«حرکت دو کشتی حامل مواد اولیه پیشرانه موشک از چین به ایران»

 به نوشته فایننشال‌تایمز این محموله قرار است در بندرعباس به‌دست سپاه پاسداران برسد. عکس از آرشیو
رادیو فردا: دو کشتی باری ایرانی حامل ماده‌ای برای پیشرانه موشکی قرار است طی چند هفته آینده از چین به ایران حرکت کنند.

روزنامه فایننشال‌تایمز روز چهارشنبه سوم بهمن با استناد به اطلاعات امنیتی از مقاماتی در دو کشور غربی این خبر را گزارش کرد.

بر اساس این گزارش، کشتی‌های ایرانی با پرچم ایران، گُلبن و جیران، انتظار می‌رود بیش از ۱۰۰۰ تن سدیم پرکلرات حمل کنند؛ ماده‌ای که برای تولید آمونیوم پرکلرات، جزء اصلی پیشرانه جامد موشک‌ها، به کار می‌رود.

آمونیوم پرکلرات از جمله مواد شیمیایی است که تحت کنترل «رژیم کنترل صادرات فناوری موشکی» قرار دارد که یک نهاد بین‌المللی داوطلبانه برای جلوگیری از گسترش تسلیحات است.

این گزارش به نقل از دو مقام تأکید کرده که سدیم پرکلرات می‌تواند ۹۶۰ تن آمونیوم پرکلرات تولید کند؛ مقداری که برای ساخت ۱۳۰۰ تن پیشرانه موشکی کافی است و می‌تواند ۲۶۰ موشک میان‌برد ایرانی را تأمین سوخت کند.

به گفته این مقامات، سدیم پرکلرات برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارسال می‌شود و ۳۴ کانتینر ۲۰ فوتی (شش متری) حاوی این ماده شیمیایی، روی کشتی گلبن بارگیری شده است. این کشتی سه‌شنبه جزیره دایشان در چین را ترک کرده است.

گزارش حاکی است که جیران نیز قرار است اوایل فوریه با ۲۲ کانتینر از چین حرکت کند. مقامات به فایننشال‌تایمز گفته‌اند هر دو کشتی که تحت مالکیت نهادهای ایرانی هستند، احتمالاً سفر سه هفته‌ای خود به ایران را بدون توقف در بنادر میانی انجام خواهند داد.

مقامات اشاره کرده‌اند که مواد شیمیایی در بندر تای‌سانگ، درست در شمال شانگهای، بارگیری شده و مقصد نهایی آن‌ها بندرعباس در جنوب ایران است.

این گزارش بیان می‌کند که داده‌های ردیابی کشتی‌ها از «مَرین ترافیک» نشان می‌دهد که کشتی گلبن چند روز در نزدیکی جزیره دایشان توقف داشته و سه‌شنبه حرکت کرده است. «مَرین ترافیک» همچنین نشان داده که کشتی جیران اوایل روز چهارشنبه حدود ۷۵ کیلومتری جنوب جزیره دایشان و در نزدیکی ساحل نینگبو در استان ژجیانگ چین بوده است.

فایننشال‌تایمز همچنین گزارش کرده که مقامات نمی‌توانند تأیید کنند آیا پکن از این محموله‌ها آگاه است یا خیر.

در سال ۲۰۲۳، ایالات متحده تحریم‌هایی علیه افراد و نهادهایی در چین، هنگ‌کنگ و ایران، از جمله وابسته نظامی ایران در پکن، به اتهام کمک به تأمین قطعات و فناوری برای بازیگران اصلی برنامه موشکی ایران اعمال کرد.

در ژوئیه گذشته، ایالات متحده پنج فرد و هفت نهاد مستقر در ایران، چین و هنگ‌کنگ را که متهم به تسهیل برنامه موشک‌ها و پهپادهای ایران بودند، تحریم کرد.

دولت آمریکا در دو سال گذشته چین را به دلیل فروش کالاهای دو منظوره به روسیه نیز که می‌توانند در جنگ علیه اوکراین به کار برده شوند تحت فشار قرار داده ولی حجم صادرات چین به روسیه کاهش نیافته است.
+0
رأی دهید
-13

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.