اتوبوسی که جان دانشآموزان کرمانی را گرفترادیو فردا: رئیس پلیس راهور فراجا سه روز پس از واژگون شدن اتوبوس حامل دانشآموزان نخبه در جاده ماهان به کرمان، که منجر به کشته شدن شش دانش آموز شد، تایید کرد که این اتوبوس «فرسوده» و دارای نقص فنی بوده است.
همزمان واکنشها به این حادثه افزایش یافته و یک وزیر پیشین آموزش و پرورش مدیران محلی را مقصر آن دانسته است.
تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور، درباره حادثه واژگونی اتوبوس دانشآموزان در کرمان که شامگاه پنجشنبه روی داد، گفت که تحقیقات اولیه بیانگر این است که این اتوبوس در مسیر برگشت از اردوی تفریحی به کرمان بهعلت نقص فنی در سیستم ترمز دچار حادثه و واژگونی شده است.
او افزود: «موضوع فرسوده بودن اتوبوس توسط کارشناسان، بررسی، تأیید و احراز شده و شرکت حملونقل مربوطه بهعلت قصور به مراجع معرفی میشود تا برخورد قانونی دراینباره صورت بگیرد.»
با این حال، این مقام ارشد پلیس نیز تاکید کرد که تصادف صورت گرفته تک عاملی نبوده و به گفته او، «معلول سلسله اتفاقاتی است که دست به دست هم داده و این حادثه را رقم زده است.»
در حالی که این اولین بار نیست که اتوبوس دانش آموزان در ایران دچار تصادفات مرگبار می شود، خانواده قربانیان در مراسم خاکسپاری عزیزانشان در روز شنبه، صدای اعتراض در مقابل مقامات دولتی بلند کردند.
خواهر یکی از کشته شدگان و همچنین پدر یکی از دانش آموزان خطاب به علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، خواستار برعهده گرفتن مسئولیت این حادثه از سوی مقامات جمهوری اسلامی و جلوگیری از تکرار چنین حوادثی شدند.
بر اساس تصاویری که رسانه های ایران منتشر کردند، یکی از اعضای خانواده دانش آموزان جانباخته به صورت وزیر آموزشوپرورش که بر سر یکی از قبرهای دانش آموزان نشسته بود، خاک پاشید.
همچنین کاظم اکرمی یکی از وزرای پیشین آموزش و پرورش، در گفتگو با خبرگزاری ایلنا مدیران دولتی را مقصر این حادثه دانسته است.
او گفت: «اگر برای یکی از مسئولان این حادثه اتفاق میافتاد، قطعا مسئولان استان و شهرستان را که مسبب این رخداد بودهاند، مورد بازخواست قرار میدادند. به نظر من بیشتر تقصیرها متوجه کسی است که مدیر است و افراد نالایق را برای تهیه وسایل حمل و نقل انتخاب میکند.»
در روزهای اخیر بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی از جمله هنرمندان به کشته شدن دانش آموزان واکنش نشان دادند.
همچنین نرگس محمدی برنده جایزه صلح نوبل در شبکههای اجتماعی نوشت: «کشته شدن دختران تیزهوش کرمان نشان از تاوان سنگین مردم ایران از تداوم استبداد دینی است.»
او افزود: «حکومتی که زندگیها را به مرگ، شادیها را به غم و رویشها و شکوفاییها را به میرایی میکشاند. حکومتی که به جای تعهد به مردم این سرزمین و کمک به تامین آسایش، آرامش، توسعه و رفاه شهروندان به چپاول و غارت اموال عمومی و ذخایر و منابع میپردازد. حکومتی که نخبگان و تیزهوشان و متخصصان از او میگریزند و هر سرزمین دیگری را به سرزمین خود ترجیح میدهند و آنهایی که میمانند هم جان سالم به در نمیبرند.»
اما دومینوی تصادفات مرگبار پس از این حادثه نیز ادامه داشت.
دقیقا یک روز پس از این حادثه، واژگونی اتوبوسی که ۱۴ عضو تیم واترپلو دختران ارومیه نیز در آن حضور داشتند دو کشته و بیش از ۲۰ زخمی بر جای گذاشت.
+7
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.