نامه پناهندگان افغان به ترامپ: جانمان در خطر است، اجازه دهید ما به آمریکا بیاییم

یورونیوز: افغان‌هایی که پس از تسلط طالبان از کشور خود فرار کردند، روز چهارشنبه از رئیس‌جمهور ایالات متحده درخواست کردند تا آن‌ها را از دستور تعلیق برنامه اسکان مجدد پناهندگان در ایالات متحده معاف کند. برخی از این افراد گفتند که برای حمایت از نیروهای آمریکایی جان خود را به خطر انداخته‌اند.

برآورد می‌شود حدود ۱۵ هزار افغان در پاکستان منتظر تأیید برای اسکان در ایالات متحده از طریق برنامه دولتی آمریکا هستند. این برنامه برای کمک به افغان‌هایی که به دلیل همکاری با دولت آمریکا، رسانه‌ها، سازمان‌های امدادی و گروه‌های حقوق بشری ایجاد شده که در زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ در خطر قرار گرفتند.

اما در روزهای نخست ریاست‌جمهوری دولت جدید آمریکا، ترامپ اعلام کرد که برنامه پذیرش پناهندگان ایالات متحده از ۲۷ ژانویه حداقل به مدت سه ماه تعلیق خواهد شد. کاخ سفید اعلام کرد که در این مدت، وزیر امنیت داخلی با مشورت وزیر امور خارجه گزارشی به رئیس‌جمهور ارائه خواهد داد که آیا ازسرگیری این برنامه به نفع ایالات متحده است یا خیر.

فعلا هیچ اظهارنظری از سوی پاکستان، جایی که مقامات آن از جامعه جهانی خواسته‌اند سرنوشت حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار پناهنده افغان حاضر در آنجا تعیین کنند، منتشر نشده است. مقام‌های پاکستانی بارها گفته‌اند که نمی‌توانند این افراد را برای همیشه در کشور خود نگه دارند.

در این نامه که یک گروه حامی به نام «پناهندگان افغان USRAP» آن‌را نوشته‌اند خطاب به ترامپ، اعضای کنگره و مدافعان حقوق بشر آمده است: «بسیاری از ما جان خود را به خطر انداختیم تا از مأموریت ایالات متحده به عنوان مترجم، پیمانکار، مدافع حقوق بشر و متحدانش حمایت کنیم. طالبان ما را به عنوان خائن در نظر می‌گیرد و بازگشت به افغانستان ما را در معرض بازداشت، شکنجه یا مرگ قرار می‌دهد. در پاکستان نیز وضعیت غیرقابل تحمل است. بازداشت‌های خودسرانه، اخراج‌ها و ناامنی، رنج ما را بیشتر کرده است.»

حدیثه بی‌بی، یک دانشجوی سابق در کابل که ماه گذشته به پاکستان فرار کرد، گفت در روزنامه‌ها خوانده که ترامپ برنامه پذیرش پناهندگان را معلق کرده است.

او در این رابطه به خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید: «قبل از محدودیت‌های تحصیل زنان در افغانستان، دانشجوی دانشگاه بودم. با توجه به خطراتی که به عنوان یک مدافع حقوق زنان با آن مواجه هستم، امیدوار بودم سریعاً به ایالات متحده اسکان پیدا کنم. این نه تنها به من امکان ادامه تحصیلات عالی را می‌دهد، بلکه آینده‌ای امن‌تر و روشن‌تر نیز فراهم می‌کند.»

او گفت که شاهد بازداشت چندین افغان توسط پلیس پاکستان بوده است که این موضوع ترسش را بیشتر کرده و تصمیم گرفته مثل یک زندانی خود را در اتاقش محبوس کند.

یک زن افغان دیگر به نام فرزانه امید و یک مرد به نام سرفراز احمد که در حومه اسلام‌آباد هستند در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که از تعلیق این برنامه دچار شوک شده‌اند. فرزانه امید در این رابطه می‌گوید: «دیشب وقتی این خبر را شنیدم گریه کردم. زندگی در پاکستان برایم دشوار است و نمی‌توانم به آمریکا سفر کند. بازگشت به کشورم نیز به معنای قبول یک خطر بزرگ است. چه کاری باید انجام دهم؟»

طبق اعلام سازمان ملل متحد، طالبان حدود ۱.۴ میلیون دختر افغان را از تحصیل محروم کرده‌است. افغانستان تنها کشوری در جهان است که تحصیلات متوسطه و عالی دختران را ممنوع کرده.

به گفته گروه پناهندگان افغان USRAP، تصمیم جدید ترامپ در حالی رخ می‌دهد که بسیاری از این افغان‌ها پس از انجام مصاحبه‌هایی که توسط سازمان بین‌المللی مهاجرت و مقام‌های سفارت ایالات متحده صورت گرفته بود، قرار بود در ماه‌های ژانویه، فوریه و مارس به آمریکا سفر کنند.

علاوه بر پاکستان، بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ افغان در آلبانی اقامت دارند. آلبانی، یکی از اعضای ناتو، ابتدا موافقت کرد افغان‌های فراری را به مدت یک سال پیش از اسکان نهایی در ایالات متحده پذیرش کند و سپس متعهد شد در صورت تأخیر در صدور ویزا، آن‌ها را برای مدت بیشتری نگه دارد.

حالا مشخص نیست سرنوشت این افراد چه خواهد شد و تا چه زمان در آلبانی باقی خواهند ماند.
+1
رأی دهید
-29

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.