است.

ریاست ستاد برنامه‌ریزی و سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا معمولا در برنامه و عملیات‌های مهم حضور دارد مثلا در زمان حمله موشکی آمریکا به سوریه در حمص در آوریل ۲۰۱۷ آقای آنتون در اتاقی در کنار سایر مقام‌های امنیتی و دونالد ترامپ نشسته بود.

او در مجموع ۹ سال در استخدام دولت فدرال آمریکا بوده است.

آقای آنتون حضور پر سر و صدایی در مطبوعات نداشته و بیشتر در پشت صحنه بوده است.

در سال ۲۰۱۶ او با نام مستعار مقاله‌ای جنجالی نوشت که به اعتقاد بسیاری به پیروزی آقای ترامپ در انتخابات کمک کرد. عنوان مقاله او «پرواز ۹۳ انتخابات» بود. اشاره او به پرواز شماره ۹۳ یونایتد در روز حمله ۱۱ سپتامبر بود.

بر اساس این مقاله، در این پرواز «مسافران با اطلاع از نیت هواپیماربایان با ورود به کابین باعث سقوط هواپیما در پنسیلوانیا شدند تا خسارات جدی‌تری به بار نیاورد.»

مایکل آنتون در آن مقاله ادعا کرده بود که اگر هیلاری کلینتون هدایت کشور را به دست بگیرد، آمریکا سقوط خواهد کرد. او گفته بود یا باید به کابین خلبان حمله کرد و به دونالد ترامپ رای داد، یا کشور به قهقرا خواهد رفت.

پیش از بازگشت به دولت ترامپ، آقای آنتون عضو ارشد موسسه کلرمونت بود و در آن تدریس می‌کرد. او همچنین در حال تحقیق برای نوشتن کتابی درباره وضعیت ایالت کالیفرنیا بود.
تصویری که کاخ سفید از روز حمله ۷ آوریل ۲۰۱۷ آمریکا به حمص در سوریه به رسانه‌ها داده است. مایکل آنتون (نفر سوم از سمت راست با عینک و پیراهن صورتی) در کنار سایر مقام‌های دولت و دونالد ترامپ در پالم بیچ فلوریدا در حال مشاهده حمله استاز بخش خصوصی به امنیت ملی
بر اساس اطلاعاتی که در وبسایت وزارت خارجه آمریکا ثبت شده، او همزمان استاد علوم سیاسی در کالج هیلزدیل بوده و دوره مجازی «سیاست خارجی آمریکا» را طراحی و تدریس کرده است. همچنین در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد امنیت ملی و فلسفه سیاسی درس می‌داده است.

همکاری او مختص کار با جمهوری‌خواهان از جمله پیت ویلسون، فرماندار سابق ایالت کالیفرنیا، رودی جولیانی، شهردار نیویورک و جرج بوش، رئیس‌جمهور آمریکا بوده است. در دولت اول دونالد ترامپ هم به عنوان معاون دستیار رئیس‌جمهور فعالیت داشته است.

او گرچه در وزارت خارجه کار نکرده و تجربه‌ای در زمینه مذاکرات هسته‌ای ندارد، اما در شورای امنیت ملی آمریکا به عنوان مشاور امنیتی رئیس‌جمهور کار کرده است.

در فاصله بین کار در دو دولت بوش و ترامپ او در بخش خصوصی و حوزه‌های رسانه و مسائل مالی فعالیت داشته است.

حالا آقای آنتون در راس گروهی است که قرار است با تیم کارشناسی ایران درباره جزئیات برنامه‌ هسته‌ای بحث و گفت‌وگو کند. آن هم در زمانی که از جانب دولت ترامپ سیگنال‌‌های متفاوتی در این باره شنیده شده است.

در آخرین واکنش مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، اعلام کرده که ایران باید غنی‌سازی اورانیوم را تحت هر توافقی با ایالات متحده متوقف کند و اورانیوم لازم برای یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی را از خارج وارد کند.

در حالی که ایران اعلام کرده است حق غنی‌سازی اورانیوم خود را غیرقابل مذاکره می‌داند و حاضر به کنار گذاشتن آن نیست.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای‌ این کشور صلح‌آمیز است و اعلام کرده که آماده است محدودیت‌هایی در این برنامه اعمال کند، مشروط بر اینکه تحریم‌های آمریکا لغو شود.
+5
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران

    فقط و فقط یک حرف. کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من.
    0
    21
    جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران
    آلمان نازی را با خاک یکسان کردند بسیاری از مراکز نظامی و تحقیقاتی با دانشمندانش نابود شدند اما در پروژه منهتن و بمب اتم ورنر فن براون و فرمی و استروگلد، رودلف و حدود ۱۶۰۰ دانشمند به آمریکا منتقل شدند (حتی برخی جنایات هولناک داشتند) دانش هسته‌ای چیزی نیست که شما از یک کشور بگیرید یا با بمباران متوقف کنید شما فقط به تاخیر میاندازید. برجام بهترین چیزی بود که آمریکا گرفت و قدرش را ندانست از آنزمان مذاکره بین ایران وقدرتها به مذاکره بین ایران و آمریکا تغییر یافته این یعنی برنامه هسته‌ای و موشکی ایران پیشرف داشته که به آن قدرت چانه زنی میدهد (باشه ما طرفدار رژیم تو هپروت شما). وظیفه افرادی مثل من سال ۵۷ اینه که بگن آقا این ملا شپشو رو کی خرجش رو تو فرانسه میده وظیفه شما اینه که بگید ای نامسلمون کافر. الان وظیفه ما اینه بگیم آقا اینها همش بلوفه آمریکا نه پولش و نه اجماع و قدرتش رو داره که با کشوری که ۱۰۰۰ سال با روم ۴۰۰ سال با روس و عثمانی و انگلیسی و پرتغالی نبرد کرده بجنگه، باز وظیفه شما اینه که عوض اینکه رژیم رو خفت کنید بگید ترامپ قهرمان بی بی میان سر مار رو میزنند. باشه تو درست گفتی
    22
    4
    جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    romano - تهران، ایران
    طبق معمول یک خط واقعیت مینویسی بعدش ۱۰ خط شعار و مزخرف و مرگ بر آمریکا.درسته بعد جنگ جهانی دانشمندهای هسته ای آلمان به آمریکا و روسیه رفتند و تکنولوژی هسته ای رو اونها به این دو کشور منتقل کردند.راستی خود اوپنهایمر و انیشتن هر دو اصالت آلمانی و یهودی داشتند.ولی آیا آلمان تونست این دانش رو برای خودش هم نگه داره؟
    1
    8
    جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    romano - تهران، ایران
    دانش هسته ای با حمله از بین‌ نمیره اما ساخت مجدد تاسیسات هزینه بسیار سرسام آور و همینطور خیلی زمان بره.و خیلی راحت باز میتونند با هزینه و زمان بسیار کم مجدد از بین ببرند.چرا صدام و بشار نتونستند مجدد برنامه هسته ایشون رو بعد از حمله اسرائیل به تاسیساتشون از سر بگیرن؟ (چه لطفی اسرائیل به ایران کرد، اگر نزده بود صدام حسین این عرب مسلمان خبیث ،بدون شک با بمب اتم به ایران حمله میکرد قبل از اینکه به اسرائیل حمله کنه) .درضمن شک نکن اگر تصمیم به حمله کرفته بشه،اسرائیل با نفوذ و توانایی عمیقی که داره ترتیب تغییر رژیم با حمایت مردم را هم خواهد داد تا این استخوان لای زخم ‌باقی نمونه.درباره نداشتن پول و توان نظامی آمریکا هم بهتره جوک نگی چون مرغ پخته هم خنده اش میگیره.
    0
    4
    جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.