این هتل اتاقهایی با پنجره رو به دریا در اختیار مشتریان خود قرار میدهد، دارای دو رستوران اختصاصی، استخر، اسپا و سرویس رفت و آمد خصوصی است. اما روز سهشنبه، دولت پاناما اعلام کرد این هتل اکنون به یک مرکز «بازداشت موقت» تبدیل شده است که ۲۹۹ مهاجر اخراجشده از آمریکا در آن سکونت دارند.
برخی از مهاجران و پناهجویان دستهای خود را بالا میبرند و مچ دست خود را به صورت ضربدر نگه میدارند تا نشان دهند که از آزادی محروم هستند. برخی دیگر نوشتههای کوچکی را با پیامهایی مانند «ما در کشور خود امنیت نداریم» نشان میدهند.
این مهاجران، که در چارچوب سیاستهای دولت دونالد ترامپ برای اخراج افراد فاقد مدرک قانونی از آمریکا اخراج شدهاند، هفته گذشته با سه پرواز به پاناما رسیدند. خوزه رائول مولینو، رئیسجمهور پاناما، اخیرا توافق کرده که این کشور نقش یک «پل» را برای مهاجران اخراجی از آمریکا ایفا کند. با این حال، از ۲۹۹ مهاجر و پناهجو - از هند، چین، ازبکستان، ایران، ویتنام، ترکیه، نپال، پاکستان، افغانستان و سریلانکا - تنها ۱۷۱ نفر با بازگشت به کشورهای مبدا موافقت کردهاند.
دیگران اکنون با آیندهای مبهم روبرو هستند.
به گفته دولت پاناما، این گروه فعلا به اردوگاهی در استان دارین منتقل خواهند شد که در حال حاضر مهاجرانی در آن اسکان داده شدهاند که از مسیر مناطق جنگلی عازم آمریکا بودند.
در یک روز معمولی، گردشگران میتوانند به راحتی وارد هتل شوند و از آن خارج شوند، اما در حال حاضر، نفرات مسلح نیروی هوا-دریای ملی پاناما تدابیر امنیتی شدیدی را در داخل و خارج ساختمان هتل به اجرا گذاشتهاند.
از خیابان، لباسهای شستهشده دیده میشود که از پشت پنجرهای آویزان است. یکی از این لباسها یک پیراهن بسکتبال زردرنگ تیم لیکرز با شماره ۲۴ است که کوبی برایانت، بازیکن اسطورهای بسکتبال میپوشید.
پشت یک پنجره دیگر، گروهی از بزرگسالان و سه کودک بازوهای خود را بالا گرفته و انگشت شستشان را روی کف دست خود گذاشتهاند. این علامت بینالمللی درخواست کمک است. روی شیشه با حروف قرمز نوشته شده است: «به ما کمک کنید.»
دو کودک با صورتهای پوشیده، برگههای کاغذی را با این پیام به شیشه چسباندهاند: «لطفا دختران افغان را نجات دهید.» مهاجران در هتل دکاپولیس سعی دارند توجه افراد بیرون را به خود جلب کنند«ما وحشتزدهایم» یک زن ایرانی که چند سالی است در پاناما زندگی میکند به بیبیسی گفت که با یکی از پناهجویان داخل هتل در تماس بوده و افزود که آنها از احتمال بازگردانده شدن به ایران «وحشتزده» هستند. تصویری که ظاهرا یکی از مهاجران اخراجی از داخل هتل گرفته است. آنها در این هتل در پاناما سیتی از دسترسی به جهان خارج محروم هستنداین زن گفت که به عنوان مترجم فارسی برای کمک به هتل رفته بود اما به او گفته شد که آنها یک مترجم دارند. اما او گفت طبق اطلاعاتی که از منابع داخل هتل دریافت کرده، این ادعا صحت ندارد.
از آنجایی که گفته شده است تماس مهاجران داخل هتل دکاپولیس با بیرون مجاز نیست، این زن ایرانی گفت که آن فرد مهاجر به او گفت که «چند کودک خردسال در هتل گرفتار شدهاند» و مهاجران از دسترسی به وکیل محروم هستند و اجازه ندارند حتی برای خوردن غذا هم اتاقهایشان را ترک کنند.
این زن ایرانی گفت پس از آن که در روز سهشنبه موضوع حضور مهاجران اخراجی از آمریکا در این هتل به رسانهها راه یافت، تدابیر امنیتی تشدید و دسترسی مهاجران به اینترنت قطع شد.
بیبیسی، هم با هتل دکاپولیس و هم با دولت پاناما تماس گرفت تا در مورد شرایط نگهداری مهاجران و پناهجویان اطلاعاتی به دست آورد، اما آنها به درخواستهای ما پاسخی ندادند.
فرانک ابرگو، وزیر امنیت عمومی پاناما، در واکنش به این گزارشها که مهاجران اجازه خروج از هتل را ندارند، گفت که دولت او باید امنیت و آرامش پاناماییها را حفظ کند.
در ویدیویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، یکی از مهاجران به زبان فارسی شرح میدهد که آنها پس از عبور از مرز آمریکا بازداشت شدهاند و به آنها گفته شده که به تگزاس منتقل میشوند، اما در نهایت سر از پاناما در آوردهاند.
زنی که در این ویدیو دیده میشود تاکید دارد که در صورت بازگشت به ایران با اقدامات تلافیجویانه دولت مواجه خواهد شد و جانش در خطر است.
او گفت که قصد او درخواست پناهندگی سیاسی است.
کارشناسان میگویند بدون دسترسی به وکیل، امکان کسب پناهندگی سیاسی کم است و دولت پاناما هم گفته است که این امکانات در اختیار اخراجشدگان قرار نخواهد گرفت. نفرات نیروی هوا-دریای پاناما از هتل محل اقامت مهاجران اخراج شده محافظت میکنند«بازداشت موقت» روز سهشنبه ابرگو گفت که این مهاجران به طور موقت تحت حمایت مقامات دولت پاناما در این کشور خواهند ماند.
او گفت: «آنچه با دولت آمریکا توافق کردیم این است که آنها اینجا باشند و برای حفاظت از خودشان در بازداشت موقت ما خواهند ماند.»
وزیر امنیت عمومی پاناما همچنین هشدار داد آن دسته از مهاجرانی که مایل به بازگشت به کشور خود نیستند، باید کشور ثالثی را انتخاب کنند.
او گفت در این صورت سازمان بینالمللی مهاجرت و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد مسئول بازگرداندن آنها خواهند بود. دو کودک مهاجر با پیام درخواست کمک برای دختران افغانابرگو همچنین گفت که دلیل اسکان مهاجران در هتل دکاپولیس ظرفیت هتل برای پذیرش آنها بوده است.
یکی دیگر از مقامات بلندپایه دولت پاناما گفت که «انتظار ورود مهاجران بیشتری را نداریم» زیرا با هیچ پرواز دیگری از این قبیل موافقت نشده است.
پس از سفر مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا به پاناما در بحبوحه تهدیدهای ترامپ مبنی بر «پس گرفتن» حاکمیت آمریکا بر کانال پاناما، دولت این کشور موافقت کرد که کشورش «پلی» برای اخراجها باشد.
یکی از سخنگویان سازمان بینالملی مهاجرت به بیبیسی گفت که این سازمان مسئول «ارائه حمایتهای اساسی» از افراد اخراجشده از آمریکا است.
او گفت: «ما با مقامات محلی برای کمک به آسیبدیدگان کار میکنیم، و از بازگشت داوطلبانه کسانی که چنین درخواستی داشته باشند و یافتن جایگزینهای امن برای دیگران حمایت میکنیم.»
او توضیح داد «در حالی که ما هیچ دخالت مستقیمی در بازداشت یا محدود کردن تحرک افراد نداریم، متعهد هستیم که اطمینان حاصل کنیم که با همه مهاجران محترمانه و مطابق با ضوابط بینالمللی رفتار میشود.» فرانک ابرگو، وزیر امنیت عمومی پاناما، میگوید به منظور محافظت از مهاجران، آنان در «بازداشت موقت» هستندمظفر چیشتی، پژوهشگر ارشد «موسسه سیاست مهاجرتی» که اندیشکدهای در آمریکا است، گفت که بسیاری از اخراج شدگان از کشورهایی هستند که تمایلی به پذیرش اتباع اخراجشده خود از ایالات متحده ندارند.
او به بیبیسی گفت: «بازگرداندن مهاجران مستلزم مذاکرات دیپلماتیک مداوم با دولتهای آنها است.»
وی افزود: «آمریکا با فرستادن آنها به پاناما، صحنه را ترک میکند و دردسر مسئولیت مذاکرات بر عهده پانامه قرار میگیرد تا ببیند چگونه میتواند آن کشورها را وادار به قبول مجدد مهاجران کند.»
انتظار میرود این هفته پرواز دیگری حامل اخراجشدگان از آمریکا به کشور کاستاریکا برسد. کاستاریکا یکی دیگر از کشورهای آمریکای مرکزی است که با واشنگتن به توافق رسیده تا به «پلی» برای مهاجران در مسیر سفری نامطمئن تبدیل شود.
شیدا هوشمندی خبرنگار بیبیسی فارسی در واشنگتن در تهیه این گزارش کمک کرده است.
+7
رأی دهید
-3
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۰
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
نههههه ،خب بگو عیسی مسبح لنگ و صبر باتون عطا کنه
6
1
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.