دستور ترامپ برای قطع کمک‌ها به آفریقای جنوبی از جمله به دلیل ارتباط با ایران

 سیریل رامافوسا و دونالد ترامپ، روسای جمهوری آفریقای جنوبی و ایالات متحدهرادیو فردا: رئیس جمهور آمریکا دولت آفریقای جنوبی را به نقض حقوق شهروندانش، مواضع تهاجمی علیه اسرائیل، و تقویت روابط نظامی و هسته‌ای با ایران متهم کرد و با امضای یک فرمان اجرایی دستور داد کمک‌های مالی به آن کشور قطع شود.

دونالد ترامپ که چند روز پیش خبر داده بود تصمیم به قطع کمک‌های آمریکا به آفریقای جنوبی را دارد فرمان اجرایی مربوط به آن را شامگاه جمعه ۱۹ بهمن امضا کرد.

بر اساس متن این فرمان، ایالات متحده نمی‌تواند از اقدامات آفریقای جنوبی در «نادیده گرفتن تکان‌دهنده حقوق شهروندان خود» و همچنین «اتخاذ مواضع تهاجمی» در قبال آمریکا و متحدانش حمایت کند.

در این متن، از جمله به تقویت روابط آفریقای جنوبی با ایران «برای توسعه ترتیبات تجاری، نظامی و هسته‌ای» اشاره شده است.

روابط ایران و آفریقای جنوبی در سال‌های اخیر گسترش یافته و شهریور ۱۴۰۲ نیز ابراهیم رئیسی برای شرکت در نشست گروه بریکس به آن کشور سفر کرد.
سیاست جدید ارضی آفریقای جنوبی
سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، قانون جنجالی سلب مالکیت زمین را که مصادره رایگان زمین‌های کشاورزی از برخی اقلیت‌های قومی را ممکن می‌کندپنجم بهمن امضا کرد.

به نوشته فرمان اجرایی دونالد ترامپ، تصویب این قانون ادامه سیاست‌های بی‌شمار دیگری است که دولت آفریقای جنوبی «برای از بین بردن فرصت‌های برابر» در پیش گرفته است.

آقای ترامپ پیش از این نیز چند بار از اقدام دولت آفریقای جنوبی در تصویب این قانون انتقاد کرده است.

ایلان ماسک، مشاور ارشد او که متولد آفریقای جنوبی است، نیز این کشور را به داشتن «قوانین مالکیت نژادپرستانه» متهم کرده و گفته است قربانی این قوانین سفیدپوستان هستند.

چند روز پیش هم مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، گفت در اجلاس گروه ۲۰ که در آفریقای جنوبی برگزار می‌شود شرکت نخواهد کرد.

بر اساس قانون جدید آفریقای جنوبی که جایگزین قانون مصوب ۱۹۷۵ شد، شرایط مصادره زمین توسط دولت تغییر کرده و اصل قبلی مبنی بر «خرید و فروش توافقی» و پرداخت پول به مالک زمین لغو شده است.

هدف از این قانون برقراری توازن نژادی در مالکیت زمین عنوان شده است؛ با این حال این قانون با مخالفت‌هایی حتی در سطح دولت آفریقای جنوبی روبه‌رو شده و مخالفان گفته‌اند موضوع را به دادگاه خواهند برد.

طرفداران این قانون می‌گویند با گذشت بیش از ۳۰ سال از پایان آپارتاید در آفریقای جنوبی، سیاهپوستان همچنان مالک بخش کوچکی از زمین‌های کشاورزی هستند و سفیدپوستان که حدود هشت درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند ۸۰ درصد از این زمین‌ها را در اختیار دارند.

در فرمان اجرایی دونالد ترامپ همچنین به اقدام آفریقای جنوبی در گشودن پرونده‌ای در دیوان بین‌المللی دادگستری «که اسرائیل را و نه حماس را به نسل‌کشی متهم کرده» اشاره شده است.

دادگاه کیفری بین‌المللی در جریان رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی سرانجام اول آذر برای بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست وزیر و وزیر دفاع وقت اسرائیل، و همچنین یک فرمانده کشته شده گروه افراطی حماس به نام محمد ضیف حکم بازداشت صادر کرد.
+14
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.