یورونیوز: دفتر نخستوزیری اسرائیل تأیید کرد که مذاکراتی با ایالات متحده برای ایجاد یک چارچوب قوی در همکاری سهجانبه بین اسرائیل، آذربایجان و آمریکا در جریان است. این خبر را روزنامه جروزالم پست منتشر کرد.
این بیانیه در پاسخ به پیشنهاد سیمون موشیاشویلی، نماینده حزب شاس در کنِسِت، پارلمان اسرائیل، ارائه شد. وی در یکی از جلسات عمومی پارلمان اسرائیل در روز پنجم مارس (۱۵ اسفند) پیشنهاد تجدید مشارکت راهبردی با آذربایجان و احتمال پیوستن این کشور به توافقات ابراهیم را مطرح کرده بود.
دفتر نخستوزیری اسرائیل تأکید کرد که این کشور متعهد به تقویت روابط خود با آذربایجان و آمریکا است و با هرگونه تلاش برای تضعیف این روابط مخالف خواهد بود. بررسی امکان پیوستن آذربایجان به چارچوب توافقات ابراهیم دفتر نخستوزیری اسرائیل اعلام کرد: «آذربایجان یک متحد استراتژیک مهم اسرائیل در منطقه قفقاز است و روابط دو کشور همکاری در حوزههای امنیتی، تجاری، فناوری و انرژی را شامل میشود.»
بر اساس این اعلام، اسرائیل در حال مذاکره با ایالات متحده برای ایجاد یک پایه مستحکم جهت همکاری سهجانبه میان اسرائیل، آذربایجان و آمریکا است.
اُریت استروک، وزیر ماموریتهای ملی اسرائیل نیز در سخنانی از جانب دولت توضیح داد که «روابط اسرائیل و آذربایجان بر پایه یک شراکت منحصربهفرد، مبتنی بر منافع مشترک و دوستی دیرینه بنا شده است.»
خانم استروک تاکید کرد که «اسرائیل به تقویت همکاری با آذربایجان و آمریکا ادامه خواهد داد و قاطعانه در برابر هرگونه تلاشی برای تضعیف این روابط خواهد ایستاد.»
آقای موشیاشویلی نیز که این بحث را مطرح کرده بود، بر لزوم ارتقای اتحاد استراتژیک با آذربایجان و بررسی امکان پیوستن این کشور به چارچوب توافقات ابراهیم تأکید کرد.
در جریان بحث در مورد «ارتقای اتحاد استراتژیک بین اسرائیل و آذربایجان» که روز چهارشنبه در کنست برگزار شد، آقای موشیاشویلی به آنچه که او «وضعیتی مضحک» توصیف کرد، اشاره کرد و گفت: «کشورهایی که تا پیش از امضای توافقات ابراهیم در جنگ با اسرائیل بودند، بلافاصله پس از امضای این توافق، از مشوقهای اقتصادی و امنیتی مختلفی برخوردار میشوند.»
موشیاشویلی با انتقاد از سیاستهای آمریکا اظهار داشت که «این در شرایطی است که آذربایجان مدتهاست یکی از ارکان مهم معماری امنیتی منطقه ما بوده، ولی همچنان از تحریمهای آمریکا رنج میبرد.» جایگاه جامعه یهودیان در آذربایجان از زبان نماینده اسرائیل وی به جایگاه جامعه یهودیان در آذربایجان نیز اشاره کرد و آن را «یک جامعه نمونه، فعال، شکوفا و مهمتر از همه متحد» توصیف کرد.
آقای موشیاشویلی تاکید کرد که این جامعه تنها جامعه یهودی در جهان است که در یک کشور مسلمان با حمایت کامل دولت فعالیت میکند. این نماینده پارلمان اسرائیل در این رابطه گفت که «آذربایجان تنها کشور مسلمان است که بهرسمیت شناختن اسرائیل فقط به نخبگان حاکم محدود نمیشود، بلکه در میان عموم مردم نیز ریشه دارد.»
او همچنین مدعی شد که حتی پس از حملات حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، شهروندان مسلمان آذربایجان با حضور در سفارت اسرائیل در باکو، با اهدای گل و روشن کردن شمع یادبود، حمایت خود را از اسرائیل ابراز کردند.
در پاسخ به این اظهارات، اُریت استروک بر اهمیت تبادلات دیپلماتیک میان دو کشور تأکید کرد و گفت که این روابط در قالب دیدارهای متقابل مقامات، از جمله سفر رئیس جمهوری اسرائیل به آذربایجان و سفر مشاور امنیت ملی آذربایجان به اسرائیل، نمود یافته است.
او افزود: «این روابط با سیاست کلی اسرائیل برای تقویت اتحادهای منطقهای و پل زدن با کشورهای مسلمان دیگر همسو است.»
نشریه اسرائیلهیوم روز ششم مارس (۱۶ اسفند) در گزارشی نوشت که حمله همهجانبه اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران نیاز به همکاری آمریکا و آمادهسازی منطقهای گسترده دارد و در صورت این حمله، ممکن است ایران، جمهوری آذربایجان را هدف قرار دهد و آتش جنگ را در منطقه شعلهور سازد.
+33
رأی دهید
-34
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.