یک منبع آگاه به «ایرانوایر» میگوید که «علیرضا دبیر»، رییس فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی، هرگونه «کمک مالی» یا «همراهی با موسسه خیریه خادمین علی ابن ابیطالب» را برای کشتیگیرهای تیمهای ملی و مدیران فدراسیون کشتی ممنوع کرده است.
«رسول خادم»، موسس و مدیر انجمن خیریه «خادمین علی ابن ابیطالب» است. رسول خادم که طی نیم دهه اخیر، با دوری کردن از تمامی پستهای ورزشی و حکومتی، تلاش کرده صرفا با کمکرسانی به مناطق محروم به کمک مردم ایران بیاید، بارها مورد حملات شفاهی و غیرمحترمانه علیرضا دبیر قرار گرفته است.
رسول خادم موسس و مدیر انجمن خیریهای به نام «خیریه خادمین علی ابن ابیطالب» است. از معدود موسسات خیریهای که مردم ایران هنوز به آن اعتماد دارند. در آخرین پست صفحه اینستاگرامی این خیریه، تصاویری از رسیدن کمکهای اولیه به مردم روستاهای تایباد منتشر شده است. تصاویری که معنی مطلق «فقر» را در این روستاها به تصویر کشیده بودند.رسول خادم به چه کسانی در «ایران» کمک میکند؟ پیش از هر چیز شاید لازم است بدانیم مبالغی که در سالهای اخیر توسط مردم به حساب خیریه رسول خادم واریز شده، کجا، چگونه و صرف چه کسانی شده است؟ کوتاهترین جواب برای این سوال را میتوان در پست اینستاگرامی صفحه رسمی موسسه خادمین علی ابن ابیطالب پیدا کرد.
رسول خادم در پستی که روز چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ در این صفحه اینستاگرامی منتشر کرده نوشته است: «امانتهایی که به دست مردم رسید.»
در این پست اینستاگرامی، ۱۰ تصویر از توزیع اقلامی اولیه مانند روغن، برنج، ماکارونی، سویا، مایع دستشویی و ظرفشویی، کنسرو لوبیا و اسباببازی و لوازم التحریر برای کودکان روستاهای اطراف «تایباد» یکی از محرومترین مناطق ایران دیده میشود.
در پستهای پیش از این، رسول خادم و همراهانش، معنی مطلق «فقر» را در این روستاها به تصویر کشیده بودند. چهرههایی به غایت تکیده از مردمی که نه سرپناه مناسبی دارند و نه حتی قادر به تامین نیازهای اولیه خود هستند، بخشی از مردم ایران را مجاب کرده بود که با رسول خادم برای کمکرسانی به «مردم کشورشان» همراه شوند.
علیرضا دبیر اما همین رفتار را برنتابیده و هرگونه همراه شدن با رسول خادم را ممنوع کرده است. او آخرین باری که خواست یک رفتار به ظاهر انسانی از خودش نشان دهد، به دیدار خانوادههای کشتهشدگان حزبالله لبنان رفت و بابت همین همراهی کوتاه ۲۴ ساعته، از ستاد بازسازی بیروت مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به عنوان «حق سفر» دریافت کرده بود.
پرونده علیرضا دبیر از زمان حضورش در شورای شهر تهران تا مدیریت در سازمان ورزش شهرداری و همین طور فدراسیون کشتی، لبریز از فسادهای مالی، پروندههای باز قضایی و زمینخواریهایی است که با وجود اطلاعرسانی در مورد آنها، تاکنون مورد بررسی دستگاه قضایی قرار نگرفته است.
برخی از این موارد مانند خرید ۱۵ میلیون تومانی همسر علیرضا دبیر با بُنهای فروشگاه شهروند در سال ۱۳۹۳ که قرار بود در اختیار کارگران شهرداری قرار بگیرد، انتقال ۶۰ میلیارد تومان پول از سوی علیرضا دبیر به آمریکا در سال ۱۳۹۴ و ابهام در هبه شدن خانهای ۴۲۰ متری در محله ولنجک به او و دریافت رشوه برای صدور پایان کار از جمله فسادهای مردی است که میگوید کشتیگیران دیگر نباید با خیریه رسول خادم همکاری کنند.
علیرضا دبیر آخرین باری که خواست یک رفتار به ظاهر انسانی از خودش نشان دهد، به دیدار خانوادههای کشتهشدگان حزبالله لبنان رفت و بابت همین همراهی کوتاه ۲۴ ساعته، از ستاد بازسازی بیروت مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به عنوان «حق سفر» دریافت کرده بود. نام او با پروندههای فساد و زمینخواری در شورای شهر، سازمان ورزش شهرداری و فدراسیون کشتی پیوند خورده است. چرا هیچکس جز دبیر نباید در کشتی دیده شود؟ منبع ایرانوایر میگوید که ممنوعیت ملاقات با رسول خادم یا همراهی با او در امور خیریه، پیش از این هم در فدراسیون علیرضا دبیر وجود داشت، اما بهصورت علنی به کشتیگیرها یا کارمندان و مدیران فدراسیون گفته نشده بود. او میگوید که علیرضا دبیر از مربیان تیم ملی و مدیران فدراسیون خواسته به تمامی کشتیگیرهای حاضر در اردوهای تیم ملی و همین طور مدیران و کارمندان این فدراسیون بگویند که حق هیچگونه ارتباطی را با رسول خادم ندارند.
این منبع آگاه میگوید: «برای ما تازگی نداشت. ما اجازه نداشتیم اسمی از رسول خادم در فدراسیون بیاوریم. تمام پرسنلی که در زمان رسول خادم جذب شده بودند در این مدت یا کنار گذاشته شدند یا به تدریج و با فشارهایی که به آنها وارد شد رفتند.»
او به ایرانوایر میگوید که با وجود اطمینانی که علیرضا دبیر از چینش مدیران و کارمندان و مربیان تیم ملی و نزدیکیشان به خودش دارد، اما تردید دارد که تمامی راههای ارتباطی کشتی ایران با رسول خادم را بسته باشد: «مثلا گفته است اگر بشنوم یک ریال به حساب خیریه خادم واریز کردهاید برخورد میکنم. فضا را به شکلی امنیتی کرده که انگار حتی از واریزیهای کارمندان هم باخبر میشود.»
منبع ایرانوایر با اشاره به دخالتهای علیرضا دبیر در تمامی امور کشتیگیرها و اعضای فدراسیون کشتی میگوید: «اوایل سال ۱۴۰۲ علیرضا دبیر گفته بود که به کشتیگیرها دستور داده که هیچ حرف سیاسی نزنند. او این دستور را از ابتدای اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ زد. اما فقط منظورش این نبود که کسی توجه نهادهای امنیتی را جلب نکند. او حتی با اینکه یک کشتیگیر یا یک مدیر زیر دستش حرفی در راستای نظام بزند هم مشکل دارد.»
به گفته این منبع آگاه، موضوع علیرضا دبیر فقط حفاظت از کشتیگیرها نبوده است: «همان زمان که دوربینهای صداوسیما برای صحبت با ورزشکاران به اردوها میرفتند تا علیه اعتراضات صحبت کنند، علیرضا دبیر گفته بود فقط خودش در این موارد صحبت میکند. او مشکل دارد که کسی بیشتر از خودش دیده شود که مبادا مورد مسوولین قرار بگیرد.»
علیرضا دبیر در جلسه با وزیر ورزش نماز میخواند و به «علی خامنهای» میگوید: «در نمازهای خاصتان من را دعا کنید.» رسول خادم اما در سالهای اخیر تصاویری از «تهیه هزار لپتاپ برای کودکان محروم در زمان همهگیری کرونا»، «کمکرسانی به زلزلهزدگان»، «کمک رسانی به سیلزدگان»، «مدرسهسازی و تامین خانه برای محرومان بلوچستان با کمک علی کریمی در مناطق محروم» را از خود ثبت کرده است.هزینه همراهی با رسول خادم چیست؟ فروردینماه ۱۴۰۲ تصویری از «نماز خواندن» علیرضا دبیر در جلسه وزیر ورزش و جوانان با مدیران فدراسیونهای ورزشی منتشر شد. بسیاری از شهروندان این رفتار علیرضا دبیر را نشانه ریاکاری او دانستند و برخی مدعی بودند که حتی فیلمبرداری از او با هماهنگی و دستور خودش برای انتشار در فضای مجازی انجام شده است.
علیرضا دبیر وقتی آذرماه ۱۴۰۲ لحظاتی با «علی خامنهای» رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرد به او گفت: «حاج آقا، من را در نمازهای خاصتان دعا کنید.» در تصاویری که از این ملاقات منتشر شده، بهنظر میرسد حتی خود علی خامنهای از شنیدن عبارت تازه ساختهشده «نمازهای خاص» توسط علیرضا دبیر متعجب شده است.
اما آنچه در سالهای اخیر از رسول خادم میشنویم، به «تهیه هزار لپتاپ برای کودکان محروم در زمان همهگیری کرونا»، «کمکرسانی به زلزلهزدگان مناطق ثلاث باباجانی و ازگله»، «کمک رسانی به سیلزدگان جنوب و شمال ایران»، «مدرسهسازی در سیستان و بلوچستان»، «تامین خانه برای محرومان بلوچستان» و «ساخت مسکن و مدرسه با کمک علی کریمی در مناطق محروم» منتهی میشود.
منبع ایرانوایر میگوید که تمام کشتیگیرهایی که در کنار رسول خادم بودهاند، از صفحه کشتی ایران با تصمیم علیرضا دبیر حذف شدهاند. او «کمیل قاسمی»، دارنده ۶ مدال طلا و ۵ نشان نقره رقابتهای جهانی و آسیایی را یکی از مغضوبین علیرضا دبیر و فدراسیون کنونی کشتی جمهوری اسلامی میداند.منبع ایرانوایر میگوید که تمام کشتیگیرهایی که در کنار رسول خادم بودهاند، از صفحه کشتی ایران با تصمیم علیرضا دبیر حذف شدهاند. او «کمیل قاسمی»، دارنده ۶ مدال طلا و ۵ نشان نقره رقابتهای جهانی و آسیایی و «حسن رحیمی» دارنده ۷ مدال طلا، ۲ نقره و ۴ برنز جهانی و آسیایی را از مغضوبین علیرضا دبیر و فدراسیون کنونی کشتی جمهوری اسلامی میداند.