افشای ابعاد جدیدی از درز اطلاعات مقام‌های دولت آمریکا

تصویر اسکرین‌شات لو رفته از چت گروهی مقامات آمریکایی درباره حمله به یمن
دویچه وله: پیامد افشای محتوای پیام‌های رد و بدل شده میان مقام‌های ارشد دولت ترامپ درباره حمله نظامی به حوثی‌های یمن روز به روز گسترده‌تر می‌شود. اینک رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای ایالات متحده دستور آغاز تحقیقات را صادر کرده است.

ابعاد ماجرای افشای محتوای پیام‌های رد و بدل شده میان مقام‌های ارشد دولت ترامپ درباره حمله نظامی به حوثی‌های یمن روز به روز گسترده‌تر می‌شود. اینک راجر ویکر، عضو جمهوری‌خواه و رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای ایالات متحده که وظیفه نظارت پارلمانی بر عملکرد پنتاگون را بر عهده دارد، دستور آغاز تحقیقات در این زمینه را صادر کرده و از بازرس کل وزارت دفاع نیز خواسته است که بررسی‌های لازم را انجام دهد.

منتقدان با بیان این که در چت‌های گروهی منتشر شده "اطلاعات حساس نظامی به اشتراک گذاشته شده بود" خواستار تحقیق و تفحص در این خصوص شده‌اند و این انتقادات، حتی درون حزب جمهوری‌خواه نیز شدت گرفته است.

در همین راستا لیسا مرکاوسکی، سناتور جمهوری‌خواه از آلاسکا ضمن ابراز نگرانی شدید از این موضوع گفت: «این اتفاق زمانی می‌افتد که فرد نتواند خودش را کنترل کند».

او در گفتگو با پایگاه خبری The Hill اظهار داشت: «اگر کارمندان دولت بایدن مرتکب اشتباهی مشابه شده بودند، جمهوری‌خواهان در کنگره دچار خشم و عصبانیت می‌شدند.»

چاک شومر نماینده دموکرات و رهبر فراکسیون اقلیت در مجلس سنا نیز این ماجرا را " یک مساله جدی امنیت ملی" خوانده و خواستار تحقیق و تفحص کامل درباره آن شده است.

مایک والتز؛ مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که "مسئولیت کامل" درز اطلاعاتی اخیر را بر عهده می‌گیرد. این درز اطلاعاتی زمانی روی داد که جفری گلدبرگ؛ سردبیر نشریه آتلانتیک به اشتباه به چت گروهی مقام‌های آمریکایی درباره حملات هوایی به یمن اضافه شد.

بر اساس تصاویری که از محتوای این چت‌ها در رسانه‌های آمریکایی منتشر شده است، مقام‌های ارشد آمریکایی در این چت محرمانه درباره حملات هوایی به یمن گفتگو می‌کنند.

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده و نیز پیت هگست، وزیر دفاع و مایک والتز، مشاور امنیت ملی در این چت گروهی در حال بحث در خصوص حمله به حوثی‌های یمن بودند.

با وجود آن که گابارد، مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا در پاسخ به پرسش کمیته سنا اعلام کرده است که در جریان این نشت اطلاعاتی، "هیچ طرح جنگی و یا هویت ماموران مخفی در این چت گروهی افشا نشده" اما منتقدان بر اساس اسکرین‌شات‌های منتشر شده از این چت گروهی می‌گویند که هگست اطلاعات دقیقی درباره زمان حملات و سامانه‌های تسلیحاتی مورد استفاده را به اشتراک گذاشته و شرکت‌کنندگان در بحث، درباره مزایا و معایب حمله نظامی به حوثی‌ها تبادل نظر کرده‌اند.
احتمال افشای گذرواژه‌ها، شماره‌‌ها، نشانی‌های ایمیل مقام‌های آمریکایی
در کشاکش بحث‌ها و انتقادات فراوان به اعضای ارشد دولت دونالد ترامپ، اکنون حواشی جدیدی از وجود حفره امنیتی و کانال‌های نشت و درز اطلاعاتی مقام‌های آمریکایی منتشر شده است. در همین راستا یک رسانه آلمانی می‌گوید با به کار‌گیری ابتدایی‌ترین روش‌ها موفق شده شماره‌ تلفن‌ها، نشانی‌های ایمیل و حتی گذرواژه‌های سیاستمداران بلندپایه دولت ترامپ را شناسایی کند.

بر اساس این گزارش، اطلاعات خصوصی و جزییات تماس مهم‌ترین مشاوران امنیتی ترامپ، از این طریق در اینترنت قابل مشاهده است. مجله اشپیگل برای این منظور، از اطلاعات موجود در موتورهای جست‌وجوی تجاری افراد و همچنین داده‌های هک‌شده مشتریان که در اینترنت منتشر شده بودند، استفاده کرده است و می‌نویسد از این طریق، اطلاعاتی از والتز؛ مشاور امنیت ملی، گابارد؛ مدیر سازمان اطلاعات ملی و هگست؛ وزیر دفاع ایالات متحده به دست آمده است.

این گزارش همچنین می‌افزاید بیشتر این شماره‌ها و نشانی‌های ایمیل هنوز هم توسط این افراد مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای نمونه، این اطلاعات با پروفایل‌هایی در اینستاگرام و لینکدین مرتبط هستند. همچنین با این اطلاعات، حساب‌هایی در دراپ‌باکس و اپلیکیشن‌هایی که داده‌های دویدن را رهگیری می‌کنند ایجاد شده است.

همچنین گفته می‌شود که حساب‌های واتس‌اپ مرتبط با شماره‌ تلفن‌های مذکور نیز مشاهده شده و حتی برای گابارد و والتز، پروفایل‌هایی در پیام‌رسان سیگنال نیز پیدا شده است.

بر اساس این گزارش تحقیقی، این اطلاعات نشان‌دهنده وجود یک شکاف امنیتی شدید دیگر در بین مقام‌های دولت آمریکاست. این گزارش می‌افزاید که سرویس‌های اطلاعاتی دشمن می‌توانند از طریق همین داده‌های عمومی که اکنون مجله اشپیگل کشف کرده، ارتباطات افراد مربوطه را هک کرده و با آلوده‌سازی دستگاه‌های آنان به نرم‌افزارهای جاسوسی، به آن‌ها دسترسی پیدا کنند.

از این رو این حتی این احتمال نیز وجود دارد که ماموران خارجی، چت گروهی گابارد، والتز و هگست درباره حمله نظامی به حوثی‌ها را به طور همزمان شنود می‌کرده‌اند.
+5
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.