نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده آمریکا باشیم

بورپ اگده ، نخست‌وزیر گرینلند
دویچه وله: در واکنش به اظهارات اخیر دونالد ترامپ بر سر الحاق گرینلند به قلمرو آمریکا حال نخست‌وزیر گرینلند این موضوع را رد کرده است. با این حال رئیس دولت گرینلند از آمادگی کشورش برای گسترش همکاری‌ها با ایالات متحده سخن گفته است.

اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری منتخب آمریکا پیرامون الحاق احتمالی گرینلند به خاک ایالات متحده، حال با واکنش صریح موت بورپ اگده ، نخست‌وزیر گرینلند مواجه شده است.

اگده در مصاحبه‌ای با شبکه "فاکس نیوز" دیدگاه گرینلند را درباره تمایلات مطرح‌شده از سوی ترامپ توضیح داد. او اظهار داشت که مردم گرینلند "خود درباره آینده‌شان تصمیم می‌گیرند و نمی‌خواهند بخشی از آمریکا شوند."

با این حال، او بر آمادگی برای گسترش همکاری‌ها با ایالات متحده، به ویژه در زمینه استخراج منابع معدنی، تأکید کرد. اگده تصریح کرد: «ما نمی‌خواهیم دانمارکی باشیم. ما همچنین نمی‌خواهیم آمریکایی باشیم. ما می‌خواهیم گرینلندی باشیم.»

نخست‌وزیر گرینلند اضافه کرد که زمینه‌های زیادی برای همکاری با آمریکا وجود دارد، "به‌ویژه در حوزه‌های دفاعی و امنیتی."

او در عین حال اشاره کرد که گرینلند آماده است تا ایالات متحده در استخراج مواد معدنی این جزیره که دارای ذخایر گسترده‌ای از منابع خام است، سرمایه‌گذاری کند.

اگده خاطرنشان کرد: «لازم است که این موضوع را روشن بیان کنیم. گرینلند خواهان همکاری است، گرینلند خواهان یک شراکت قوی است. اما گرینلند نمی‌خواهد بخشی از ایالات متحده باشد.»
جزیره گرینلند در منطقه قطب شمالتهدیدهای اخیر ترامپ
دونالد ترامپ تهدید کرده است که الحاق گرینلند به آمریکا "برای منافع ایالات متحده ضروری است." او در این مورد حتی احتمال استفاده از نیروی نظامی را نیز رد نکرده است.

ترامپ هفته گذشته در جریان یک کنفرانس خبری در ویلای خود در مارالاگو در فلوریدا تسلط آمریکا بر این منطقه را برای "امنیت اقتصادی" ایالات متحده ضروری دانست و در پاسخ به این سوال که آیا برای اعمال این سیاست حاضر است از نیروی نظامی یا فشار اقتصادی استفاده کند، پاسخ روشنی نداد. او گفت: «نمی‌توانم در هیچ‌یک از این موارد اطمینانی به شما بدهم.»

در پی تهدیدهای دونالد ترامپ مبنی بر به دست گرفتن کنترل کانال پاناما و گرینلند، اولاف شولتس، صدراعظم جمهوری فدرال آلمان ضمن یادآوری ضرورت احترام به اصول بین‌المللی گفت که "مرزها را نمی‌توان با توسل به زور تغییر داد" و این "یکی از مبانی نظم صلح جهانی است."
دولت دانمارک به دنبال کاهش تنش‌ها
در همین حال تلاش‌ها در دانمارک برای کاهش تنش‌ها با ایالات متحده به‌عنوان یک شریک در پیمان ناتو، ادامه دارد.

مته فردریکسن، نخست‌وزیر دانمارک، در گفت‌وگویی تلفنی با ترامپ، به اظهارات اگده اشاره کرد و تاکید نمود که این جزیره "برای فروش نیست و تصمیم‌گیری درباره استقلال گرینلند باید توسط مردم گرینلند انجام شود."

گرینلند تا حد زیادی خودمختار است اما به‌طور رسمی بخشی از پادشاهی دانمارک محسوب می‌شود. این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره جهان است، موقعیت ژئوپلیتیکی مهمی در منطقه قطب شمال دارد.
+22
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۱
    GORG AMERICAN - واشنگتن دی سی، ایالات متحده امریکا
    تو نمیتونی به جای ۵۷۰۰۰ تا آدم نظر بدی وقتی خودت زندگی مرفه داری و میخوای تو ساختمون مجلل نخست وزیری لم بدی و اون بد بختها تو قرن ۲۱ با اون همه سرمایه طبیعی باید برا گذران زندگی وسط یخ و برف با شکار اردک وحشی زنده بمونن
    15
    7
    جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۱
    تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
    ترامپ کافیه نفری ۱۰۰،۰۰۰ دلار بده با تابعیت مضاعف، مشکلش به راحتی‌ حل میشه فقط با ۶ میلیارد چون پیشنهاد رو ما دادیم امیدوارم درصدی هم به سایت ما ایرانیان یوک ای کمک کنه !!!
    11
    5
    جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    زنبور - کپنهاک، دانمارک
    خیلی از گرینلندی ها تو دانمارک زندگی و کار و تحصیل میکنن خودشونو دانمارکی میدونن من دوستای گرینلندی دارم که میگن ما از گرینلندی بودن خود راضی هستیم نه چیز دیگه
    2
    0
    جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    این طفلک نمی‌دونه که با این حرف رفت تو لیست سیاه، فکر کرده که مثل دانمارک آزادی مطلق برای اظهار نظر وجود داره، از اول معلوم بود که سیاست‌مداران دانمارک به عنوان یک کشور کوچک از نظر دفاعی اقتصادی و غیره خیلی خیلی وابسته به آمریکا و اروپا هستن کوچکترین تحریم اونها و مردم دانمارک رو که به رفاه و امنیت تقریبا کامل عادت کردن، خشمگین می‌کنه و بلافاصله از دولت رو بر میگزدونن. پس جواب بله رو از اول دادن که به مشکلی برنخورن. باید در آینده ایران آزاد که بالاخره بزودی زود اتفاق می‌افته، مراقب این گرگ بارون دیده پیر و آلفا باشیم، بسیار خطرناک، کاربر، جاه‌طلب و بیرحمه. یک نارسیسیست به تمام معنی، که بدلیل داشتن قدرت اقتصادی قانونی و اجرایی، اصلا نمیشه باهاش بحث منطقی کرد. ما حتما باید در مقابل این‌همه دشمن ظاهری و باطنی بیشتر از پیش با هم متحد باشیم. به نرگس محمدی ها و معصی علی نژادها و کلیه اپوزیسیون صادراتی نباید حتی سر سوزن اعتماد کنیم، چون حتما بارنده خواهیم بود.
    0
    1
    جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.