والاستریت ژورنال: آمریکا در تلاش است ایران را به میز مذاکره مستقیم بکشاند
+22
رأی دهید
-4

مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم؟
مقامهای ایران در هفته گذشته بارها اعلام کردهاند تنها حاضر به مذاکره غیرمستقیم با دولت آمریکا هستند، اما دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز گذشته (پنجشنبه) تصریح کرد که مقامهای ایرانی خودشان خواهان مذاکرات مستقیم شدهاند.
یک مقام ارشد آمریکایی به والاستریت ژورنال گفته دولت ترامپ نمیخواهد درگیر مذاکرات غیرمستقیمی شود که دو طرف «برای ماهها در طبقات مختلف یک هتل پیام رد و بدل میکنند،» بلکه بهدنبال گفتوگوی مستقیم بین مقامات ارشد دو کشور است. این روزنامه یادآور شده که در دوران جو بایدن، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، نیز مذاکرات غیرمستقیم میان آمریکا و ایران انجام شد و تهران حاضر به گفتوگوی مستقیم نبود.
ریچارد نفیو، از مقامهای ارشد دولت پیشین آمریکا در مذاکرات با ایران، به والاستریت ژورنال گفته ایران همواره تلاش دارد با بهرهگیری از مذاکرات، فشارها را کاهش دهد و برنامه هستهای خود را حفظ کند. او گفته مقامهای ایرانی سعی میکنند از موقعیتی که آنها را به پاسخ «بله» یا «نه» وادار کند، دوری کنند و بهدنبال راهسومی هستند که زمان و فضا بخرند.
به گزارش والاستریت ژورنال، استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، احتمالاً بخشی از تیم مذاکرهکننده با ایران خواهد بود، هرچند هنوز تیم رسمی یا مکان مذاکرات مشخص نشده است. رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرده که خواهان راهحل دیپلماتیک است، اما در روزهای اخیر ایران را تهدید کرده که در صورت عدم توافق، هدف «بمباران بیسابقهای» قرار خواهند گرفت.
«حمایت روزافزون مقامهای اسرائیلی از حمله مستقیم به ایران»
این روزنامه در ادامه نوشته اسرائیل در حملات اخیر خود بخش زیادی از پدافند هوایی ایران را از بین برده و نیروهای متحد ایران در منطقه را تضعیف کرده است؛ موضوعی که ممکن است تهران را به امتیازدهی در موضوع هستهای وادار کند.
به نوشته والاستریت ژورنال، در اسرائیل این باور بیش از پیش تقویت شده که میتوان تأسیسات هستهای ایران را بهطور مستقیم هدف قرار داد. یک مقام پیشین وزارت دفاع آمریکا به این روزنامه گفته حملات هوایی مشترک آمریکا و اسرائیل میتواند خسارت جدی به تأسیسات هستهای ایران وارد کند، اما اگر ایران تلاش به بازسازی برنامهاش کند، این حملات باید هر 9 تا 12 ماه تکرار شوند.
در همین حال، به نوشته این روزنامه، ایران نیز ابزارهای فشار خاص خود را دارد. مقامات و کارشناسان معتقدند تهران اکنون بیش از هر زمان دیگری به ساخت سلاح هستهای نزدیک شده و در صورت تصمیمگیری، تنها چند ماه با این هدف فاصله دارد. ایران در حال حاضر ماهانه بهاندازه یک سلاح هستهای، اورانیوم با غنای بالا تولید میکند که میتواند بهسرعت به سوخت مناسب برای بمب اتمی تبدیل شود.
مقامات ایرانی هشدار دادهاند در صورت حمله آمریکا، با زرادخانه بزرگ موشکی خود، اسرائیل و نیروهای آمریکایی در منطقه را هدف خواهند گرفت.
والاستریت ژورنال همچنین به نقل از مایکل سینگ، عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا، مینویسد ضربالاجل ترامپ فشار را نهتنها علیه ایران، بلکه بر واشینگتن نیز وارد میکند و ممکن است دولت آمریکا ناچار شود به تصمیمی درباره اقدام نظامی برسد؛ تصمیمی که احتمالاً تلاش دارد از آن خودداری کند.
۴۸

garadagh - استکلهم، سوئد
این حرف جدیدی نیست؛ ترامپ از اول هم همین رو میگفت که توافق اوباما با ایران بد بوده و باید توافق جدیدی ببندن. اما سوال اینجاست که مثلث ایران، آمریکا و اسرائیل. رِژیم ایران آیا آرمان نابودی اسرائیل را فراموش خواهد کرد؟ اگر نه، آمریکا چگونه با این رِژیم میتواند توافق کند؟
0
3
جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۷