فرصتی نادر برای رصد شش سیاره در آسمان شب

 منجمان توصیه می‌کنند که اگر قصد مشاهده این پدیده را دارید بهتر است به نقاطی دور از نورهای مصنوعی و شهری برویدرادیو فردا: شش سیاره منظومه شمسی در رویدادی نادر در آسمان کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و فرصتی استثنایی برای دوستداران نجوم و علاقمندان به رصد آسمان فراهم کرده‌اند.

در این اجتماع سیاره‌ای که از شب سوم بهمن آغاز شده و تا اوایل اسفند در آسمان قابل مشاهده است، سیارات در قوسی از شرق به غرب آسمان نمایان خواهند شد و چهار سیاره زهره، زحل، مشتری و مریخ، از دیدگاه ناظر زمینی، در یک خط قرار خواهند گرفت و به اندازه‌ای درخشان خواهند بود که با چشم غیر مسلح و در چند ساعت ابتدایی پس از تاریکی هوا دیده می‌شوند.

ناسا، سازمان فضانوردی ایالات متحده، اعلام کرده که اورانوس و نپتون نیز در این رژه آسمانی حضور دارند، اما مشاهده این دو نیازمند دوربین دوچشمی یا تلسکوپ است.

اجتماع بیش از پنج سیاره در آسمان به ندرت رخ می‌دهد، با این حال دو اجتماع دیگر از این نوع در سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی شده است و پس از آن تا سال ۲۰۴۰ اجتماعی با این تعداد از سیارات رخ نخواهد داد.

منجمان توصیه می‌کنند که اگر قصد مشاهده این پدیده را دارید بهتر است به نقاطی دور از نورهای مصنوعی و شهری بروید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از مشاهده، چشمان خود را به تاریکی عادت دهید. بهترین زمان مشاهده کمی پس از غروب آفتاب است.
رژه سیاره‌ای در آسمان شب: پدیده‌ای جذاب برای علاقه‌مندان به نجوم
در میان این سیارات، مریخ از سایرین برجسته‌تر و نمایان‌تر خواهد بود. این سیاره که به تازگی به محدوده مقابله رسیده و دقیقاً هم‌راستا با زمین و خورشید قرار دارد، در بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین حالت خود ظاهر می‌شود و در تمام طول شب قابل مشاهده است.

مریخ به قدری این شب‌ها به زمین نزدیک و درخشان است که با استفاده از یک تلسکوپ خانگی می‌توان کلاهک‌های یخی قطب شمال آن را، که بیش از ۹۶۰ کیلومتر مربع وسعت دارد، و همچنین دره مارینر را، که بزرگ‌ترین دره منظومه شمسی است، مشاهده کرد.

اگر چشم خود را از مریخ کمی به سمت غرب بگردانید، مشتری را خواهید دید که در صورت فلکی گاو قرار گرفته است.

این بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی نیز با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است، اما اگر از تلسکوپی خانگی کمک بگیرید، شاید بتوانید نوارهای ابری و لکه قرمز معروف این سیاره را نیز رصد کنید.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.