وزیر خارجه دانمارک: استقلال گرینلند شدنی اما پیوستن آن به آمریکا بعید است

العربیه: لارس لوکه راسموسن، وزیر خارجه دانمارک، روز چهارشنبه گفت استقلال گرینلند ممکن است، اما پیوستن آن به ایالات متحده بعید است. با این حال، راسموسن گفت‌وگو با آمریکا درباره نگرانی‌های امنیتی متمرکز بر قطب شمال را ضروری دانست.

به گزارش «رویترز»، چشم‌انداز استقلال گرینلند و اهمیت استراتژیک آن پس از اظهارات جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، درباره تصاحب این جزیره قطبی باز مورد توجه قرار گرفته است.

گرینلند قلمرویی خودمختار تحت حاکمیت دانمارک است. این بزرگترین جزیره جهان که دارای 57000 نفر جمعیت است، به مدت 600 سال توسط دانمارک اداره شده است. دولت این جزیره به دنبال استقلال کامل است.

با این حال، نخست‌وزیر موت اگده و وزیر دارایی گرینلند ایده فروش این جزیره غنی از منابع معدنی به ایالات متحده را رد کرده‌ و بر هدف خود برای کسب حاکمیت کامل، و نه انتقال حاکمیت از دانمارک به ایالات متحده، تأکید کرده‌اند.

ترامپ اخیراً گفت اقدام نظامی یا اقتصادی برای تصاحب گرینلند را رد نمی‌کند، و این اظهارات یادآور پیشنهاد مشابهی در دوران نخستین ریاست جمهوری اوست. این نظرات متحدان اروپایی را نگران کرده است، به طوری که وزیر امور خارجه فرانسه و صدراعظم آلمان بار دیگر بر «تقدس مرزهای حاکمیتی» تأکید کرده‌اند.

اهمیت استراتژیک گرینلند برای «ناتو» و ایالات متحده به موقعیت آن به عنوان کوتاه‌ترین مسیر بین اروپا و آمریکای شمالی بازمی‌گردد، که برای سیستم هشدار اولیه موشکی حیاتی است. حضور نظامی دانمارک در گرینلند محدود است، و روابط متشنج آن با جزیره با اتهامات بدرفتاری با مردم گرینلند بدتر شده است.

اظهارات ترامپ، همراه با تهدید به اعمال تعرفه علیه دانمارک، نگرانی‌هایی درباره بروز جنگ تجاری برانگیخته است. در حالی که دانمارک احتمال مداخله نظامی ایالات متحده را کم‌اهمیت جلوه داده است، بسیاری از دانمارکی‌ها و گرینلندی‌ها اظهارات ترامپ را بی‌احترامی به اتحاد خود می‌دانند، و این موضوع پیچیدگی‌های ایجاد تعادل بین آرمان‌های استقلال و واقعیت‌های ژئوپلیتیکی را برجسته می‌کند.
+15
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    غلامرضا مطلبی - بستان، ایران
    صد درصد با الحاق گرینلند به امریکا موافقم، کانادا هم باید تابع قلمرو شمالى امریکا باشه، کانال پاناما هم باید تحت کنترل و اداره امریکا باشه، خلبج مکسیک هم باید له خلیج امریکا تغیر نام پیدا کنه، دم ترامپ گرم، این مریض روانى اومده تا جرقه جنگ جهانى سوم رو بزنه، به امید آن روز، چون یک جهان شعله ور در جنگ خون ویرانى به آرامش و ثبات منطقه خاورمیانه خیلى کمک میکنه.
    17
    16
    ‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    ۵۷ تی ما به ایران که می‌‌رسد از کیسه خلیفه بخشش می‌‌کند. اگر دستشان برسد تمام ایران را تجزیه می‌‌کنند. ولی‌ به گریلند که می‌‌رسد یک دفعه مخالف تجزیه هستند.اگر پوتین می‌‌گفت، گریلند قسمتی‌ از روسیه است .اصلا خودشان هم سلاح به دست و در سمت پوتین بودند.از هر طرف که نگاه می‌‌بینیم ادعا ترامپ همچین بد هم نیست. از دیدی چپی‌ و خلقی . یک کشور که ۵۰۰ سال است یک استان کشور پادهشاهی در آن سر دنیا است.به زبان کمنیستی.خلق گریلند می‌‌خواهد از زیر استثمار بیرون بیاد و مستقل شود. ۹۰ درصد مردم گریلندهیچ مشگلی هم با این ندارند که آمریکا پایگاه نظامی در گریلند داشته باشد. همانطور که قبلا هم داشته.پادگان نظامی کمپ سنتری.که زمان دمکرات‌ها بسته شد. چرا نمی‌‌گذارید مردم گریلند خودشان تصمیم بگیرند خلقی‌ها ؟از دید راست با گرفتن کانال پاناما و گریلند چشم چپ به پوتین و چین. خطاب به چین. اگر به تایوان دست درازی یک کشتی چینی‌ دیگر ازکانال پاناما عبور نخواهد کرد. بدون شلیک یک موشک چین را سر جا خود .از آن طرف خطاب به پوتین
    1
    4
    ‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    ادامه .از آن طرف خطاب به پوتین .اگر مثل بچه آدم جنگ را تمام نکنی‌ با گرفتن گریلند آنقدر گاز و نفت ارزان به دنیا صادر که هیچ عکس دیگر یک حلبی نفت هم از روسیه نخرد. من که از چپ به خصوص نمونه ایرانی‌ آن متنفر هستم. وگرنه می‌‌گفتم. این ترامپ عجب ۵۷ تی خوبی‌ است. جنگ را می‌‌خواهد تمام کند.گلوبالیسم را از بین برد. نیرو‌ها امپریالیستی آمریکا را از تمام کشور‌ها دنیا بیرون آورد. می‌‌گوید ما پلیس دنیا نیستیم. خوب خبر مرگ همه شما.چه می‌‌خواهید دیگر ؟ من به جای شما می‌‌گفتم رفیق ترامپ
    1
    3
    ‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    iran1 - آرلون، بلژیک
    غلامرضا مطلبی - بستان، ایران
    این دیدگاهیه که به نفع مردم ما نیست، این واقعیت که کشورهای غربی آرام شدن و بعضی از سیاستمدارهاشون مثل کارتر از به هم ریختن کشورهای ما خوشحال بودن درسته ولی اینکه این رویه بدخواهی برای همدیگه ادامه پیدا کنه قطعا نه انسانیه و نه در نهایت باعث آرامش هیچ کشوری میشه. بدی کردن در ذهن ها می مونه و در تاریخ ثبت میشه.
    3
    2
    ‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    ترامپ هنرپیشه ای قابل و بسیار هم مدبر است و دارد گندکاری های کارتر و سایر دموکرات ها را ترمیم می کند.
    0
    1
    ‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.