استقبال رسمی اردوغان از احمد الشرع، رئیس جمهور موقت سوریه در آنکارا

العربیه: احمد الشرع، رئیس‌ جمهوری سوریه در مرحله انتقالی، سه‌شنبه شانزدهم بهمن در پاسخ به دعوت رجب طیب اردوغان، رئیس ‌جمهوری ترکیه، وارد آنکارا شده و طی تشریفاتی رسمی از سوی همتای ترکیه‌ای خود مورد استقبال قرار گرفت.

این سفر نخستین دیدار یک رئیس‌ جمهوری سوریه از ترکیه در 15 سال گذشته محسوب می‌شود. حساب رسمی ریاست‌ جمهوری سوریه در شبکه اجتماعی «ایکس» ویدیویی از لحظه ورود الشرع به آنکارا و آغاز دیدارهای او با مقامات ترکیه منتشر کرد.
محورهای مذاکرات الشرع و اردوغان
در همین راستا خبرگزاری «رویترز» گزارش داد که ترکیه و سوریه در چارچوب این دیدار رسمی توافق‌نامه‌هایی در زمینه‌های دفاعی امضا خواهند کرد.

انتظار می‌رود مذاکرات الشرع و اردوغان بر مسائل مختلف مربوط به روابط دو کشور و وضعیت سوریه متمرکز شود و در این راستا در گزارش «رویترز» آمده است که دو طرف درباره توافق دفاعی مشترک گفت‌وگو خواهند کرد که شامل ایجاد پایگاه‌های هوایی ترکیه در مرکز سوریه نیز می‌شود.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی منابع امنیتی منطقه‌ای و سوری، ایجاد دو پایگاه نظامی ترکیه در منطقه بیابانی بادیه (صحرای) سوریه از جمله موضوعات مورد مذاکره خواهد بود. این پایگاه‌ها به ترکیه اجازه خواهند داد در صورت وقوع حملات احتمالی، حریم هوایی سوریه را تحت حفاظت خود قرار دهد.

همچنین موضوع آموزش نیروهای ارتش جدید سوریه توسط ترکیه در دستور کار گفت‌وگوها قرار دارد. یکی از مقامات ریاست‌ جمهوری سوریه تایید کرد که الشرع و اردوغان درباره آموزش نیروهای مسلح، مناطق جدید استقرار و همکاری‌های نظامی مذاکره خواهند کرد، هرچند به مکان دقیق این استقرار نیروها اشاره‌ای نکرد.
نگرانی نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد)
در صورتی که این توافقات اجرایی شوند، نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) ممکن است نگران آینده خود شوند. این نیروها پیش‌تر اعلام کرده بودند که در صورت تشکیل دولت جدید و تدوین قانون اساسی، سلاح‌های خود را تحویل داده و به ارتش جدید سوریه خواهند پیوست.
نقش ترکیه در تحولات سوریه
ترکیه طی یک دهه گذشته از گروه‌های مسلح مخالف رژیم اسد در سوریه حمایت کرده و سه عملیات نظامی در خاک سوریه انجام داده است که دو مورد از آن‌ها علیه نیروهای کُرد بوده‌ است. این عملیات‌ها منجر به اعمال کنترل ترکیه بر سه شهر در شمال غرب و شرق سوریه شده‌ است.

پس از سقوط رژیم اسد در اوایل دسامبر گذشته، درگیری‌هایی میان نیروهای تحت حمایت ترکیه و نیروهای کُرد در شمال شرق سوریه آغاز شد.

ابراهیم کالین، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه، نیز چند روز پس از سرنگونی بشار اسد، رئیس‌ جمهوری مخلوه و فراری سوریه، به دمشق سفر کرد. همچنین هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، نخستین دیپلمات ارشد ترکیه بود که پس از سقوط رژیم اسد وارد پایتخت سوریه شد.
تعهد ترکیه به بازسازی سوریه

مقامات ترکیه پیش‌تر وعده داده بودند که از بازسازی سوریه حمایت کنند. آن‌ها اعلام کرده‌اند که در بازسازی زیرساخت‌ها، تدوین قانون اساسی جدید، تامین برق و ازسرگیری پروازها به سوریه مشارکت خواهند داشت.
+13
رأی دهید
-24

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    ای خردوغان بدبخت، هنوز نفهمیدی که بازیچه ای بیش نیستی، اینقدر در توهمات دولت علیه عثمانی غوطه‌ور شدی که آشی که پوتین چکمه زاده و دیگران برایت پخته اند را هنوز درک نکردی. حالا فکر می‌کنی که همه مردم ترکیه که بدتر از ایران هر روز شاهد افت کیفیت زندگی و رعب و وحشت گروههای مختلف مافیایی و غیره هستند را میخواهی با این اخبار آب‌دوغ خیاری و نخ نما گول بزنی. ما این جور وقایع را سالهاست دیدیم و شنیدیم. نه تو نه ترامپ و نه پوتین و خاعنه ای و نه هیچ‌یک از رهبران کشورها هیچ تاثیری در تصمیم گیری های کشور خود و دیگر کشورها ندارند، در راس هرم ایلومیناتی دوازده نفر و در زیرمجموعه های آنها بیش از سی هزار کارمند وجود دارند که با گزارشهای لحظه ای به اربابان خود وضعیت آن کشورها و جهان را تایین می‌کنند. انسان‌های نادان همیشه بدنبال نجات غریق میگردند با اینکه قهارترین شناگران هستند اما در پشت ترس‌های خود مخفی شدند و ساکت به درو دیوار نگاه میکنند.
    0
    0
    ‌سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.