مهدی یراحی، خواننده معترض: در کنار بانوان سرزمینم می‌مانم و دیگر تقاضای مجوز نخواهم کرد

 مهدی یراحی پس از آزادی از زندان. آرشیومهدی یراحی، خواننده معترض، روز جمعه ۱۰ اسفند با انتشار ویدیویی اعلام کرد که اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق او که قرار بود در بهمن‌ماه انجام شود، به تعویق افتاده و به اسفند موکول شده است.

آقای یراحی روز ۱۱ دی سال جاری اعلام کرده بود که برای «اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق» آماده‌ است.پیشتر زهرا مینویی، وکیل آقای یراحی، روز هشتم دی با اعلام پایان محکومیت یک سال حبس موکل خود گفته بود که دوران حبس این خواننده معترض با «پابند الکترونیکی» به اتمام رسیده ولی او همچنان با مجازات ۷۴ ضربه شلاق مواجه است.

آقای یراحی در این ویدیو همچنین به دوران ممنوع‌الکاری خود اشاره کرد و گفت که این تجربه باعث شده درک عمیق‌تری از شرایط زنان خواننده ایرانی پیدا کند—زنانی که بیش از چهار دهه است از حق خواندن محروم شده‌اند. یراحی تأکید کرد که تلاشی برای دریافت مجوز فعالیت و اجرای رسمی نخواهد کرد، زیرا «نمی‌خواهد از رانت جنسیتی استفاده کند.»

او در بخشی از سخنان خود گفت: «بیش از شش سال است که محروم و ممنوع‌الکارم، در حالی که این حق من است که در سرزمین خودم کنسرت برگزار کنم. اما این رنج مضاعف باعث شد عمیق‌تر بفهمم که زنان سرزمینم، تنها به‌خاطر جنسیت‌شان، چه ظلمی را تحمل می‌کنند. از این آگاهی برنمی‌گردم و کنار بانوان سرزمینم می‌مانم.»
یراحی همچنین با خواندن جمله «وقتی ترکه می‌خوری، تو از آزادی پُری» به بخشی از سرود آزادی اشاره کرد.

مهدی یراحی روز ششم شهریور سال گذشته به اتهام خواندن ترانه اعتراضی «روسریتو» در منزلش به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به ۲ سال و ۸ ماه حبس تعزیری، و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم شد که یک سال از محکومیت حبس او قابل اجرا بود.

آقای یراحی این ترانه را در حمایت از جنبش «زن زندگی آزادی» و اعتراض به به قانون حجاب اجباری در ایران خوانده بود. او هنگام انتشار این ترانه گفت که آن را به «زنان نجیب وطنم تقدیم می‌کنم که در خط مقدم جبهه می‌درخشند.»

بازداشت مهدی یراحی بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی و رسانه‌های جهان داشت و بسیاری از هنرمندان و سازمان‌های حقوق بشری از او حمایت کردند.
+90
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۵
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش

    چقدر انسانها متفاوت هستند. اگر همه ا نیان بنامیم. این جوان با شرف و فداکار بخاطر احترام به بانوان از آینده هنری خودش دست بر میدارد و آنرا فداکاری شزافت و میهن پرستی و آرمان‌هایش میکند.دیگری موج سواری کرده. از مردم پول تلکه می‌کند که مثلا به مبارزلگان می‌خواهد کمک کند. ادای مبارزه در می‌آورد. تولد گرفتن و عروسی و عشق و عرق و مسلمانی اش پابرجاست واقا داسس اش را آزاد کرده دیگران بلیسند. چقدر اولی شرافت دارد و دومی بی شرف است
    2
    31
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Ginger - چگو، اسپانیا

    با آن ریش و پشم بیشتر به سوپاپ اطلاعات شبیه هستی برای اخبار سازی ،در ضمن کل مردم ایران خواهان نابود شدن ریشه رژیم اسلامی جنایتکار هستند نه فقط زنان
    28
    5
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
    این شاه اللهی ها عقل ندارند؟؟ این مزدور سایبری ginger به اسم شاه پرستی به تمام مردم توهین می‌کند. کر و کور هستی...؟؟ اربابتان که گفته این مزدوران اطلاعاتی را از خود دور کند. ...
    6
    1
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    ایرانی درجه یک. این افراد قیمت ندارند و عقیده سالم و درست قابل از بین بردن نیست و تکثیر میشه. شجاعت در گرفتن حق باید در همه مردم تکثیر بشه. این واقعا به معنای براندازی یا حاکم کردن یک گروه دیگر نیست بلکه حقی است که باید از حاکم ظالمی گرفته بشه و به نوع حکومت ربطی نداره.
    1
    5
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Ginger - چگو، اسپانیا
    اولا که اینجا من برای خوش آمد سایبری رژیم اسلامی مطلب نمی نویسم هر خبری هم که بنظرم بو دار است نقد می کنم این خواننده که ترانه عراقی هم می خواند از نظر من درست حرف نزده اینکه انقلاب کل مردم ایران را نفی کرده و فقط نصف جمعیت ایران را مخالف روسری البته نه رژیم اسلامی نشان داده، بنظر شما یعنی چه از نظر من او یک اپوزیسیون دروغی ساخت وزارت اطلاعات است این روزها از موضع گیری های جهت دار کاملا می شود به ماهیت افراد پی برد مگر اینکه ادم خودش را به خریت بزند و بگوید من متوجه نشدم که تو داری موافق اهداف تفرقه انداز رژیم اسلامی جنایتکار حرف می زنی خواننده هنر بند
    2
    1
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
    Ginger - چگو، اسپانیا
    دوست عزیز خیلی تو بحر کلمات نرو اینکه از زنان صحبت میشه دلیل این نمیشه مردان را نادیده گرفته میشود خصوصا ایشون خود مرد هستند قطعا هم جنسان خودش را نادیده نگرفته. بعد از قتل حکومتی مهسا امینی صحبت از خانمها و ذکر انقلاب مهسا و انقلاب زنان کاملا عادی شده. این صحبتهای شما دوست عزیز چپولهایی مثل راستگو را خوشحال می‌کنه که به همین بهونه به طرفداران رضا پهلوی بتازه. موفق باشی.
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.