تاثیر سریال «پایتخت» بر کاهش مصرف اینترنت در ایران
+6
رأی دهید
-3

بهزاد اکبری، در این پست بدون نمایش کامل نمودار ساعت پخش سریال پایتخت از شبکه یک را مشخص کرده است که در آن مصرف اینترنت به دلیل تماشای این سریال که با نام شخصیت اصلی آن «نقی معمولی» شناخته میشود به طرز محسوسی کاهش یافته است. نکته جالب در این نمودار ناقص آن است که در زمانی که در میانه سریال، آگهیهای تلویزیونی پخش میشوند، میزان مصرف اینترنت بار دیگر بالا میرود.

بر اساس آمار رسمی که سال گذشته منتشر شد میزان ترافیک اینترنت در ایران بطور میانگین حدود ۱۲ تربیت برثانیه بوده است اما برخی از کارشناسان ارتباطات این آمار که در دولت رئیسی منتشر شده را غیرواقع بینانه خواندند و میگویند برآورد میزان ترافیک حدود ۶ تربیت و حداکثر ۹ تربیت (با توجه به وقایع روز) برثانیه است.
در ایران حدود ۷۳.۵ میلیون نفر و نزدیک به ۸۰ درصد کل جمعیت کاربر اینترنت هستند که بیش از ۸۱ درصد آنها از فیلترشکن برای ورود به اینترنت استفاده میکنند. برخی تحقیقات نشان میدهند که حدود ۵۱ درصد از زنان و ۵۵ درصد مردان بطور فعال در در رسانههای اجتماعی حضور دارند و بیشترین جمعیت کاربران اینترنت در ردههای سنی ۲۵ تا ۳۴ (۱۶.۳٪) و ۳۵ تا ۴۴ سال (۱۸.۴٪) هستند.
اینستاگرام با ۷۰ درصد بیشترین میزان محبوبیت در بین کاربران رسانههای اجتماعی در ایران را دارد که پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱ در ایران فیلتر شده است. در مجموع بیش از ۸۲.۳ درصد کل ترافیک رسانههای اجتماعی بر روی موبایل در ایران در انحصار اینستاگرام است. پس از آن تلگرام همچنان بهرغم ممنوعیت چندین ساله یکی از پرکاربردترین رسانههای اجتماعی در ایران است که نه تنها تمام خبرگزاریهای داخلی در ایران در آن فعال هستند بلکه برخی از مقامات فعلی و پیشین جمهوری اسلامی نیز در آن کانالهای اختصاصی دارند.
مسعود پزشکیان و نزدیکان او با وعده رفع فیلتر اینترنت و رسانههای اجتماعی توجه برخی از جوانان را در انتخابات ریاست جمهوری گذشته جلب کردند اما پس از گذشت نزدیک به ۹ ماه این موضوع همچنان بدون راه حل باقی مانده است و تنها واتساپ که پیامرسانهای محبوب در ایران به شمار میرود از محاق ممنوعیت بیرون جسته است.
وبسایت «دیجیاتو» که به مسائل مربوط به ارتباطات میپردازد روز یکشنبه در گزارشی نوشت که در «اولویتهای امسال وزارت ارتباطات خبری از رفع فیلترینگ و بهبود کیفیت اینترنت نیست».
به نوشته این وبسایت: «رفع فیلتر از پلتفرمهای دیگر به آیندهای نامعلوم موکول شد؛ آن هم به قیمت تصویب مصوبهای محرمانه در شورایعالی فضای مجازی که طبق ادعای خبرگزاری مهر، بندهایی از آن به ارائه اینترنت طبقاتی با نام مستعار «ساماندهی اینترنت اقشار» و ارائه امتیازهای ویژه و انحصاری به پیامرسانهای داخلی مربوط است.» سرعت و کیفیت پایین اینترنت ثابت و موبایل در ایران که در مقایسه با بسیاری از کشورهای همسایه وضعیت بدتری دارد، سالها است که با اعتراض و انتقاد مخاطبان روبرو بوده است.
